Nädalate kokkuvõte 9.–22.11.2020

Esimest nädalat ehk silmaopi nädalat ma päeva kaupa lahti võtma ei hakkama. Esmaspäeval käisin ilusti JJVs ära, teisipäeval oli opp. Ülejäänud päevad õnneks ilm oli minu poolt: oli kuiv, aga pilvine ilm, st ere valgus palju silmi ei kiusanud ja kohe päev pärast oppi sain ka jalutusringi õues tehtud, päikeseprillid muidugi peas. 12.11 oli kõige jubedam päev pärast oppi ja siis suutsin ainult kodus istuda ja vaikselt surra. 🙄 Järgmistel päevadel sain jälle jalutamas käia. Sel nädalal naasesin juba trennide juurde, kuna selleks anti mulle esmaspäevases silmakontrollis luba.

Esmaspäev: jooks-kõnd (10+5). Kuna mu trennikaart oli nädalaks pausil, siis tegin esimese trenni pärast silmaoppi iseseisvalt. Läksin oma tavalisele Tähtvere ringile. Panin kuidagi riietusega jumala puusse ja mul hakkas nii jahe, et mõtlesin, et teen esimese jooksuosa 10-minutilise, et soe sisse saada. Tuul puhus kõik sooja muidu seest minema. Tunne oli aga nii mõnus, et läksingi 5+5 peale 10+5 peale üle ehk terve trenni tegin nii, et sörkisin 10 minutit, kõndisin 5 minutit. 🙂 Siis ei hakanud enam külm ka. 6,23 km, 7:53 min/km, 145 l/min

Teisipäev: kõndimine. Käisime lihtsalt härra Jooksjaga õhtul jalutamas. 5,17 km, 10:51 min/km, 107 l/min

Kolmapäev: Jooks Jõud Venitus. Tagasi JJVs. 😍 Jooksuosas proovisin jälle 10+5, aga tagantjärele vaadates ilmselt 5+5 oleks mõistlikum. Ma tahaks seda keskmist pulssi ikka vähemlat mõned löögid allapoole saada, seniks kuni ma veel uuel koormustestil käinud pole ja ainult enesetunde järgi käituma pean. Pean trenni ajal ka tihemini keskmist vaatama, et enda indu pidurdada. Oli okei, aga esmaspäeval oli olemine kergem. 🙂 4,57 km, 8:14 min/km, 150 l/min

ÜKEs tegime jälle mitu-mitu ringi harjutusi kõhule, seljale ja tuharale. Vahelejäänud nädal andis igati tunda, seda ka mitu päeva hiljem. 😉 64 min, 123 l/min

Neljapäev: trennivaba.

Reede: BodyPump. Miksitud kava ja nii mõnus oli. Täitsa jaksasin kaasa teha, aga natuke võtsin kergemad raskused, sest üks kord siiski jäi ju vahele. Kolm jalalugu ja koju minnes jalad korralikult tudisesid all. 😂 Lihasvalu jätkub veel tänaseni ja ilmselt saab ka homme tunda. 77 min, 138 l/min

Laupäev: trennivaba.

Pühapäev: pikk kõnd-jooks (5+5). Täpselt aasta on möödas sellest, kui ma viimati koos JJV inimestega pikka jooksu või matka teha sain. Täna oli see päev jälle uuesti käes. 🙂 Olin valmis teistest maha jääma, kui jooksuosades tempo liiga kõrgeks läheb, aga suutsin kaasas püsida terve tee ja enesetunne oli väga hea. Aga järgmine nädal püüan siiski pulsi 5 lööki allapoole saada ja vajadusel võtan veel aeglasemalt, sest ma natuke kardan oma piiri peal kõndida, kuna ma ju täpselt ei tea, kus see piir on. Ma siiski olen tänase trenniga megarahul. Hing on rahul! 12,8 km, 7:57 min/km, 146 l/min

Kokkuvõttes:

Kokkuvõtvat pilti ma ei saa panna, sest – üllatus-üllatus! – Sportlyzer jälle ei tööta…

Järgmisel nädalal tahan teha 4 trenni ja 3 korralikku puhkepäeva, et normaalselt kehale taastumist võimaldada.

Üks kommentaar “Nädalate kokkuvõte 9.–22.11.2020

  1. “Aga järgmine nädal püüan siiski pulsi 5 lööki allapoole saada..”
    Et pulssi alla saada tuleb veelgi rahulikumalt treenida, teist varianti ei ole. Võta saalitreeninguid vähemaks, nende asemel puhka, jaluta või tee 5+5 ja näed kuidas asjad ülesmäge minema hakkavad.

    Meeldib

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.