Workout Week 26.01–1.02.2015

Workout Week on igal pühapäeval ilmuv postitus, mis võtab kokku minu nädala trennid. 

26.01-1.02.2015

Esmaspäeval ja neljapäeval käisin BodyPumpis. Jalalugudes olin väga ettevaatlik ja jälgisin põlve, mis õnneks valu ei teinud. Neljapäeval proovisin üle mitme päeva sisehallis sörkida enne trenni, kuskilt miski ei valutanud ning sain natuke julgust, et nädalavahetusel üks lauge jooks teha.

Teisipäeval puhkasin ning tegin õhtul selle video järgi hästi kerge joogatunni. Lõppu lisasin ise veel turiseisu ning harjutasin pea peal seisu. Seina najal eriti probleeme pole, ilm seinata kukun aga selja taha maha. Pean veel harjutama. 😉 Mäletan, et kooliajal ei suutnud ma isegi seina najal seda ära teha, rääkimata veel kätel seisust. Olen vist arenenud.

Ujuma jõudsin sellel nädalal suisa 3 korda: kolmapäeval, reedel ja pühapäeval. Kolmapäeval ujusin 500 m rinnuli ja siis 1000 m kiiremat krooli. Järgmisel päeval olid kerelihased valusad, seega kroolisin korralikult. Reedel sain natuke kauem ujuda, kokku 1000 m järjest krooli ja 750 m rinnuli. Pühapäeval mõtlesin rahulikult ujuda, aga minek oli kuidagi eriti hea. Kokku ujusin 1800 meetrit, sellest 1000 m järjest krooli isikliku rekordiga ning 800 m rinnuli. Kuu aega järjepidevat ujumist kannab vilja.

Laupäeval käisin lõpuks jooksmas. Olin end terve nädal tagasi hoidnud ning põlve jälginud, enne ma joosta lihtsalt ei julgenud pärast kahe eelneva nädalavahetuse valusid. Raja valisin väga lauge, kuna just tõusud ja langused on mu põlve vaenlased. Ilm oli küll väga tuuline, aga jooks ise täitsa mõnus. Pulsijamad ja ületreenitus on üle läinud: puhkeolekupulss on jälle 45 löögi kandis ning minu tavalise tempoga jooksul tuli keskmine pulss 152 bpm. Minu jaoks täiesti normaalne. Põlv jooksu ajal tunda ei andnud, aga üldine olek oli kuidagi puine ja kange. Kahjuks mõni tund pärast jooksu andis põlv treppidel korraks endast siiski valuga märku. 😦 Oeh, ma ei teagi enam… Täna on samas õnneks kõik korras.


Kokkuvõttes: 9,5 h (neto: 6,5 h)

26.01-1.02.15

Nädala head: 

  • Olen rõõmus, et pulsi ja ületreenituse probleemid nüüd selleks korraks seljataha jäetud sai. 14 päeva tunduvalt väiksemat kehalist koormust aitas. 🙂
  • Veel olen rõõmus, et ujumistrennid on viimasel ajal paremaks läinud. 
  • Juba nädala pärast saan Tartusse ja tagasi TYSKi!

Nädala halvad: 

  • Põlv tegi pärast jooksu ikkagi korraks valu. 😦 See oli küll tõesti ainult korraks, aga ignoreerida ma seda ei saa ega tohi.
  • Nädala pärast saab mu pikk puhkus läbi ja ma pean jälle 16 nädalat järjest koolihullust kannatama. 

Jällegi oli selline mitte midagi ütlev nädal. :/ Tahaks rohkem eesmärgistatud ja kvaliteetsemaid trenne. Praegu põhiliselt ujun ja pumpin, aga kõik on kuidagi pooles vinnas ja midagi jääb nagu puudu. Korralikku post-workout high’d pole juba ammu tundnud. Loodetavasti pean veel nädalakese vastu ning uue semestri algusega loksub mu tavapärane päevakava jälle paika ning saan korralikult treenima hakata. 🙂

Üks kommentaar “Workout Week 26.01–1.02.2015

  1. Ületreening?! Lihtlabane väsimus ebaadekvaatsest koormusest .
    3 tunnise treeningu negatiivne järelmõju(vähenenud töövõime, halva füüsilise ja emotsionaalse enesetunde ja suure vastuvõtlikkusega igasugu hädadele) kestab vähemalt nädala, kui taastumist ei võimaldata (ehk kohe BP-d jm intensiivne värk kohe otsa) siis 2-3 korda kauem – ehk ei maksa üle mõtelda.

    Meeldib

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.