Maratoninädal (7.–13.09.2015)

7.–13.09.2015

Esmaspäev: kerge jooks + lihashooldus. JJV-s jagati meid esmalt kaheks: võistlejad ja mittevõistlejad. Mittevõistlejad said tavapärase jooksu ja ÜKE variandi, võistlejad jagati veel kaheks. Kellel raskem nädalavahetus seljataga, siis 30 minutit sörki ja lihashooldus, kellel kerge, siis 30–40 minutit sörki, jooksuharjutused ja venitus. Mina kuulusin kõige lebomasse rühma. 😀 Sörk oli väga kerge ja mõnus, jalad polnud liiga valusad, aga valuvabad ka mitte. Lihashoolduse tarbeks oli mul enda rull kaasas. Sääred said kõige rohkem tööd. Huvitaval kombel on parem jalg valusam kui vasak. Igal juhul massaaži ja rulli said need jalad korralikult.

Teisipäev: puhkus. Kergelt lasin rulliga jalad läbi.

Kolmapäev: kerge jooks + jooksuharjutused + lihashooldus. Kohe kindlalt viimaste aegade kõige parem trenn. 🙂 Alustasime 30-minutilise sörgiga. Ilm oli suurepärane, tuulevaikus, päikeseloojang, Emajõe kaldad ja minu armas Tartu. Pulss oli ka mõistlik, kõikus seal 145–150 löögi vahel. Sääred olid natuke valusad, aga 100 korda paremad, kui eelmise nädala lõpus. Pärast mõnusat jooksu naasime sisehalli ning kavas olid mõned jooksuharjutused ja kiirendused. Mulle ainult 2 kiirendust, et mitte säärtele liiga teha. Kiirendused läksid küll mõnusa kerge ja lennuka tundega. Tegin veel paar sörgiringi otsa ja pähe turgatas mõte, et need on ilmselt mu viimased jooksusammud enne maratoni. Oeh, milline värin käis südame alt läbi. 🙂 Edasi jälle pikem rullisessioon ja väike vaimne ettevalmistus kaasvõitlejatega. “Kui sa selle maratoni läbi jooksed, ükskõik, mida sa rajal tunned või mis aeg tuleb, see tunne pärast finišit on kirjeldamatu.” Just täpselt need sõnad, mida mul vaja oli. Aitäh, Maris!

Neljapäev: puhkus.

Reede: puhkus. Kui nüüd päris aus olla, siis tuli natuke liiga aktiivne päev, sest kõnnitud sai üle 10 km. Ups.

Laupäev: puhkus. Natuke samme expol käies ikka kogunes.

Pühapäev: SEB Tallinna Maraton. Varsti kuulete pikemalt, aga kokkuvõtvalt öeldes: kõige parem päev! 🙂 Maraton oli kõik, mida ma ootasin ja rohkemgi veel. Korvas kogu selle eelneva halva hooaja. Eks varsti juba kuulete pikemalt. Praegu lakun ‘haavu’. 😀1

Kokkuvõttes: 8 h 11 min (neto: 6 h 35 min)

7.-13.09.15

Ma ei hakkagi midagi pikemalt ütlema. Oli ilmselt elu parim nädalavahetus. 🙂

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.