Workout Week 14.–20.04.2014

In Workout Week posts I will tell you everything about my last week’s workouts.

14.-20.04.2014

Monday‘s Jooks Jõud Venitus was cancelled and I went running in the morning. I didn’t push myself too hard and took it slower. I also climbed Toome Hill again. I love running in the city, it’s so much more interesting and time passes A LOT faster than when running in one straight line. Time: 1 hour, distance: 8,77K, average pace: 6:51 min per km. A good start to the week!

14.04.2014
Monday morning run

Tuesday: BodyPump. Finally I felt good in Tuesday’s Pump. 🙂 Before pumping I did a quick 20 minute warm-up run and honestly: it was the best decision in a long time! I was already sweaty and really working it out in warm-up track 😀 I ran out of my second bottle-full of water after triceps track… By the end of the class I was so thirsty I could have died. It was a good workout! I think I’m going to start doing a short run before every BP now.

Wednesday was supposed to intervals day but Maris told us that it was going to be a Monday’s routine: run+strength. I was determined to get some intervals done, so I did. I made a 10 minute warm-up run, then 20 minutes of intervalling, then 30 minutes of steady running. After that we had around 45 minute for strength training. It was a nice long workout 🙂

Thursday’s BodyPump was awesome. I did the whole chest track with 7+7 kg bar and also added a little weight for some parts in triceps and biceps. I just can’t get enough of this workout 🙂

Friday I had the IV Virtual Run this year. All in total I ran 12K that day. A longer post about my race coming next week.

Saturday was such a great day. I love Saturdays at home! I had a great breakfast and then went out to make the first real cycling trip this year. All in total I cycled 33,2 kilometres in almost 2 hours (with small breaks to check the map or take photos). I was out in a short-sleeved cycling shirt and shorts and I wasn’t actually cold at all. It was so sunny and warm and I got tanlines on my legs. I could have cycled even more but time is a scarce resource if you’re a student trying to graduate. Later that afternoon I did some more tanning on my porch along with my study materials… A good productive day 🙂

Cycling views @ Ida-Virumaa

Sunday was actually supposed to be a cycling or swimming day but the weather was so great that I just wanted to run. I went running thinking it was going to be an easier recovery run. But now that I can run faster, I don’t want to go slow anymore. 😀 Distance: 7K, average pace: 6:06 min per km (= fast for me).

 


 

In total:

4 hours 30 minutes of running

2 hours 50 minutes of muscle workouts

1 hour 50 minutes of walking

2 hours of cycling

14.-20.04.14

 

So much yellow in my workout table which means a lot of running. I was out on a proper run 4 times this week + did two short warm-up runs. All in total a little over 41 kilometres which a serious weekly distance for me. I actually really like my workout routine right now: concentrating on running and adding in supportive activities like strength and various cross training.

I sometimes do worry about my triathlon in July since I haven’t really started with serious cycling yet. I have done quite a bit of swimming in the winter but now I’m also lacking in that department. But at the same time, my half-marathon comes before the triathlon, so maybe now is not the time to worry about it (too much)? I don’t know. Let’s get the 21,1K done first and then start to seriously engage in tri prepping. 

Sometimes you just can’t do it all. Or can you?

8 kommentaari “Workout Week 14.–20.04.2014

 1. Olen ka hädas aeglase jooksuga. Kiiresti joostes väsin ruttu ära. Kuidas sa seda parandasid?
  Samuti, kuidas toitumisega? Kui LCHF järgi jätsid, kuidas muutunud on isud jne? 🙂
  Muidu super tubli nädal 🙂

  Meeldib

  1. Minu jaoks toitumise muutmine täielikult parandas mu jooksu 100000%. Kohe, kui olin toitumise süsivesikutele põhinevaks muutnud, hakkasin kiiremaks muutuma. Uskumatul kombel on nüüd isusid isegi vähem; võib-olla sellepärast, et enam pole miski keelatud ja phühholoogilist cravingut ei tule. Eks alguses on ikka raske aru saada, mida ja kui palju süüa, et end hästi tunda. Aga ma loodan, et varsti mõistan oma keha 100% 🙂

   Meeldib

 2. sul tuleb see 11 h liikumist nädalas nagu muuseas 🙂 ma sain ka sel nädalal kuidagi 11 h, aga see tuli korraliku sebimise ja muu eluga kombineerides – töö, kodu, pere tahavad ka minust midagi saada lihtsalt.

  Meeldib

  1. Eks see tundub nii, et nagu muuseas, tegelikkuses pean päris palju oma aega planeerima, et kõik vajalik tehtud saaks 🙂 Ma lihtsalt armastan sporti nii väga ja ei loobuks sellest kunagi, see on aeg päevast ainult mulle ja nautimisele, aeg maandada pingeid. Aeg-ajalt tähendab see väga varajasi ärkamisi ja uneaja loovutamist, aga sport ja see nauding on seda väärt!

   Meeldib

 3. Kui kaua sa BodyPump’iga tegelenud oled, et raskused juba nii suured on? 🙂
  Ja mis ajavahemiku tagant umbes oled raskusi juurde lisanud?
  Ma olen kuu aega tegelenud ja ikka ei julge kilosid lisada, kuna paljude lugude lõpus on juba toss täitsa väljas 😛

  Meeldib

  1. BodyPumpiga olen tegelenud alates septembrist, seega ligi 8 kuud. Lisanud olen raskusi siis, kui on tunne, et võiks. Vahel lisan ainult loo ühes blokis ehk ühe osa raskemaga, ülejäänu kergemaga. Näiteks eelmisel nädalal üritasin biitsepsi kangi osa teha 2×4,5 kg kangil, aga kuna tehnika hakkas kannatama, siis võtsin vahepeal maha ja tegin 2×3,5 kg lõpuni. Alati saab ju maha võtta, kui vaja on. Lihtsalt tuleb proovida järjepidevalt ja lõpuks juba suudad raskemaga teha 🙂 Toss on väljas nagunii, kui õigesti teha 😀

   Meeldib

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.