Nädala kokkuvõte 5.–11.12.2022

Esmaspäev: Jooks Jõud Venitus. Jooksime suurema pundiga, kuid vaatasin 10 minutit enne jooksuosa lõppu, et pulss kisub vägisi üle 160 ja enesetunne on megaraske: asi pole õige. Tempos polnud keegi kindel, sest jooks-kõnni tegemine ajab kellas sammupikkuse errorisse, kuid ega tempo polegi oluline. Oluline oli minu pulss ja enesetunne, kumbki ei kannatanud kriitikat. Jäin pundist maha ja venisin ülirahuliku tempoga lõpuni. Kahtluseuss puges hinge, et miskit on siin ikka valesti. Mõlgutasin mõtteid teisipäevase BodyAttacki canceldamise osas, aga tahtmine võitis mõistuse ja mõtlesin, et ehk on homme ikka kõik jälle hea. (6,01 km, 7:13 min/km, 155 l/min) Etteruttavalt: ei olnud.

ÜKE osas keskendusime kõhule, seljale, külgedele ja üldiselt kogu korsetile. Viimaks saime üle pika aja ka topispalle katsuda, sest omajagu oma keharaskusega ÜKEt on juba sügise jooksul tehtud, nüüd võis midagi lisaks võtta. Nagu ikka: ega need topispallide loopimised ja plangud just lihtsad harjutused ei ole. Laupäevase BodyPumpi lihased andsid olemasolust märku. Järelikult miskit ikka toimub nendes lihastes. (54 min, 108 l/min)

Teisipäev: Seljatreening. Tahtsin nii väga minna BodyAttacki, aga mõtlesin teisipäeval veel selle üle järele ja raske südamega tühistasin Attacki ära. Tundsin lõuna aeg süüa tehes, et ma olen täiesti jõuetu ja tunnen end täpselt samuti nagu kevadel, kui mu keha rauast tühi oli. Sarnased tunded meenuvad ka vahetult südamehaiguseeelsest ajast, aga ma püüan mõtetega sinnamaile veel mitte minna. Raske on olla, pulss on kõrge, väsimus suur. Asi pole õige. Pidin minema alles jaanuari alguses kordusveretestile, kuid kirjutasin sellega seoses kohe perearstile. Tuleb oma keha kuulata ja vastavalt tegutseda.

Valisin trenniks midagi sellist, kus saan end kergelt liigutada ja pulss püsib alati väga madal, sest liikumised on väikese ulatusega ja fokusseeritud – läksin hoopis seljatreeningusse. Osad selja venitused olid keerulised teostada, nii kinni oli see selg. Ehk oligi hea, et Attacki minemata jäi? (58 min, 82 l/min)

Kolmapäev: Jooks Jõud Venitus. Jooksuosa võtsin jupp maad rahulikumalt kui esmaspäeval, pulss oli normaalne, kuigi hallis olid võistlused ja õhku just üleliia palju polnud. Kõigil oli palav ja umbne olemine. (5,61 km, 7:24 min/km, 148 l/min) Jõuosas oli traditsiooniline kolmapäevane ringtreening alakehale. Jõudsin täpselt kõik jaamad läbi käia, harjutused ära teha ja saigi aeg läbi. Korralik andmine. (55 min, 131 l/min)

Teel trenni kohtub igasuguste tegelastega…

Neljapäev: trennivaba.

Reede: Step | BodyPump. Kuna järgmisel reedel olen ma Tallinnas tööüritusel ja trenni ilmselt ei jõua, siis sel nädalal tahtsin reedel kaks trenni teha. Et Pump ei jääks vahele, aga samas ei taha ka Stepis omandatud koordinatsiooniarengut raisku lasta.

Alustasin Stepiga. Saime jälle rohkelt põhisamme kinnistada ja seejärel eelmise nädala kava harjutada. Mingid pingist üleminekud ja pöörded on minu jaoks ikka veel liig ja aju jookseb täiesti kokku, aga muude asjadega sain päris normaalselt hakkama. (61 min, 155 l/min)

Pumpis sain uuest kavast veidi parema pildi ette. Reedel oli jõudu rohkem ja võrreldes eelmise laupäevaga enesetunne parem ning raskused suuremad. Kükilugu ei meeldi, sest seal on tempod imelikud ja kohati hullumeelselt kiired. Ei ole minu jaoks. Biitseps ja väljaasted on rasked, aga üldiselt tundub päris tore kava. Iga loo vahele tegime lisaks kätekõverdusi, ma pingutasin kõik varvastel ära teha ja põlvi maha ei pannud. 10 kätekõverdust iga loo vahele. Korralik. Õhtul õlad ja rinnalihas juba andsid endast jalgpalli vaadates tunda. (74 min, 131 l/min)

Laupäev: pikk jooks-kõnd (5+5). Sel nädalal ootas ees juba peaaegu kolmetunnine matk. Ma oma tõenäolise rauapuuduse foonil suhtusin sellesse ettevaatusega. Teed on olid õnneks suuremas jaos lõpuks ilusti lahti lükatud – see, mis toimus nädala sees, oli ikka õudne. Õues oli külm, –10 kraadi, aga megailus ja tuulevaikne. Korraliku meriino- ja pealiskihiga oli väga mugav õues liikuda. Jooksuosade pulss oli kõrgem, kui tahaks ja lõpus peksis pulsivöö üldse segast, sest kõikus üles-alla sekundiliste vahedega. Nagu ikka: esimene tund ei saa keha käima ja siis läheb lihtsamaks. Tore oli jälle tiimiga teel olla. (20 km, 8:22 min/km, 146 l/min)

Pühapäev: trennivaba.

Kokkuvõttes:

Järgmine nädal saab trennide osas olema veidi sellest nädalast erinev. Lisaks konsulteerin homme perearstiga ja loodan raua kontrollitud saada. Eks näis, mis sealt tuleb.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.