Nädala kokkuvõte 25.04–1.05.2022

She went full crazy. 🤪 50 jooksukilomeetri nädal!

Esmaspäev: hommikujooks; Jooks Jõud Venitus. Kuna sel nädalal oli käimas spordiklubidevaheline liikumisväljakutse, oli meie tunniplaanis lisaks kaks hommikujooksu tundi. Õnneks tuli see mulle pühapäeva õhtul Instat scrollides meelde, kui Treeneri postitust nägin. Lükkasin äratuskella varasemaks ja tuli minna. Kuna õhtul ootas ees veel üks jooksutrenn, ei hakanud hommikust trenni jooksujalu spordiklubisse minekuga pikendama. Kohal oli isegi üllatavalt palju inimesi. Jooksime 2 kilomeetrit, tegime natuke võimlemist ja mõned ergutavad jooksuharjutused ja jooksime spordiklubisse tagasi. Väga mõnus ja värskendav hommik! Ainus miinus on see, et kui hommikul trenni teha, oled terve päeva pidevalt õudselt näljane. 😅

Õhtusesse JJVsse läksin aga joostes ja sain seega hästi korraliku soojendusjooksu alla. (4,58 km, 7:23 min/km, 146 l/min) Pulss tegi jätkuvalt koostööd, mis omakorda tegi meele heaks. Jooksuharjutusi tegime kaks pikemat plokki, kokku pool tundi, ja siis ootas ees juba lõigutrenn. Minu selle aasta enam-vähem vist esimene lõigutrenn, pärast koroonat ja rauapuudust. Kuna pühapäeval ootas ees võistlushooaja algus ja enesetunne viimaks on parem, siis oli aeg midagi asjalikku teha. Alustasin tagasihoidlikult ja tegin kaks plokki:

  • 400m: 5:18 min/km, 158 l/min; 5:38 min/km, 164 l/min;
  • 300m: 5:17 min/km, 163 l/min; 5:33 min/km, 162 l/min;
  • 200m: 5:19 min/km, 164 l/min; 5:40 min/km, 160 l/min.

Eks ikka oli raske, aga pulss taastus iga taastava ringiga päris hästi. Võib rahule jääda. Seejärel venitasime veidike ja kulgesin vaikse jooksusammuga koju tagasi.

Teisipäev: trennivaba.

Kolmapäev: jooks. JJVs ootas meid ees koolitus Tiidrek Nurmega, seega ma teadsin, et väga pikalt ma tunni raames joosta ei saa. Tegin oma jooksu ära enne trenni: pakkisin härra Jooksjale oma vahetusriided kaasa ja läksin ise tunniajase jooksuringiga TYSKi. 😀 Päris tuuline ja pidevalt kergelt vastumäge jooks oli, kuid selle kohta oli enesetunne ja statistika siiski kena. (7,75 km, 7:16 min/km, 148 l/min)

Koolitusel kuulasime päris pikalt Tiidreku juttu ja seejärel tegime üheskoos mõned pöia- ja jooksuharjutused. Midagi revolutsiooniliselt uut seal polnud, sest jooksmise põhitõed ju ei muutu, kuid siiski oli huvitav kuulda jooksumõtteid Eesti tippmaratoonarilt. Lisaks on Tiidrek inimesena nii vaba ja sõbralik, et teda on alati lust kuulata. 🙂

Neljapäev: hommikujooks. Neljapäeval tegin oma planeeritud jooksu ära hommikujooksu trenni raames. Nii sai enne võistlust kehale päris pika puhkeaja anda. Jooksujalu spordiklubisse, sealt Tähtvere spordiparki (4 km, 7:16 min/km, 142 l/min), taaskord kerge võimlemine ja harjutused peale ning jooksuga koju tagasi (2,8 km, 7:29 min/km, 142 l/min). Väga mõnus!

Reede: trennivaba. Sääred olid päris valusad ja pinges. Aprilli jooksukilometraaž ületas 160 km, seega pole midagi imestada. Rullisin, venitasin, masseerisin, kuis jõudu oli. Põhiline, et hullemaks ei lähe.

Laupäev: võistluseelne soojendus. Tuli meelde tuletada, kuidas see võistluseelne soojendus käiski. Enesetunne oli vaatamata trennivabale päevale ikka täiesti meh. Energiat kuidagi üldse polnud. Lonkisin oma 3 kilomeetrit ära (7:22 min/km, 150 l/min), vibutasin natuke jalga, tegin paar jooksuharjutust ja kaks lahtijooksu ning seadsin sammud koju tagasi (2 km, 7:33 min/km, 151 l/min). Aga jooksurahvas teadnud ikka rääkida: mida kehvem võistluseelne soojendus, seda parem võistlus!

Pühapäev: Suurjooks Ümber Viljandi Järve. Täna käisin kolmandat korda Viljandi järvejooksul ja jäin oma tulemusega väga rahule. Pikemalt järgmisel nädalal. 🙂

Kokkuvõttes:

Järgmise nädala missioon on sääred ja jalad Tartu Maastikumaratoni 24 kilomeetriks värske(ma)ks saada. Ilmselt tuleb selleks homme puhata, teisipäeval ja kolmapäeval kergelt natuke joosta, neljapäeval jälle puhata. Reedel toimub traditsiooniline Heateo jooks, kus kindlasti käia tuleb, laupäeval ülipisike võistluseelne soojendus otsa ja ongi käes pühapäev. Eks veidike ma seda 24-kilomeetrist distantsi ikka pelgan, sest ta on nii pikk ja veel maastikul, kuid lohutan end sellega, et pikki otsi olen teinud eeskujulikult ja keskmisega pingutusega peale minnes peaks olema võimalik normaalse enesetundega lõpuni jõuda. Loodame parimat. 🙂

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.