Nädala kokkuvõte 8.–14.03.2021

Esmaspäev: sõudmine + ÜKE. Viimane kord spordiklubis. Sõudsin kokku 10 kilomeetrit, lubasin endale vahepeal kaks 5-minutilist tempokamat lõiku, et seda igavat nühkimist natuke põnevamaks muuta. 10 km, 2:51 min/500 m, 129 l/min Trenni lõpetasin koos härra Jooksjaga ÜKEt tehes. Lisasin sinna tavalistele harjutustele juurde paarkümmend keharaskusega kükki ja paarkümmend kätekõverdust. Sellest piisas, et mitu päeva lihasvalu tunda. Mõnus viimane trenn TYSKis. 38 min, 106 l/min

Teisipäev: kõndimine. Taaskord tegin ühe pisikese kõnniringi pärast pikka tööpäeva. Andis ikka sumbata seal värskes lumes ja soolasegus. 4,3 km, 11:22 min/km, 104 l/min

Kolmapäev: kõnd-jooks (6+4). Ilm oli nädalaga kardinaalselt muutunud: eelmisel neljapäeval polnud grammigi lund ja kevad oli väljas, sel nädalal oli korralik uus lumi kohal, ent õnneks oli minu rada kenasti lumest puhtaks lükatud. 🙂 Kulgesin jälle Tähtveres ja tagasiteel nägin Kaarsilla juures kobrast jõejääl toimetamas. Teadsin, et Emajõe ääres allpool Karlova sadamat on kobraste söödud puid näha, kuid nüüd on üks neist kesklinna ennast vist sisse seadmas, sest olen teda tuttavate Instagramidest ka järgmistel päevadel näinud. 6,6 km, 9:12 min/km, 139 l/min

Neljapäev: kõndimine. Ühendasin vajaliku kasulikuga, tõin Smartpostist paki ära ja siis tulin 6-kilomeetrise lisaringiga ERMi kaudu koju. 😅 Mõnus ilm oli väljas ja aeg läks kiirelt. 7 km, 10:38 min/km, 123 l/min

Reede: trennivaba.

Laupäeva hommikul sain massvaktsineerimise raames riskigruppi kuuluva inimesena esimese doosi Astra Zeneca COVID-19 vaktsiini. Võtsin kogu päeva teadlikult hästi rahulikult. Õhtul aga hakkasid oodatud kõrvaltoimed vaikselt tulema. Keskööks oli palavik üpris kiirelt tõusnud 39 peale, siis läks paratsetamool käiku. Aitas ka lihasvalude leevendamiseks. Öö oli siiski väga rahutu, magada suurt ei saanud ja hommikul lisandus korralik iiveldus. Palavik tuleb ja läheb. Immuunvastus vaktsiinile tundub väga tugev olevat.

Peaaegu kõike, mis vaktsiini infolehel kõrvaltoimena kirjas, olen ka kogeda saanud. Aga pole hullu: koroonat läbi põdeda oleks ikka kordades hullem, eriti minu südamega. Need kõrvaltoimed pole midagi sellist, mis mind isegi korraks vaktsiinist loobumisele mõtlema paneks. Kannatab need paar päeva palavikku ja ebameeldivust ära.

Kokkuvõttes:

Kahjuks jäi sel nädalavahetusel nädalavahetuse matk tegemata, aga mis parata: vaktsiin ilmselgelt oli olulisem kui treenimine. Loodan, et lähipäevil annavad kõrvaltoimed järele ja saan vaikselt õue jalutama. 🙂

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.