Nädala kokkuvõte 7.–13.09.2020

Esmaspäev: Jooks Jõud Venitus. Sain endale Aveliisi seltsi ja nüüd on kõnd-jooksud sada korda meeldivamad, sest seltsis on ikka segasem. Tegime ühe mõnusa Anne kanali ringi 5+5 süsteemis (5,5 km, 8:36 min/km, 143 l/min) ja seejärel mõnusalt tõhusa kerelihaste ÜKE otsa (32 min, 106 l/min). Kuna tegin maratoniks valmistuva härra Jooksjaga teiperit moraalse toena kaasa, siis olin süsivesikutest tühi ja see andis aeroobses osas endast korralikult tunda. Üldiselt siiski väga hea trenn. 🙂

Teisipäev: BodyPump. Süsikatevaene viimane päev ja ma olin ikka energiast päris tühi. Loomulikult tuli Pumpis tegemisele suhteliselt intensiivne kava ka. 😂 Aga võtsin natuke vähem raskusi ja sain üldiselt päris viisakalt hakkama. Ma jaksasin isegi 16 kätekõverdust varvastel ära teha. Mu viimase aja rekord oli enne 6. Seega: progress. 🙂 68 min, 139 l/min

Kolmapäev: Jooks Jõud Venitus. Kuna ilm oli vihmane, tegime oma kõnd-jooksu sisehallis. Süsikate peal jooksis keha ikka nii hästi ja keskmine pulss tuli sama tempo juures kohe mõnusalt palju madalam, sest isegi sörkides oli pulss mõnusalt madal ja enesetunne kerge, seda üle VÄGA pika aja. Ma isegi enam ei mäleta, millal end viimati joostes nii kergelt tundsin. 🙂 6,8 km, 8:34 min/km, 128 l/min

ÜKE osas andsime Aveliisiga jalgadele tuld, tegime harjutusi kummilintide ja oma keha raskusega. Huh. Korralik trenn. 38 min, 112 l/min

Neljapäev: Ümber Tamula Järve Jooks. Ehk siis minu jaoks kõnd. Kulgesin taaskord koos oma Võrumaa sõbranjedega. Õigemini spurtisin, sest nad on ikka nii kiired kõndijad, et mul ikka annab nende tempot hoida. 😅 Eriti, kui kätte on jõudnud neljas järjestikune trennipäev. Üldiselt ma sellist asja püüan vältida, aga see nädal oli igatpidi irregulaarne.

Kogu seda nädalat saatev megatuul oli ka Võrumaal teemaks, nii asfaldil kui ka märgaladel pori sees tallates. Kuulu järgi olevat kevadel asi seal Tamula ümber tunduvalt niiskem ja mudasem, seega mul oli täitsa hea meel, et seekord asi sügisel toimus.

Kokkuvõttes täiesti normaalne ja tehtav 7 km ring, millega sai Võrumaa sarja 11 võistlusest 8 tehtud. 7,12 km, 8:38 min/km, 146 l/min Järgmine ootab ees juba järgmisel laupäeval Kütiorus.

Reedest kuni pühapäevani oli meie pere hõivatud Eesti meistrivõistlustega maratonis. Härra Jooksja nimelt otsustas koos treeneriga paar nädalat tagasi, et sel aastal tahaks ikka ühe maratoni joosta, isegi kui Tartu Linnamaraton katku tõttu ära peaks jääma. 😐

Reede pärastlõunal Tallinnasse, laupäeva hommikul oli juba maraton. Mina olin geelitüdruk ja häälekas kaasaelaja. Härra Jooksjal läks vaatamata metsikule tuulega võitlemisele siiski megahästi ja kaotust eelmisel aastal Berliinis tehtud isiklikule jäi vaid 5 sekundit. Needki jäid finišisirgele, kus tuli härrasmehelikult naiste Eesti meistril finišeeruda lasta. Tubli, härra Jooksja! 🤩

Laupäeva õhtu ja pühapäeva veetsime kahekesi rahulikult Tallinnas. Käisime söömas ja vanalinnas ja Kadriorus jalutamas. Mõnus minipuhkus. 🙂 Aktiivsust ja samme kogunes igal päeval piisavalt, mis sest, et trenni neil päevil ei teinud. Polnud vajagi.

Kokkuvõttes:

Järgmisel nädalal ootab ees Võrumaa sarja üheksas etapp ehk kuratlikult raske Kütiorg. Lisaks tavapärased JJVd, üks Pump ja ilmselt üks kõnd veel lisaks. Kuna mul jäi õigel ajal Tallinna Maratoni pooliku osalus ümber regamata, siis tuleb sel kuul millalgi veel ka see matka vormis ette võtta. Läheb põnev paigutamiseks, arvestades Võrumaa sarja etappe ja muud elu. 😅

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.