Workout Week 27.11–3.12.2017

27.11–3.12.2017

Esmaspäev: Jooks Jõud Venitus. Praegu näevad JJV tunnid välja nii, et jookseme vaid natuke, seekord näiteks 20 minutit (6:16 min/km ja 140 bpm – eelmise päeva tempojooks oli ilusti pulsi alla toonud) ja seejärel paneme rõhku jõutrennile, seekord oli fookus kerelihastel ja veidi ka kätel. Treener oli igasuguseid uusi ja vanu harjutusi kokku pannud ja iga jaam oli ikka korralikult väljakutsuv. Järgmise päeva Pumpis oli kõht nii valus, et mõtlesin kõhuloo pooleli jätta. 😀

Teisipäev: BodyPump + lihashooldus. BodyPumpis tegime kava 103. Tunne oli ootamatult… tugev, eeldasin, et pärast eelmine päeva väsitavat trenni ei jaksa ma midagi teha. Jaksasin küll. Maksimaalsetele raskustele ma praegu ei rõhu ja näiteks väljaastete loo teen ilma igasuguse valehäbita ilma raskuseta. See on nii raske lugu, et mõjub nagunii. Oma 240+ tehtud BP tunni jooksul nägin seekord midagi esmakordset: kaks neiut rääkisid täiesti rahulikult venituse ajal omavahel kõva häälega. Oi kus ajas närvi. 😀 Kahe trenni vahepeal tegin veel tunnikese arvutis tööd ja siis läksin rullima, kus üllatuslikult kõige valusam oli reie esikülg. Pirnlihas oli samuti nii valus, et kaua seal püsida ei suutnud.

Kolmapäev: Jooks Jõud Venitus. Esiteks natuke jooksu alla ja seejärel pikk ÜKE jaamades, fookuses alakeha ja jalad. Vot see oli alles trenn. 😀 Jalad said nii kõvasti vatti, et sellise asja peale see tuhar lihtsalt peab vormi minema.

Neljapäev: puhkus. Vastu neljapäeva ärkasin varahommikul valu peale. Alaselg. Ei saanud ma ei pöörata ega püsti tõusta. Valu oli tappev. Läbi suure pingutuse sain püsti ja lonkasin kööki valuvaigisti järele. Sellist seljavalu pole mul 1,5 aastat enam olnud. Istumine oli neljapäeval raskendatud, pidin iga natukese aja tagant tõusma ja võimlema.

Reede: puhkus. Reedel sõitsin Ida-Virumaale, et minna oma kunagise koduvalla viimase aastaraamatu esitlusele. Selles raamatus on sees minu lugu Maido Keskküla jooksult. Raamatu pealkirjaks on “Kohtla valla 25 pärli”. On au sellesse kogumikku kuuluda. 🙂

Laupäev: jooks-kõnd koeraga. Treener keelas jooksmise ära, et selga hoida. Lubas vaid maal koeraga jalutada. Tegin siis väikese 5+5 min süsteemis trennikese koos kutsuga. 5 min kõndisime, 5 min sörkisime, kokku 4 blokki – ega neljajalgne rohkem poleks viitsinudki. Sain aru, et selg kannatab pühapäevasele matkale minna küll, aga pean siiski olema ettevaatlik. Üldiselt kerge liikumine tundub seljale pigem head tegevat, aga libiseda ja järske liigutusi teha ei tohi.

Pühapäev: pikk jooksumatk. Täna käisime pikal jooksumatkal, jällegi 5+5 süsteemis, ja oh kui mõnus ja tore ettevõtmine see oli! 🙂 Jooksurajal veetsime ca 2 tundi ja 45 minutit, kokku läbisime 21 km Pangodi kandis metsade ja põldude vahel (7:55 min/km, 143 bpm). Pärast seda olime mitu-mitu tundi Kaasiku puhkemajas: sõime ja jõime head ja paremat, nautisime Soome ja aurusauna, soovijaid said ujuda sisebasseinis ja käia tiigis end karastamas. Ü-l-i-m-õ-n-u-s koht ja väga tore pererahvas. Kindlasti lähme matkalistega sinna veel tagasi.

img_3815

Kokkuvõttes:

27.11–3.12.17

Nädala keskel tuli olude sunnil laisk olla ja praeguse aja põhieesmärk on siiski selg korda saada. Kõik trennid käivad puhtalt enesetunde järgi. Tööl peab samuti pikalt istumisega väga ettevaatlik olema. Järgmise nädala kohta seega mingeid pikalt etteulatuvaid plaane ei tee. Homme tuleb ilmselt hoopis puhkepäev võtta. Eks ole näha, mida nädal toob. Loodetavasti paremat tervist.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.