Workout Week 3.–9.10.2016

3-9-10-2016

Esmaspäev: puhkus. Oiiii kui valusad olid jalad pärast 2 võistlust…

Teisipäev: lihashooldus. Rullimine kindlasti tõi lihasvalule leevendust. Vahel ei viitsi end üldse selleks TYSKi vedada, aga tean, et see tuleb mulle ainult kasuks. Seega olen alati kohal, kui vähegi jõuan.

Kolmapäev: Jooks jõud Venitus. Alustasime kerge 40 min jooksuga. Mina tegin seda sisehallis, sest õues oli jubedalt tuuline ja ma ei tahtnud oma tatise ninaga millegagi riskida. Jätkasime ringtreeninguga, vatti said enamjaolt jalad, aga ka kerelihased. Ühel jalal kükid, plank, keretõsted, väljaasted, jalatõsted, seina ääres istumine, puusatõsted ja muud toredad harjutused. Kui pole ammu teinud, siis oli ikka päris raske. Aeg jälle tugevaks saada.

Neljapäev: puhkus. Lihased oli ootamatult valusad. o_O

Reede: BodyPump. Sore and back for more. Nagu ma blogi FB lehel kurtsin, siis olin 6 kuu jooksul BP-sse sattunud täpselt 4 korda. Seda on nutuselt vähe ja ma igatsesin. Harjusin küll ilma pumpimata olema, aga südames ikka tahtsin tagasi… Ja lõpuks olingi tagasi. 🙂 Kartlikult võtsin sisse oma koha esireas (imelik oli seal olla, aga samas nii kodune) ja tagasihoidlikumad raskused. Plaanisin isegi mitte võtta 5 kg kettaid, aga noh, läks nagu Pumpis ikka. 😀 Lõpuks olid raskused sellised:

 • Soojendus: 2,5+2,5 kg
 • Kükid: 3,5+3,5 kg ja juba jalad said surma 😀 . Kunagi tegin 11+11 kg. Kuidas?! 😀
 • Rinnalihas: 3,5+3,5 kg
 • Selg: 5+5 kg. Jalad ikka värisesid kükkidest all…
 • Triitseps: 2,5+2,5 kg kang ja surumised 3 kg hantliga, 5 kg ketast poleks surutud saanud…
 • Biitseps: 2,5+2,5 kg
 • Väljaasted tegin kangita ja jalad ikka said täiesti surma
 • Õlad: 2,5+2,5 kg kang ja 2+2 kg hantlid

Teadsin, millise lihasvalu ma saan pärast nii pikka pausi, praktiliselt alustan ju nullist. Aga ikkagi NII hea oli. Särasin terve õhtu. 😀

Laupäev: puhkepäev.

Pühapäev: puhkepäev. Tahtsin joosta, aga kogu mu keha on tapvas lihasvalus. Need jalad ei jookse täna mitte kuskile. Tegelen parem oma 3 fotosessiooni töötlemisega. 🙂 Töökoht nr 2 vajab täitmist.


Kokkuvõttes:

3-9-10-16

Ainult 2 trenni nädalad, päris piinlik kohe. Aga millal siis veel laisk olla kui mitte praegu. Puhkasingi end vast eelmise nädala 2 võistlusest välja. Ja järgmisel nädalal saab Saaremaal lausa 3 päeva järjest võistelda, seega kokku tuleb nädalas minu jaoks vägagi korralik 50 km. Ei suuda ära oodata. 🙂

8 kommentaari “Workout Week 3.–9.10.2016

 1. No vahepeal peabki ju rahulikult võtma ja rohkem puhkama (eriti pärast sellist nädalavahetust) :). Ise pole sel nädalal ühtegi jooksusammu teinud. Süda ihkab küll jooksurajale, aga võtan asju mõistusega, ma arvan, et olen kimpus ületreeninguga, mistõttu otsustasin jooksu(trenni)pausi teha.

  Edu Saaremaa jooksuks 😉

  Meeldib

 2. “Trenni teha oskab igaüks , aga puhkamine, vaat see on kunst.”
  Otepää kõnekäänd

  Planeeri aastasse paar nädalatki kus sa ei luba endal teha mitte kõige väiksemaltki mingit trenni-nii vaim kui keha vajavad puhkust.
  Omal sai esimene nädal raskustega läbi venitatud-nädalavahetusel oli küll piinavalt valus vaadata linnavahel sörkijate õnnelikke nägusid või ratturite treeninggruppe maanteedel 🙂
  Nädal piinlemast on veel jäänud , siis saab juba uue hooajaga pihta hakata.

  Meeldib

 3. Mul selline pool sunniviisiline puhkus, kõrini juba. Sellest aga ka mu järgnev küsimus. Lugesin ühes postituses või tegelikult mitmes, et kunagi ammu oli sul talla aluse vigastus, kui ma ei eksi? Ja sa ei jooksnud vist vähemalt paar nädalat. Kuidas sul see paranemine edenes? Kas peale seda, kui tunda ei andnud ja edasi hakkasid jooksma, kas oli täielik rahu majas? Ma ise suutsin tiba alla 2 kuu tagasi ka endale talla alla valu tekitada. Selline vastik terav valu oli liikudes, täpselt nagu talla keskel justkui siseküljel rohkem. Nüüd on selline seis, et iseenesest see koht haiget enam ei tee, kui eelmine nädal lühikese jooksu ajal välja arvata, aga pidevalt on jalas mingid torked, pisted, mis häirivad siiski. Kuidas sul sellega läks, kadus valu ja enam ei kõssugi või oli ka mingit järellainetust? Küsin, sest ma lihtsalt ei leia internetist ühtegi vastust sellele, mis võiks reaalselt viga olla, sest vigastusi küll ja erinevaid, aga ükski nagu päris täpselt ei klapi sellega, mis mul on.. Oleks tänulik, kui jagad kogemust. Jätan meili aadressi ka, võid ka meilile nt vasta, kui viitsid vastata üldse 🙂

  Meeldib

  1. Õnneks vist kadus pärast jooksupuhkuse andmist. Lihtsalt vedas ilmselt. 🙂 Rullisin ka seda talla alust kohta pidevalt, et verevarustus oleks hea.
   Sul soovitaksin minna korraliku füsioterapeudi juurde, kes katsub ja vaatab.

   Meeldib

   1. Käisin umbes kuu tagasi, sain harjutuse, mida teha, et tallaaluseid tugevamaks muuta ja lihaseid, soovitusi. Mingi jube tüütu vigastus tundub olema 😦 ülekoormusvigastus arvatavasti. Sai ka röntgenis välistatud stressimurd, aga endal küll juba tunne, et kuskil äkki rebend või jumal teab mis. Nii kaua ja nii kahtlane.

    Meeldib

     1. Noojaaa, kõndisin ma ikka, lühikesed otsad, aga kõndisin 😀 eks loodan, et läheb ruttu üle. Aga tänan vastuste eest 🙂

      Meeldib

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.