Nädala kokkuvõte 31.08–6.09.2020

Esmaspäev: Jooks Jõud Venitus. Esmaspäevane JJV tähendab seda, et sügis ja sügisene spordiklubi tunniplaan on kohal. Traditsiooniline plaan jätkus ka sel hooajal: esmaspäeval teeme aeroobset ja ÜKEt. Mina võtsin julguse kokku ja proovisin 5+5 süsteemis kõnd-jooksu. Enesetunne oli päris hea ja jooksu osades käitus pulss kenasti. 🙂 Kokku tegin 50 minutit. 6,16 km, 8:07 min/km, 145 l/min

ÜKE osas tegime pool tunnikest seljale ja kerele mitmesuguseid harjutusi. Ugh, ikka päris läbi võttis see seeria. Korralik trenn. 31 min, 101 l/min

Teisipäev: BodyPump. Pumpis tegime seekord 95. kava. Vanad ja head kavad, mida siiani muusikat kuuldes vabalt peast ka teha kannatab. Aga seda küll ei mäletanud, et see kava nii intensiivne oleks olnud. 😅 Lubasin endal seekord jälle pisikese sammu võrra rohkem pingutada ja kirjeldamatu, kui hea see tunne on. 🙂 Selle puhul julgesin isegi saali kõige tagumisest reast natuke keskele poole liikuda. 60 min, 144 l/min

Kolmapäev: Jooks Jõud Venitus. Kuna teistel oli pikem lõigutrenn kavas, siis mina tegin natuke pikema kõnd-jooksu ringi. Ikka jälle 5+5 minutit süsteemis. Kartsin, et ehk pärast 2 trennipäeva viskab pulsi üles, kuid õnneks oli pulss isegi madalam kui esmaspäeval ja samm tahtis vägisi veel kiiremaks minna. Tunne oli hea ja tund läks lausa lennates. 7,6 km, 7:54 min/km, 138 l/min

Neljapäev: trennivaba.

Reede: kõndimine. Kuna nädal oli juba päris intensiivne olnud, siis võtsin ette ainult oma 5 km ringikese, kaasa Kogumispäeviku podcasti ja käisin kõndimas. Lihtsalt üks kerge mõnus kulgemine. 5,08 km, 9:20 min/km, 123 l/min

Laupäev: kõnd-jooks. Tahtsin sel nädalal väga ühe korra veel kõnd-jooksu teha. Läksin alles õhtul ja kulgesin Ihaste poole. Oli selgelt raskem kui nädala alguses, aga samas ei midagi katastroofilist, sest kõnniosadel langes pulss siiski nii, nagu peab. Plaan oli natuke üle tunni kulgeda ja täpselt sellega ka hakkama sain. Nüüd ootan põnevusega, mida süda järgmisel nädalal teeb, arvestades selle nädala kogumahtu. 8,58 km, 8:05 min/km, 142 l/min

Pühapäev: trennivaba.

Kokkuvõttes:

Väga mahukas nädal. See nädal oli katsetus, mis saab siis, kui ma otseselt ei jookse, vaid teen kõnd-jookse. Need hoiavad pulsi paremini all ja samas tempo on üllatuslikult sama keskise pulsi juures kohati kokkuvõttes isegi kiirem kui ainult väga aeglaselt sörkides. Proovin sarnase loogikaga veel paar nädalat end liigutada, kui süda seda vähegi lubab, et aru saada, millele ja kuidas mu keha reageerib. Põhimõtteliselt saan ma nüüd ju elus teist korda nullist jooksmisega alustada, sel korral aga kasutada ka neid teadmisi, mis eelmisel korral tehtud vigadest õpitud on.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.