#100blogipäeva 82/100 – Workout Week 1.–7.09.14

Workout Week on igal pühapäeval ilmuv postitus, mis võtab kokku minu nädala treeningud.

1.–7.09.2014

Esmaspäeval tundsin end pea terve päev kehvasti, aga otsustasin ikkagi õhtul trenni minna. Plaan oli teha rattal natuke soojendust ja siis otsustada, kas lähen edasi 1,5-tunnisesse BodyPumpi või ei. Kuna liigutamisega andis kõhuvalu just järele, läksin ikkagi pumpi ka.

Kuna oli 1. september, olid BP-treenerid, keda meil nüüd on TYSKis neli, riietunud temaatiliselt (lipsud-seelikud jms) ja ka osad treenijad olid ägedalt riides. Mina riietusin lihtsalt mustvalgesse. Trenn oli täielik killer! Soojendus, 2 kükilugu, rinnalugu, seljalugu, triits, biits, väljaasted, õlad, veel üks triits, veel ühed väljaasted, 2 kõhulugu ja venitus. Higi lahmas, vesi sai otsa (aitäh, Elari, et lõpus oma vett jagasid 🙂 ) ja keskmine pulss tuli tavalise 130 asemel suisa 151. Igas loos oli pulss kõrgem kui tavaliselt, maksimumi sain kätte seljaloo lõpus – 184 bpm – ja omajagu aega sai veedetud 4. tsoonis, aga isegi ka 5. tsoonis (175–196 bpm). Vägev, vägev, vägev. 🙂 Õlaloos tuli Maris minu juurde ja ütles, et vaatame siis, mis vormis olen. See siis tähendas, et teeme kolmekesi – mina, Maris, Elari – kätekõverdused päkkadel. Lisaks alustasime teistest tükk aega varem, seega 32 asemel 44 kätekat ja nendest tegin 36 päkkadel. WTF. Ainult vahepeal panin põlved maha ja lõpus suutsin jälle üles tõusta. OK, muidugi polnud need ilusad kõverdused, aga ma tõesti ju üritasin ja suutsin. Olin uhke. 🙂

Foto: Floriani erakogu

TYSKi BodyPumpi treenerid: Maris, Florian, Elari, Kristina.

Küll mul on ikka ägedad treenerid! 😉

Teisipäevane trenn oli kokkuvõttes üks suur viga, kuigi seda on endale raske tunnistada. Pärast esmaspäevast trenni hakkas mul enne magama minekut kõht jälle valutama, magasin kehvasti ja hommikul valutas kõht ikka veel. Kuna lõunaks andis kõht veidike järele, läksin kergelt sörkima. Hea: joostes kõht ei valutanud üldse. Halb: väga aeglane kiirus, väga kõrge pulss ja pidin mitu korda kõndima, et pulss allapoole tuua. Njah. Kui oled haige, siis istu kodus.

Kolmapäevasest üliheast intervallikast kirjutasin juba selles postituses. 3x1000m, 5:22, 5:36, 5:30. Rahul! Ja terveks sain ka sellel päeval. 🙂 

Neljapäev oli rest day ja käisin PowerYogas. Ivika juhendas meid väga palju, parandas tehnikat ja ma higistasin nagu saunas. 😀 Sai korralikult venitada ja kinnitust sellele, et mu painduvus on ümmargune null.

Reedel olid mul joogast ülaselg ja tallaalused päris korralikult valusad. Pärast pikka, pingelist ja väsitavat päeva sain lõpuks trenni minna. Jõudsiin natuke liiga vara kohale ja sain tavalise 30 minuti soojenduse asemel 40 minutit rattal vändata. Sellele järgnes BodyPump. Inimesi polnud liiga palju ja trenn kujunes kuidagi väga väga VÄGA heaks. Jalad tegin Marise soovitusel väiksema raskusega mõeldes pühapäevasele jooksule. See-eest tegin aga kükid sügavamad ja ei saaks öelda, et ma vähem pingutanud oleks. Seljalugu oli kuidagi eriti raske. Biitsepsis olen viimasel ajal teinud 2,5+2,5 kg kangil, kuna 3-nädalane pumpimispaus näitab end just käte tugevuses (loe: nõrkuses). Ühe seti andis aga Maris oma raskema kangi mulle ja pingutasin ka sellega ära. Enne õlalugu küsis Maris osalejatelt, kas teeme kätekõverdused päkkadel ja minult tuli kohe vastus, et muidugi teeme. 😀 Muidugi teeme! Õlaloos tegingi 16+8 kätekõverdust päkkadel. Esmaspäev oli eredalt meeles: kui siis suutsin 36 päkkadel teha, siis 24 pole probleem! Kuna oli pikem tund, tegime 2 kõhulugu ja pikema venituse. Eriti hea oli. Tulin rahus ja mõnusa emotsiooniga koju.

Laupäev oli trennivaba, see-eest olin terve päev asjalik, kõndisin palju ja olin rampväsinud.

Pühapäeval ehk täna käisime Marise, Kaire ja Mariaga 1. Pühajärve maratonil. Kui ma varsti internetist mõned pildid saan, siis kirjutan homme-ülehomme pikemate emotsioonidega postituse ka. Kokkuvõttes oli meil ikkagi väga mõnus pühapäev: tehniline, mägine ja raske 10,7 km jooksu, spaamõnude ja koos maistva söögi nautimine. Aja ja keskmise tempoga võin selle raske raja juures väga rahule jääda: 1:05:36, 6:08 min/km. 

Kokkuvõttes: 9 tundi 15 minutit (neto: 8 tundi)

1.–7.09.14

Oli väga korralik trenninädal: korralikku trenni sai tehtud tervelt 8 tundi ja nädalasse mahtus ära koguni 2 puhkepäeva. Tavalisest rohkem sai tehtud intensiivset trenni: 2. tsoonis ja 3. tsooni alumises osas tiksumise asemel oli asja ka kõrgematesse tsoonidesse. Trennid (v.a rullimine) jaotusid tsoonidesse nii:

  • Z1: 38%
  • Z2: 22%
  • Z3: 18%
  • Z4: 14%
  • Z5: 9%

Väga palju trenni 4. ja 5. tsoonis (ehk pulsiga üle 167 bpm). Näiteks pulsiga üle 175 löögi minutis treenisin tervelt 43 minutit, mis näitab nädala suurt intensiivsust. Kindlasti pole see tavapärane ja tihti selliseid nädalaid ette ei tule.

Järgmine ehk võistlusnädal saab olema igatpidi lihtne: 3 TÄIELIKKU puhkepäeva (iseenda jaoks kirjutasin suurte tähtedega, et ikka meeles püsiks), 3 väga kerget jooksutrenni + homme hommikul kell 7.15 Elari esimene ametlik BodyPump, kus lubasin kohal olla. Pumpi teen lihtsalt soojendusraskustega ja ei kavatse seal mingit moodi pingutada, kuna keha sai tänase treeningvõistlusega tõelise laksu kätte ja vajab nüüd puhkust, et olla järgmisel pühapäeval kell 11.30 SEB Tallinnal poolmaratoni stardis. Tänane treeningvõistlus andis tõeliselt power’it ja enesekindlust juurde, et järgmisel pühapäeval tegusid tegema hakata. 🙂

Bring. It. ON!

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.