Nädala kokkuvõte 26.12.22–1.01.23

Head uut aastat!

Esmaspäev: VVV vol 7. Juba seitsmendat aastat järjest toimus meie jooksupundi traditsiooniline teise jõulupüha matk: Vigastusteta Vatsast Vabaks. Mina tundsin end veel veidike tatisena, aga otsustasin siiski matka ette võtta. Härra Jooksja võttis lisariided ja sooja joogi seljakotiga kaasa, juhul kui peaksime tundma vajadust pundist maha jääda ja lühemat teed pidi kõndides Käärikule tagasi pöörduma. Õnneks seda varianti kasutama ei pidanud.

Tegime 5+5 formaadis päris korralikus suuruses pundiga, alguses kippus tempo pisut kiireks minema, aga mida aeg edasi, seda rahulikumaks tempo jäi. Rahulikum kulgemine sobis mulle hästi. Plaan oli 28 km ja 4 tundi, lõpuks tegime kokku 30 km. Meeletult ilus päikesepaiste, härmas puud, selle arvelt aga päris jahe. Postkaardiilm. Õnneks riietus oli piisav ja pärast matka sai end Kekkose saunas soojendada. Tehtud! 30 km, 8:19 min/km, 150 l/min

Teisipäev: trennivaba.

Kolmapäev: trennivaba. Läksin JJVsse rullima ja juttu ajama. Enamik küll juba jooksis ja oli matkast taastunud, kuid mina tahtsin kehale mõned lisapäevad anda, et oma tatitõvedest lõplikult jagu saada. Jalutasime Saalega mõned ringid ja seejärel võtsime ette korraliku rullimise ja venituse.

Neljapäev: trennivaba.

Reede: rahulik jooks. Tundusin olevat tiptop terve ja võtsin ühe väikse jooksuringi kavasse. 2022. aasta viimase. Käisin oma lemmik ringil linnas. Jõeäärne rada Tähtveres võttis küll oma täieliku libedusega veits ropendama, aga jooksin siis kuskil lume ja lehesodi sees, kui vähegi kannatas. Mitmes kohas oli nii libe, et pane või külg maha. Vähemalt Goretexiga tossudes polnud probleemi läbi lompide jooksmisega: jalad jäid täiesti kuivaks. 6,27 km, 7:23 min/km, 150 l/min

Laupäev: aastalõpu BodyPump. Traditsiooniline kolmetunnine aastalõpu BodyPump. Kohe trenni alguses tundsin, et keha tegeleb mingi imeliku termoregulatsiooniga, imelikult palav oli olla. Õnneks trenni edenes olukord stabiliseerus ja sain kõik ilusti kaasa teha, enda kohta isegi päris kenade raskustega. Kõik tegime ära. Kolm tundi: pole probleemi. Kaheksa jalalugu, neli triitsepsit ja muid asju vist kõike kolm, peale soojenduse, kõhulugude ja venituse. 29 lugu. Tehtud. 182 min, 121 l/min

Pühapäev: trennivaba. Treener soovitas täna puhata ja täpselt nii tegingi. Lihasvalu on päris korralik, libedad teed ja vihmasadu ei kutsunud õue. Tegime tubaseid toimetusi ja puhkasime.

Kokkuvõttes:

Kolme trennipäevaga nädal, aga milline maht, eksole. Selline see aasta viimane nädal oli. Nüüd tahaksin end ikkagi 100% terveks puhata, sest see tatine nina ei ole ikkagi päris okei. Kord on hea, siis jälle väike mahlakask jookseb. See tähendab, et päriselt terveks pole ma saanud ja mingi viirus kuskil tšillib. Ilma palavikuta, kuid siiski. Tuleb mõned trennid vahele jätta ja terveks saada. Kohe varsti hakkavad lõigutrennid peale ning jooksumaht kasvama, selleks ajaks tahaks olla terve ja valmis.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.