Nädala kokkuvõte 26.10–1.11.2020

Esmaspäev: Jooks Jõud Venitus. Kuna ma taastusin nädalavahetuse valudest, siis ei hakanud kõndimise-jooksmisega riskima ja väntasin hoopis jõusaalis rahulikult ratast pool tunnikest. 14 km, 24 km/h, 127 l/min Pärast jätkasime jälle pika ÜKE osaga: ringtreeningu meetodil korralik koormus sisemistele lihastele üle kogu keha. Head rahulikud harjutused, kus pulssi kõrgeks ei ajanud. Täpselt see, mida mul vaja oli. 60 min, 123 l/min

Teisipäev: trennivaba.

Kolmapäev: Jooks Jõud Venitus. Julgesin jälle natuke kõnd-jooksu 5+5 süsteemis proovida. Pool tunnikest küll kõigest, aga üle nädala oli tore jälle natuke jooksusammu proovida. 3,4 km, 8:41 min/km, 135 l/min Lõpuks jälle tervelt tund aega ÜKEt seljale, kõhule ja tuharale. Kui selja ja kõhu harjutused elab ilusti üle, siis need tuharaharjutused… Need jalad on nõrgad ja neid on vaja treenida. 😂 Mitu päeva andsid veel lihased tunda, et neid on ilusti treenitud. 60 min, 116 l/min

Neljapäev: trennivaba.

Reede: BodyPump. Kuna ma laupäevasesse 2-tunnisesse Pumpi ei julgenud oma taastuva südamega veel minna, siis läksin oma traditsioonilisse reedesse tundi. Julgesin üle… pooleteise aasta (!) teha väljaasteid kerge kangiga. Tavaliselt teen ilma lisaraskuseta ja suren, aga seekord tegin terve loo 3,5+3,5 kg kangiga ja olin enda üle uhke. 🙂 Siis kui tunni lõpus lisalooks tuli väljaastete ja õla kombo, siis jällegi surin täiega ja tegin mingit omaloomingut, et jalad krampi ei tõmbaks. Ja mõned kätekõverdused sai ka sirgetel jalgadel tehtud, kuigi selles kavas ma tavaliselt sellega hakkama pole saanud. Väga hea tund.78 min, 131 l/min

Laupäev: trennivaba.

Pühapäev: jalutamine. Kerge väsimus oli sees, seega võtsin rahulikult ja käisime õhtul lihtsalt rahulikult härra Jooksjaga jalutamas. 6,35 km, 10:40 min/km, 104 l/min

Kokkuvõttes:

Üldiselt jään nädalaga rahule, sest nii hulle sümptomeid kui eelmisel nädalal enam ei olnud, vaid paaril päeval kerge survetunne, mis elu ei sega ja möödub. Sain üle päeva end ilusti liigutada. Loodan, et ka järgmine nädal ilusti kulgeb.

Üks kommentaar “Nädala kokkuvõte 26.10–1.11.2020

  1. Minu pisike soovitus praeguses seisus oleks küll üksnes rahulike jalutuskäikude või kui pulss kannatab sörk+kõnniga tegeleda , kõik need stressi ja kehas põletikulisi protsesse esile kutsuvad tegevused (ÜKE*,BP*) võiks seni kuni tervis täielikult taastunud ei ole, viia minimaalseks.
    Vaata oma üle-eelmist nädalat-tegevus toimub nagu merelainetel-trenn-üleväsinud-trenn-sümptomid-trenn-lihased mitu päeva valusad…miks pead sa endale midagi sellist korraldama?

    *Pole vahet millise pulsiga sa neid harjutusi seal teed-keha reaktsioon neile on ikka anaeroobne (loe-tänases seisus mittetervislik ja kahjustav).

    Meeldib

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.