Workout Week 9.–15.10.2017

9.–15.10.2017

Esmaspäev: puhkus. Teate, väga imelik oli mitte esmaspäeval Jooks Jõud Venitusse minna. Maris soovitas paar nädalat kehal hooajast taastuda lasta ja mitte joosta / palju vähem joosta. Kuulasin siis sõna. Olin selle asemel hoopis pikemalt tööl ja hiljem käisin endale kooli kokkutulekuks kleiti ostmas.

Teisipäev: BodyPump + lihashooldus. Lõpuks ometi jälle BodyPump! Olen seda päris pikalt juba oodanud. Suvel jõudsin Pumpi alla 5 korra, viimast korda augusti alguses blogijate kokkutulekul. Olin peaaegu nagu algaja seal, mitte uus tulija, aga taas tulija. 😀 Raskustega hoidsin kõvasti tagasi ja trenni lõpuks jalad ja käed ikka jõhkralt värisesid all. Huh. Seljaloos oleks selg rohkem raskust kannatanud, aga jalad värisesid selle 5+5 kilogagi piisavalt. Järgmine päev oli muidugi ka lihasvalu igal pool platsis. Teise trennina tegin lihashoolduse, kus tähelepanu pöörasime jälle jalgadele. Võistlus + Pump = korralikult valus rullimine.

img_3241

Kolmapäev: Jooks Jõud Venitus. Plaanis oli kerge 5+5 minutit süsteemis jooksumatk: 5 minutit jookseme aeglaselt, 5 minutit kõnnime. Ehk siis üks väga kerge taastav trenn. Täitsa tore oli. 8:53 min/km, 119 bpm.

Neljapäev: puhkus.

img_3228
Vaade töökoha aknast

Reede: BodyPump. Kuna teisipäevane lihasvalu polnud ikka veel kadunud, siis teadsin, et lihtsalt pean enne BodyPumpi natuke jooksma. Pulss oli selle tempo kohta isegi natuke kõrge (7:15 min/km, 140 bpm). Täpselt selline tunne, nagu pärast maratoni oli: lihtsalt oled aeglane ja joosta ei jaksa. Aga see on praegu normaalne, keha tahabki natuke puhata, mida sellel nädalal talle ka lubasin. 🙂 Kuigi ausalt öeldes nüüd on juba jooksuisu jälle peale tulnud…

Laupäev ja pühapäev: puhkus. Maris soovitas kaks päeva puhata ja seda ma ka tegin. Käisin kooli kokkutulekul: täitsa üle ootuste tore oli ja sain teada, et mitmed lennukaaslased loevad mu blogi. 🙂 Täna olen veel vanemate juures. Trenniriideid kaasa ei võtnud. Ehk jõuab veel koeraga pikemale ringile ja varsti ongi aeg tagasi Tartusse sõita.


Kokkuvõttes:

9.–15.10.17

Kokkuvõttes täitis nädal seda eesmärki, mis plaanis oli: puhata jooksmisest. Sain tagasi BodyPumpi, et lõpuks ometi jälle oma lihastega veidi rohkem tegeleda. BodyPump on hooajavälisel ajal mulle väga hea trenn: arendab lihast, samas treenib ka vastupidavust. Järgmisel nädalal tahaks siiski natuke rohkem joosta. Eks näis, kuidas jõuan: tööalaselt tuleb üks väga hull nädal, kus peamine eesmärk on lihtsalt ellu jääda.

Üks kommentaar “Workout Week 9.–15.10.2017

  1. “Maris soovitas paar nädalat kehal hooajast taastuda lasta ja mitte joosta / palju vähem joosta.”

    Kui hooaeg lõpetatud siis tasuks puhata ikka nii et trennipäevikusse kohe mitte midagi sisestada ei oleks. Isegi kui keha ja hing hirmsasti seda ihkavad- ei anna järele , trennirutiinist tuleb aeg-ajalt korralikult välja tulla.

    Nüüd tagantjärele on hea tõdeda kui hästi sulle mõjus kesksuvine (remondi)puhkus kuigi füüsiliselt oli see kaugel puhkamisest.

    Meeldib

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.