Workout Week 22.–28.01.2018

22.–28.01.2018

Esmaspäev: Jooks Jõud Venitus. Kuna kolmapäeval toimus meie sisehallis Kutmani mälestusvõistlus, siis tuli lõigud esmaspäeval ära joosta. Kerge soojendus ja jooksuharjutused alla ja siis oli Treeneril midagi eriti põnevat välja mõeldud. Meid jagati esmalt kaheks tiimiks ja siis igas tiimis moodustati veel paarid. Eesmärk oli tiimid omavahel võistlema panna ja paarid pidid üksteist lõikude ajal motiveerima. Igast tiimist jooksis korraga üks paar. Lõigud olid sellised:

  • 200 m: 4:01 min/km
  • 400 m: 4:14 min/km
  • 600 m 4:35 min/km (kuna mul läks meelest ära, kust meil lõik algas, jooksime ca 80 m rohkem 😀 )
  • 400 m: 4:24 min/km
  • 200 m: 3:37 min/km o_O

Ehk siis püramiid. Tempod on ulmelised, aga reaalsed. Pulss käis iga lõigu lõpus üle 180 ära. Tunne oli võimas, jalg kerge ja minek korralik. Enamasti sain kella isegi liiga hilja kinni. Viimaks jooksime veel teatevõistlusena 200 m lõike. Kuna meie tiimis oli 6 liiget ja teises 7, siis pidin mina 2×200 m jooksma. Huh. Julm. Unustasin korralikult kellal ringe vajutada, aga noh, mis seal ikka. Neid temposid kahjuks siis ei tea. Väga vinge trenn kokkuvõttes.

Teisipäev: trennivaba. Nii palju oli teha, et isegi lihashooldusesse ei jõudnud.

Kolmapäev: Jooks Jõud Venitus. Nagu juba mainitud, olid hallis võistlused ja seega pidime õues jooksma. Asfalt oli jätkuvalt kaetud soola- ja lumeplögaga, suss käis all ringi, pöialihased jäid kohe valusaks ja üldse päris õudne jooks oli. 😀 Õnneks oli tiim vähemalt hea, kes tuju üleval hoidis. Edasi tegime halli ühes nurgas harjutusi jalgadele: reie tagaküljele, siseküljele, tuharale. Lõppu 4×40 sekundit kätekõverdusi, 30-sekundiliste pausidega. Otsustasin kõik teha sirgetel jalgadel. Kokku tuli 82 kätekat sirgetel ja mitte ühtegi põlvedel. o_O Väga ulme. Olin hästi õnnelik selle üle. Selg, rind ja kõht jäi sellest vähem kui 2 minutist kätekõverdustest täiesti valusaks. 😀

Neljapäev: fartlek. Kuna neljapäev on jooksupäev, siis seekord otsustasin teha kerge fartleki aeglase jooksu asemel. Aeglaselt longitud sai juba eelmisel päeval. Vihm oli kogu lume vähem kui ööpäevaga ära sulatanud ja Ihaste teel oli päris mõnus. Tegin tunde järgi 6 blokki: 7 min kerget sörki, 3 min kiiremal sammul. Lõppu ca 7 min rahulikku. 6:35 min/km, 154 bpm. Hästi mõnus oli. 🙂

Reede: BodyPump. Vähem kui 5 tunni une pealt veetsin terve päeva Tallinnas tööl, jõudsin kiirelt koju, riietevahetus ja trenni poole punuma. Jõudsin. Pumpis tegime 104. kava, lisaks juurde kaks boonuslugu: üks triits+biits ja teine kõhule. Vähene magamatus andis natuke tunda, aga rinnaloos korjasin oma tahtejõu kokku ja lisaks 2×8 kiirele kätekõverdusele tegin ka viimase bloki 16 väikest sirgetel jalgadel. Poleks eluski uskunud, et see võimalik on, aga kolmapäevane trenn andis kõvasti eneseusku juurde. 🙂 Sain Treenerilt ka kiita. Kõhulood võtsid kõhu konkreetselt krampi, aga see-eest küljeplanku suutsin kuidagi paremini hoida kui varem. Tundub, et praegu on võimalik samal ajal arendada nii jõudu kui ka kiirust.

Avasin oma e-poe! Vaata kodulehele: margitpartei.ee

Laupäev: trennivaba.

Pühapäev: pikk jooks. Selle nädala pikk jooks oli juba hulka maad mõnusam, esiteks kindlasti juba sellepärast, et asfalt oli küll märg, aga mitte lumine. Rehv ei käinud tühjalt all ringi. Enesetunne läks päris mõnusaks alates poolest tunnist, kui “soojendus” oli tehtud, aga millegipärast tempo ja pulss paranesid eelmise nädalaga võrreldes ainult imevähe: 7:22 min/km, 143 bpm. Eks tuleb veel vaeva näha ja edasi pingutada. Terve tee sadas lörtsi näkku, aga hea seltskond tegi asja väga kergelt talutavaks. 🙂

img_4346

Kokkuvõttes:

22.–28.01.18

Kilomeetreid kogunes natuke vähe, aga üldiselt ei ole mõtet vinguda. Kätekõverdused sujusid hästi, lõigud sujusid hästi, küllap tuleb ka see pikk jooks peagi järele. 🙂 Järgmisel nädalal kahjuks läheb normaalne trennirütm sassi, sest teisipäeval olen alates varahommikust kuni hilisõhtuni tööga seoses Riias ja kolmapäeval ootab mind hommikul ees paar tundi üpris kurnavat hambaravi ning võib-olla õhtul üks sünnipäeva tähistamine, kui ma tuimestusest ja tuikavast hambavalust selleks ajaks ära taastun. Seega kuhu panna lõigutrenn ja kuhu kõik muu sobivalt ära sättida: ei ole kerge ülesanne.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.