Nädala kokkuvõte 5.–11.09.2022

Esmaspäev: taastav ratas. Pärast Pärnu pingutust oli vaja jalad kergelt lahti liigutada. Selleks sobis hästi ratas, millest ma juba puudust tundma hakkasin. Tegin ühe tunniajase ringi Kabina suunas. Ilm oli vihmane ja jahe, aga rattajakk hoidis keha kuiva ja soojana. Väärt ost. Mõnus rattaring. 25,29 km, 25,3 km/h, 145 l/min

Teisipäev: rahulik jooks | BodyPump. Lõuna ajal tegin kiire 25-minutilise jooksutiiru. Suurt midagi sellest ei mäleta, treeningpäevikusse midagi olulist lisamärkusena üles täheldanud pole, seega ei saanud olla midagi hullu ega erilist. Business as usual. 4,23 km, 6:28 min/km, 147 l/min

Õhtul käisin BodyPumpis. Sama lugu nagu eelmisel nädalal: ülakeha ilusti raskustega, jalad ilma lisaraskuseta kaasa teha. Hoiab kerelihased ilusti toonuses (jooksuks ülivajalik), seljavalud eemal, aga ei pane jalgade taastumisprotsessidele üleliigset põntsu. Uus kava on päris intensiivne ja kiire. Isegi ilma kangita olid need kiired kükid väljakutsuvad. Biitsepsi lugu toimis erakordselt hästi. Esimese korraga päris lõpuni veel kavale pihta ei saanud, seega jään ootama, mis on uue nädala emotsioon. 60 min, 120 l/min

Pumpi lõpus küsis Treener, mitmes trennipäev mul on. Mnjaa, saan aru küll, üle panna ei tohi. Esmaspäeva ma justkui trenniks lugeda ei tahtnud, taastav liigutamine ju, kuid tegelikkuses südamele – loomulikult treening. Kahtluseta. Hakkasin siis lugema: kui ratas sisse arvestada – viies trennipäev. Üks oli ju veel tulemas enne puhkepäeva. Tunne aga oli kuidagi nii võimas, et raske oli pidurit tõmmata. Viimased korralikud nädalad enne Chicagot. Treeningperioodi lõpus on nagunii sama tunne nagu alati: üks nädal jääb puudu.

Kolmapäev: Jooks Jõud Venitus. Maratoni lähenedes on treeningplaanis tavalised lihtsad rahulikud recovery jooksud aina pikemaks veninud. Selle nädala kolmas oli ette nähtud pikkusega koguni 75 minutit. Treeningplaani alguses polnud isegi nädala pikim trenn nii pikk. Läksin ikka JJVsse kohale, sest üheskoos ikka lõbusam ja toredam, eriti enne võistlusi.

Olin sama päeva hommikul käinud Herje juures massaažis ja jalad tundusid joostes paremad küll. Massaažis nagu polnudki miski eriti valus, aga kohe, kui saab jooksma: sääred pinges. Imelik lugu. Pool tunnikest sellest jooksust tegin enne trenni iseseisvalt ära, teise osa jooksime üheskoos Mariaga. Esimene pool olid jalad okeid, veidike ikka kahtlased. Teine pool jutustasime koos Mariaga, mul ei olnud varianti oma jalgadele mõelda ja keskenduda ning tulemus: null pinget, null valu. Super! Aitäh, Maria! 10,78 km, 6:54 min/km, 144 l/min

Trenni teises pooles jõudsime ilusti üheskoos pikemalt venitada, rullida ja jutustada. Öelge, mis te tahate, aga need on samuti trennis väga olulised osad. Palju head ja olulist saab alati läbi mõeldud ja arutatud. Doing nothing does not serve for nothing. 37 min, 87 l/min

Neljapäev: trennivaba.

Reede: võistluseelne soojendus. Olin väga ootusärev, kas jalad on lõpuks head ja kerged pärast massaaži ja teist nädalat kergemat koormust. Ilm oli ilus, tossud jalga ja minek. Esimene kilomeeter saab joostud ja holy heavens – need jalad ongi lõpuks kerged ja lendavad all! 😍 See tunne oli lihtsalt võimas. Tõeline runner’s high. Tegin oma 3 km soojendusjooksu ära ja ei suutnud numbreid uskuda: 6:16 min/km, 150 l/min. Ma olen selliseid numbreid varem näinud, kuid see oli neli aastat ja palju elu tagasi. Hingasin kergendatult, tegin ilusti võimlemised-jooksuharjutused ära ning jooksin koju tagasi. Enesekindlus poolmaratoniks oli kinnistatud.

Laupäev: Tallinna Maraton. Tänavuse jooksuhooaja tõeline tipphetk. Poolik alla kahe. 💙 Juba kirjutasin pikemalt.

Pühapäev: trennivaba. Elasin terve päeva maratoniraja ääres sõpradele-tuttavatele kaasa ja kõndisin jälle 20 000+ sammu. Ups. Õnneks on hotellis spaa, kus on saanud lihaste taastumisprotsesse tunduvalt kiirendada. Homme ootab ees väga tähtis tööpäev Tallinnas, seega saan veel ühe öö Tallinnas veeta.

Kokkuvõttes:

Järgmisesse nädalasse on plaanis mahutada kaks puhkepäeva, üks BodyPump, üks stretching venitamise tund (katsetab TYSKi tunniplaani uue trenni ära) ja neli jooksu, sh viimane väga pikk jooks. Chicago maratonini jääb täpselt üks kuu, s.o neli nädalat.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.