Võistlused 2015

Olen viimasel ajal pingsalt üritanud kokku panna mingisugust võistlusgraafikut käesolevaks aastaks. Kuna ma eesmärkide seadmisel ennast just tagasi ei hoidnud, siis pole see võistlusplaani kokkusaamine üldsegi nii kerge ülesanne. Mingisuguse esialgse variandi sain ma siiski kokku klopsitud. Need on võistlused, kus oleks lahe osa võtta, aga ei hakka 100% vanduma, et ma igal pool kohal olen. Muidugi võib juhtuda, et siia hoopis lisandub veel mõni võistlus. Eks seda vaatab juba hooaja käigus.

Need võistlused, mis minu jaoks veel küsimärgi all on, panin kaldkirja.


1) 11. aprill: Tartu Parkmetsa jooks (7 km)

Polegi pikemat juttu selle võistluse kohta: minu aasta avapauk nagu see tartlastel ikka olema kipub.

2) 10. mai: Tartu Jooksumaraton (23,4 km)

Eelmisel aastal jooksin 10 km, aga sellel aastal tahan kindlasti pikema ja tunduvalt huvitama raja ette võtta.

3) 17. mai: Tartu Olümpiajooks (10 km)

Esimene võimalus murda oma 10 km isiklik rekord 58:10, rajaprofiil on lame kui pannkook ning rada tuntud oma kiiruse poolest. Kui tuleb jälle 30 kraadi palavust, siis muidugi pole kiirusest mingit juttu. 😀

4) 31. mai: Tartu Rattaralli (135 km)

Eelmisel aastal rattaralli finišis.
Eelmisel aastal rattaralli finišis.

Esimene suurem eneseületus sellel aastal. Seni on minu pikim distants (maantee)rattal olnud 70 km eelmise aasta rattarallil. 135 km on tervelt 65 km pikem maa… Ma juba kardan tegelikult küll. XD

5) 5.–7. juuni: Otepää Jooksutuur (10, 17, 15 km)

Kõigil distantsidel ma ilmselt ei osale, võib-olla ei osale ühelgi. Oleneb, kuidas rattarallist taastumine läheb ja kas see plaan sobib kokku sellega, et 7 päeva hiljem tahan kindlasti poolmaratoni joosta.

6) 13. juuni: Narva Energiajooks (poolmaraton)

Narva Energiajooks on minu jaoks üks äärmiselt oluline võistlus, mida ma kunagi vahele jätta ei tahaks. Seal jooksin ma 2 aastat tagasi oma elu esimesel võistlusel 7 km ja eelmisel aastal oma esimese poolmaratoni. Rada mulle meeldib ning südames on sellel võistlusel väga eriline koht.

7) 21. juuli: Ida-Virumaa Staadionimaraton (poolmaraton)

400-meetrisel staadionil joosta 53 ringi – see on täiesti hullumeelne. Saab joosta nii päeval, õhtul kui ka öösel, kuna toimub nö 3 etappi. Ma usun, et on üks lahe üritus ja lisaks tuuakse see mulle peaaegu koju kätte: toimumispaik on Iisaku. 🙂

8) 2. august: TriSmile 111

allikas
allikas

1 km ujumist, 100 km rattasõitu ja 10 km jooksu. See on see võistlus, kuhu ma niiiiiiiiiii väga minna tahan, sest see oleks täielik eneseületus, aga ta maksab lihtsalt uskumatult palju. 130€ + 10€ triatlonilitsents? MIKS? ❓ Üks võistlus maksab sama palju kui kõik teised sellel hooajal kokku. Kes sponsoriks hakata tahab? 🙄

9) 15. august: Eesti Ööjooks (5 km)

Poolmaratoni sellel võistlusel enam kahjuks pole, aga selles melus võiks proovida 5 km isiklikku rekordit joosta. Eeldusel, et saan hea stardikoha.

10) 20. august: Tartu Suvejooks (10 km)

Teine ja viimane võimalus 10 km isiklik rekord purustada. 

