Nädala kokkuvõte 1.–7.11.2021

Esmaspäev: Jooks Jõud Venitus. Päeval sain paremasse õlavarde pneumokoki vaktsiini. Kõrvalmõjusid veel õhtuks tunda ei olnud (etteruttavalt: väike väss ja punane paistes lärakas koos süstekoha valulikkusega olid ka ainsad kõrvalmõjud, mis ilmnesid) ja pulss oli joostes isegi ootamatult madal. Võrreldes eelmise päeva sörgiringiga oli enesetunne ikka väga hea. Jooksin sisehallis 40 minutit (5,24 km, 7:36 min/km, 142 l/min). Seejärel asusime ÜKE juurde, mida tegime kolmestes puntides. Valikusse kuulus erinevaid ülakehatõsteid, kerepöördeid topispalliga, puusatõsteid ja harjutusi suure võimlemispalliga – kõik fookusega kerelihaste tugevdamisel (48 min, 110 l/min).

Teisipäev: trennivaba. Sõitsin kolmepäevasesse töölähetusse Tallinnasse ja ees ootas kolm pikka, aga trennivaba tööpäeva. Teisipäeval ujusin hotelli 12-meetrises basseinis mõned otsad konna. Seda ma trenniks ei loe.

Kolmapäev: trennivaba.

Edu ja Tegu programmi aasta tegija 2021!

Neljapäev: jooks. Neljapäeva õhtul saabusin tagasi Tartusse ja lausa pidin pärast pikki istumispäevi lõpuks jooksma saama. Pimedus ja märg ilm ei ole just ideaalsed tingimused, aga parem kui mitte midagi, eksole. Kust neid paremaid tingimusi meie hilissügises ikka saab (loe: sisehallis). Tõmbasin pealambi pähe ja käisin oma lemmikringil jõe ääres ja Tähtveres. Jalad olid nagu tinast ja joostes sai kohe eriti hästi aru, kui suur tööväsimus oli kehas (loe: pulsinäit oli jube), aga vähemalt sai pea ära tuulutada. Kohe oli värskem olemine. 6,56 km, 7:26 min/km, 158 l/min

Reede: jooks + BodyPump. Enne Pumpi tegime Maria ja Mailiga kerged soojendusjooksuringid hallis (2,09 km, 7:33 min/km, 141 l/min) ja siis ootas ees korralikult intensiivne BodyPumpi kava koos lisalooga, milleks seekord osutus kombolugu kätest ja väljaastetest. Nüüd tundsin küll kohe ära, et keha ikka veel toimetab selle vaktsiini pluss tööväsimusega, sest lihastes lihtsalt polnud erilist jõudu. Selline paras sült olemine. Raskused on praegu pigem väiksed, aga ma ei muretse sellepärast üldse. Küll jõuab. 76 min, 130 l/min

Laupäev: Suusahullude Ööjooksumaraton. Kui mõned hullud otsustasid sellel rajal joosta ühe või rohkem ringe, siis suur JJV punt läks Kekkose rada läbima matkates. Ma polnudki ammu sellele rajale sattunud, aga kahjuks pimeduses vaid pealambi valguses matkates suurt sellest rajast ei meenunud ka. 😅 Pole vigu: juba peatselt saab uuesti selle ringi ette võtta. Igal juhul olid minu matkasaapad ideaalne jalatsivalik selles vees ja mudas, mis rajal ees ootas. Lubatud vihma õnneks rajal olles aga ei saanudki. Saime palju jutustada ja meeldivalt peaaegu 3 tundi looduses mütata. Suusahullude korralduse kohta samuti midagi halba öelda ei saa: juba enne starti pisteti kõigile kingikotid kätte, joogipunktis topiti käed kommi täis, pärast matka sai suure ja toreda medali ning korraliku kõhutäie praadi ära süüa, kõik regamistasu hinnas. Võitjate auhinnakotid oli samuti korralikud. Supertore üritus! 13,84 km, 12:20 min/km, 124 l/min

Pühapäev: trennivaba.

Kokkuvõttes:

Kuna spordiklubis lükati novembrikuuks käima mäng, kus on võimalik võita päris äge auhind, siis tuleb osaleda. Selleks on vaja nelja nädala jooksul läbida 10 trenni, st viie eri värviga tähistatud trennidest kaks igast kategooriast: rühmatreeningud kergejõustikuhallis, keha ja vaim, jõud ja lihas, koordinatsioon ja võhm, lihtsalt trimmi. Kui alguses saab koguda kleepse veel tuttavaid trenne tehes – JJV, Pump, Rüht ja tasakaal –, siis peatselt peab ära tegema kaks kollast ehk aeroobikasugemetega trenni ja kaks punast ehk HIIT-stiilis trenni. 😬 See tähendab oma mugavustsoonist korralikult välja astumist. Saab põnev olema. 😅 Muude trennide ja matkade kõrvalt nii palju joosta ei jõua, kui tahaks, aga praegu lihtsalt on selline aeg. Väike jooksunälg ilmselt paha ei tee?

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.