Nädala kokkuvõte 17.–23.10.2022

Esmaspäev: Jooks Jõud Venitus. Tahtsin juba kirjutada, et esimene jooks pärast maratoni, kuid see oleks olnud vale. Eelmisel laupäeval käisin ju New Yorgis Central Parkis jooksmas, kuid see oli pigem selline jooksen 300 meetrit, pildistamise paus ja nii ca 4 km. Esmaspäeval olin rämedas jet lagis (pluss lennu tõttu vahele jäänud ööuni), aga vedasin end õhtul trenni. Tõi elu sisse tagasi. Tegime kerge sörgi sisehallis, jagasin trennikaaslastega muljeid, aeg läks kiirelt. 4,56 km, 7:24 min/km, 144 l/min Pärast tegime peale kaks ringi kogu keha ringtreeningut. Mõnusalt väljakutsuv, pärast mitut nädalat jõutrenni puudumist. Eks lihas veel tunneb, et maratonist pole liialt palju aega möödas. 58 min, 128 l/min

Teisipäev: BootCamp. BootCampis oli eriti selgelt tunda, et maraton on jalgades tugevalt sees. Iga kiirem liigutus tõmbab lihase kohe täis. Üleliia palju neile seega vatti ei andnud. Nautisin rahulikumas tempos harjutusi, tegin tunde ja keha tagasiside järgi. Teadsin juba pärast trenni trepist alla kõndides, et lihasvalu saab nautida mitu päeva. Täpselt nii ka läks: kangus kuni laupäevani oli garanteeritud. 60 min, 123 l/min

Kolmapäev: trennivaba. JJV asemel oli meil TYSKis spordipsühholoogia loeng.

Neljapäev: rahulik jooks. Pärast väga pikka töömaratoni laua taga sain jooksma alles kell 20. Mu aju oli täielikult shut downis, aga õnneks rahulikuks jooksuks palju mõttevõimet tarvis pole. Kulgesin rahulikult oma lemmikrajal. Väärt aeg. 6,35 km, 7:00 min/km, 148 l/min

Reede: ratas. Enne kui me Ameerikasse sõitsime, ostsin ma Lindalt rattapuki ära. Karta on, et midagi oleme selle seadistamises natuke vussi keeranud, sest päris nii hullu häält see asi vist tegema ei peaks. 😅 Samas on kõik Tacx äpiga kalibreeritud, peaks nagu õige olema. Eks timmib seda asja edasi, kui rohkem aega on. Pulsivööd ei saanud samuti ühendatud, aga pole hullu, mis seal ikka. Saatsin härra Jooksja jooksma, et ta seda häält kuulama ei peaks, ja hakkasin ise väntama. Sõitsin 40 km, higi voolas ojadena ja õppisin pukki tundma. Täitsa põnev. Väga tüütu ei olnudki. 40 km, 27,6 km/h

Laupäev: BodyPump. Üle pika aja üks Pump. Kavast ei mäletanud midagi, nagu esimest korda teeks. Reedel saadud gripivaktsiinist oli käsivars valus ja lihas nõrk. Tegin seega kõike kergemalt ja proovisin nii palju nautida, kui sain. Läks täitsa korda. Need lood on ikka nii kavalalt üles ehitatud, et tavalise kangi tõstmisega kunagi nii kiirelt sellist tunnet kätte ei saa. Eriti hästi tuntav eelnevalt kange lihasega. 60 min, 134 l/min

Pühapäev: trennivaba.

Kokkuvõttes:

Off-season on täies hoos. Teen trenni nii, nagu tunne ütleb. Ei murra liigselt pead mingi mahu, loogika või tulemuse otsimisega. Võtan vabalt ja hakkan vaikselt uueks hooajaks lihast ette valmistama. Kes sügis-talvel lihaseid ei treeni, see kevad-suvel vigastusteta ei jookse, teadsid jooksjad ikka rääkida. 💡

Üks kommentaar “Nädala kokkuvõte 17.–23.10.2022

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.