11) 23. august: Aleksandri poolmaraton

Ma väga loodan, et sellel aastal see võistlus ikka toimub. Võistlus on tavaliselt toimunud Kesk-Eestis ning on pühendatud depressiooni ohvritele ja depressiooni vastu võistlemisele. Hea eesmärk ning sobiks väga kenasti ka minu maratoniplaanidega kokku.

12) 6. september: Pühajärve Maraton (10,6 km)

Mul on eelmisest aastast selle võistluse kohta ainult head mälestused. Kui see toimub ka sellel aastal, siis lähen jälle hea meelega. 

13) 13. september: SEB Tallinna Maraton (täispikk jooksu-maraton 42,2 km)

allikas
allikas

Ma olen nüüd vist otsustanud, et minu maratonidebüüt toimub just Tallinna Maratonil. Ilmselt jõuan ma aasta jooksul veel 956734968 korda ringi mõelda, aga praegune plaan on selline. Selle aasta viimane, aga kõige kõige KÕIGE olulisem eneseületus. Kogu spordiaasta saab olema ehitatud selle võistluse ümber. Ma olen meeletult põnevil, aga samas kardan kohutavalt. O_o Olge valmis kogu aasta jooksul kuulama minu heietusi teemal maraton.

14) 3. oktoober: Tartu Linnamaraton (poolmaraton või 10 km)

Ma kohe ei taha seda võistlust kõrvale jätta, kuigi see toimub vaid 3 nädalat pärast mu esimest maratoni ja seega pole ma üldsegi kindel, mis konditsioonis mu keha selleks hetkeks on. Võin alati minna lihtsalt 10 km läbima ja nautida ilusat Tartu linna. Mingi osa minust tahab aga kustutada seda kohutavat eelmise aasta mälestust ja joosta poolmaratoni. Eks näis.

15) 21. november: Tartu Novembrijooks (5 km)

Traditsiooniline hooaja lõpp ning viimane võimalus püstitada uus isiklik rekord.


Jään huviga ootama targemate tagasisidet, mis on selles plaanis puudu või üleliigne. 🙂 Aega plaani ringi teha on küll ja veel. Põhilised võistlused olen enda jaoks paika pannud ning ülejäänu kujuneb nende ümber.

Ausalt öeldes on mul selle aasta ees üpris suur aukartus. Olen põnevil, aga kardan hullupööra. Eelmine aasta oli minu esimene tõsisem jooksuaasta ning siis polnud mul eesmärke läbida x-kilomeetrist distantsi y ajaga. Nüüd on kõik teistmoodi, isiklikud rekordid vajavad parandamist ja lisandunud on mitu väga ambitsioonika distantsiga seotud eesmärki. Ma ei oskagi korralikult seda tunnet kirjeldada, mis minus tekib, kui ma oma eesmärkidele mõtlen. Kõhus on liblikad ja süda väriseb sees. Ilmselgelt olen ma lihtsalt sporti armunud. ❤

18 kommentaari “Võistlused 2015

   1. Mina soovitaks ka Viljandit ja üldse Järvedejooksu sarja, seal on Otepää ka sees.. Saadjärve oli eelmisel aastal uus rada ja väga huvitav. Lisaks veel Ülemiste ka.. Vahel on lahe kui teed terve seeria kaasa ja siis vaatad lõpptulemust 🙂 Pöidlad pihku, et tervis püsiks eks! 🙂

    Meeldib

 1. Hei. Omalt poolt soovitan veel tulla nt: Vändra Maraton 2.mai, Tartu Heateo jooks 9 mai, Maijooks 23.mai (saab kõvasti nänni), Kõva Mehe Jooks 20. juuni (sinna soovitan kindlasti tulla!), Südasuve Maraton 11.juuli, Nike noortejooks 12.september (osavõtumaks oli esimene voor 5 euri, mille eest sai ilusa T-särgi. kuna see on aga enne su maratonidebüüti, siis tuleks see rada kasvõi nt kõndides läbi teha, või siis väga aeglase sörgiga), ja ehk Saaremaa 3 Päeva Jooks ka 16-18. oktoober. Ma nüüd lambist ladusin ette sulle neid arvestamata kuupäevasid teiste üritustega, kus osaleda tahad. Minul on nt mais ja septembris 6 üritust, kus osaleda tahaks, aga tuleb teha valikuid, kõike kahjuks ei jõua 😀

