Nädala kokkuvõte 2.–8.05.2022

Esmaspäev: trennivaba. Ei hakanud pärast Viljandi jooksu rohkem jalgu piinama. Puhkepäev.

Teisipäev: rahulik jooks. Proovisin midagi uut: Nike Run Club rakenduse guided runi, kus rääkis mulle jooksmisest Paula Radcliffe. Täitsa hea uus meetod podcastidele vahelduseks. Üldiselt oli enesetunne täiesti normaalne. Lihased eriti tunda ei andnud, ainult sääred olid ikka kanged. What else is new? 6,26 km, 7:11 min/km, 145 l/min

Kolmapäev: Jooks Jõud Venitus. Juba soojenduse ajal sain aru, et sääred on jätkuvalt lühikesed ja pinges. Pärast soojendust (2,84 km, 7:09 min/km, 136 l/min) tegime kaks korralikku pikemat plokki jooksuharjutusi ja neli rütmijooksu peale (43 min). Täiesti selge, et nende säärtega mingeid lõike ei jookse. Niigi on seis piiripealne, pole vaja vigastusega lõpetada. Tegin hoopis korraliku pika venituse ja rullimise peale. Sai parem.

Neljapäev: trennivaba. See-eest rullisin, venitasin ja masseerisin massaažipüstoliga ülikorralikult jalad ja tuharad läbi. Säärelihase sisemine pea on mõlemal jalal pinges, eriti aga vasakul jalal.

Reede: Heateo jooks. Kuna mul pole ühtegi aastat vahele jäänud, tuli ka sel kord käia head algatust toetamas ja Lastefondile raha kogumas. Läksime härra Jooksjaga joostes Tähtverre ja tulime ka joostes tagasi, seega väga ootamatult pikk ring sai kokku (9,47 km, 7:05 min/km, 151 l/min). Kuna tunne jalgades oli pinges ja lühike, otsustasin laupäeval anda jalgadele täieliku puhkepäeva.

Laupäev: trennivaba. Säärte pärast jäi traditsiooniline võistluseelne soojendus tegemata. Pole ideaalne, aga tundsin, et siiski õige otsus. Oli vaja sääri lõdvestada, mitte pingestada. Samuti kirjutasin füsiole, et massaažiaega saada.

Pühapäev: Tartu Maastikumaraton. Lõpp oli valus, sest vasaku jala pirnlihas teeb siiani rängalt valu, aga üldiselt võib jooksuga väga rahule jääda. 🙂

Kokkuvõttes:

Järgmisel nädalal kavatsen palju vähem joosta, et sääred korda saada. Ongi hea hetk, et mõned rattakilomeetrid enne Rattarallit alla koguda. Peaks ainult ennast lõpuks kokku võtma ja lõpuks rattapüksid ära ostma. 😅 Kuna ma kuidagi neid Moomoosse proovima ei jõua, tuleb vist lihtsalt suurustabeli järgi otsustada ja asi vask. Väike puhkenädal vahele ja siis on juba käes viimased võimalused midagi Rakvere Ööjooksuks ja Narva energiajooksuks ära teha.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.