#100blogipäeva 90/100 – Workout Week 8.–14.09.2014

Workout Week on igal pühapäeval ilmuv postitus, mis võtab kokku minu nädala treeningud.

Esmaspäeval olin eriti aktiivne ja mõnede sõnul tubli, aga äkki hoopis loll? Tegin 2 trenni. Hommikul kell 7 olin platsis Elari BodyPumpis, kuna see oli tema esimene päris oma trenn ja lubasin seal kohal olla. Kuna seljataga oli raske jooksuvõistlus, kasutasin väga kergeid raskusi. Tore trenn oli. 🙂 Õhtul käisin Jooks Jõud Venituses. Tehtud said kõik treeningu nime osad: kõigepealt 40 minutit jooksu, siis 40 minutit jõuosa (kõhuharjutused topispallidega, plank, “ujumine” jms) ning natuke ka venitust. Päris korralik treeningpäev oli ja õhtul tundsin, kuidas kahe päeva koormus mulle korraga lajatas. Lihased jäid haigeks ja väsimus oli korralik.

Teisipäev ilmselgelt oli puhkepäev. Lihasvalu kadus. Kuna mul oli halb päev, siis tuli rullimine meelde alles öösel, enne kui magama jäin. Rullimine jäi seega tegemata.

Kolmapäeval oli viimane ühistrenn enne pühapäevast võistlust. Tegime kerged 40 minutit sörki (umbes 7:30 tempos), siis 3 blokki jooksuharjutusi ja lõpuks väga lühikese bloki lõike: 3×200 meetrit kiiret, nende lõikude vahele 200 m kõndi. Esmaspäevasest topispallide trennist jäi mu puusapainutaja nii valusaks, et hakkas järele andma alles laupäeval.

Neljapäev oli jälle puhkepäev. Ainult rullisin natuke.

Reede pakkus mulle korraliku ehmatuse. Viimane “trenn” enne poolmaratoni. Läksin tegema madala pulsiga aegalast jooksu. Pulss tuli 150 ja tempo 7:44, võtsin tõesti aeglaselt. Aga: pärast 2 km jooksu hakkasid mu sääremarjad päris kehvasti valutama. 😦 Just nimelt valutama, mitte ei olnud lihtsalt valusad. Nädala esimeses pooles midagi sellist ei tundnud. Eriti tuikasid sääre siseküljed, kus mul varem vigastus on olnud. Viimane treening enne võistlust häid emotsioone ei andnud… Sellest oli kahju ja ma muutusin murelikuks.

Laupäev oli võistluseelne viimane puhkepäev. Istusin terve päev kirjutuslaua taga ja tegin kooliasju. Sääremarjad olid ikka kanged ja valusad.

Pühapäeval jooksin isikliku rekordi poolmaratonis SEB Tallinna Maratonil. Lähipäevadel pikemalt. 🙂

Kokkuvõttes: 8 tundi 15 minutit (neto: 6 tundi 20 minutit)

  •  4 tundi 45 minutit jooksu (42,5 km)
  • 1,5 tundi jõutrenni
  • 1,5 tundi rullimist
  • 30 minutit kõndimist

Jään nädalaga väga rahule. Kimbutas mind küll halb jalavalu, aga see ei taksitanud mul rekordeid joosta. Hea nädal oli. Järgmisel nädalal suuri plaane pole, kõik rahulikumad trennid, ei mingit BodyPumpi ja taastumine, sest järgmine poolmaraton toimub juba vähem kui 3 nädala pärast! 🙂

2 kommentaari “#100blogipäeva 90/100 – Workout Week 8.–14.09.2014

  1. Kõik see näitab vaid seda, et kui sääred tugevamaks treenid ja lihased jonksu saad ei tohiks 2h probleem olla. Mul oli Ööjooksul sama probleem, et sääred jäid valusaks. Nüüd maratonijärgselt pole mingit probleemi.

    Meeldib

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.