  Meeldib

  1. Wow, mis nimekiri. 😀 Eks ma vaatan, Heateo jooks on nagunii plaanis tegelikult, aga see on rohkem trenn kui võistlus.

   Meeldib

   1. Jaa, Viljandi Järvejooks võta ka kindlasti plaani 🙂

    Täitsa kahju on kohe aastat jooksus (ja võistlustes) vahele jätta, aga küll neid aastaid veel tuleb .)

    Meeldib

 2. Olümpiajooks 7p peale jooksumaratoni – sa jooksed kindlasti uue 10km reksi, isegi sellise graafikuga, aga puhanuna jookseksid paremini. See 23 km maastikul pole just kerge jooks ja annab kindlasti natuke kauem organismis tunda (vt Pekist priiks kogemusest lähtuvalt).

  Meeldib

  1. Oh, neetud, ma üldse ei mõelnud sellele, et nende vahel ainult nädal on! Eelmisel aastal oli vist 14 päeva…

   Meeldib

    1. jooks.ee lehel on Olümpiajooks 17. mai ja Tartu Jooksumaraton on nende kodulehel kirjas 10. mai. Seega, kahjuks vist nädal.

     Meeldib

 3. Soovitan ka Võidupüha maratoni. Võid joosta poolmaratoni distantsist. Su sõber Maris-selle jooksu kahekordne naiste võitja võib täpsemalt sest jooksust rääkida.

  Meeldib

 4. Mina soovitaks Otepääl joosta. Kasvõi viimane päev. Mul tõmbasid need mäed korralikult pulsi alla ja nädala pärast Narvas (kui taastud korralikult), on sellest väga palju abi.
  Üldse on jooksutuur väga hästi korraldatud ja ülim võistlus. 🙂

  Meeldib

 5. Ei leia graafikust VEEL Tartu maratoni ja Tartu rattamaratoni 🙂 Puikle mis sa puikled-lõpuks leiad tee sinna sinagi nii-kui-nii .

  Ma tõmbaks graafikust kohe maha Olümpiajooksu-see on aeg mil tuleb veel viimaseid rattakilomeetreid koguda-ei siis saa päevagi kaotada . IMHO-rattaralli on pingutuselt küll kergem kui need 23.4 km , aga eelnevalt tuleks kevadega vähemalt 500km maha kedrata et end inimesena tunda. Ei ole lihtne kui samaaegselt tuleb veel ka jooksuvõistlusteks treenida ! Ja nädal(ja kaks) peale rallit sa tõepoolest ei jookse, vähemalt mitte selliselt et sa ise sellega rahule jääksid.

  Suvekuudes on palju võistlusi mis panevad vaid õlgu kehitama…otepää tuur,ööjooks, Narva, Aleksander…ütleme ausalt-see on liig mis liig- kui augustis on triatlon siis tuleks natuke fookust koomale tõmmata ja treenida triatloni alasid.

  Ümber Pühajärve soovitaks joosta pigem Järvejooksude sarjas juulis, ja augusti lõpus ümber Saadjärve .

  Kui orienteerumine päris võõras pole siis treeningvõistlustena soovitaks osa võtta Tartu neljapäevakutest, rohkelt emotsiooni aprillist septembrini rahakotile sõbralikult , peaaegu igal nädalal . Mullune booklet (tänavust veel ei ole):

  Click to access orienteerumispaevakud_2014.pdf

  Meeldib

 6. Oi, kui põnev! Ja jälle võttis korra nukraks, et minul see hooaeg peaaegu kõrvale jääb 😦
  Sügisel katsun ikka kodumail ka stardikoridori jõuda 🙂

  Hoian pöialt ja elan sulle kindlasti kaasa!

  Meeldib

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.