#100blogipäeva 58/100 – ettevalmistused

Täna tegin ära viimase “trenni” enne poolmaratoni: tegin koeraga väga lahjat versiooni intervalltreeningust. 250 meetrit kõndisime, siis 250 meetrit jooksime mitte väga kiires tempos (umbes 6:30 min per km). Kokku läbisime 6,5 km. Koer oli omadega ikka üpris läbi treeningu lõpuks, aga samas jaksas veel aias möllata. Ema kurdabki kogu aeg, et ta on meil liiga paksuke, nüüd siis saab trenni. 😀 Minu arvates pole ta kaalul praegu ka midagi viga, aga eks natuke võhma ja südant treenida ei jookse ka tal mööda külgi maha. Minul tuli treeningu keskmine pulss 126 bpm, täitsa mõnus väheintensiivne trenn.

Hommikupoolikul uurisin hoolega Ööjooksu kodulehte: parkimiskorraldust, stardikoridori korraldust, ajakava, juhendit jms. Tegin Garminisse kaardi ka ära ja otsisin muusikat täiesti uue playlisti jaoks. Aega kulus omajagu, aga ligikaudu 1,5-tunnise loovaliku sain kokku. Eks osad lood siis korduvad, aga see mind ei häiri.

RÖJ 2014

Ei oskagi öelda, kas see rada mulle meeldib või mitte. Väga palju edasi-tagasi keerutamist ja pöördeid. Raja esimene pool on pigem tõusvas joones ja lõpp õnneks langusel. Oleks vastupidi, siis oleks asi tunduvalt raskem. Rakveret ma eriti ei tunne, seega vähemalt saab väga põnev olema. Kui Narva Energiajooksu rada oli mul päris hästi meeles ja orienteerusin hästi, siis Rakveres lihtsalt vaatan märke ja jooksen. Seda rajarägastikku pähe ma küll ei õpi. 🙂

RÖJ

Playlist sai selline. Kellelgi veel häid soovitusi lugude osas, mida lisada? 

Eilne lühike jooksutrenn andis natuke julgust juurde. Ei olnudki nii uskumatult raske, aga samas läbisin ka vaid kolmandiku poolmaratoni distantsist… Ei suudagi nüüd otsustada, mis tempo endale sihiks võtta või millise tempoga alustada. Südames tahaks ikka aega 2:15, mis tähendaks tempot 6:20 ringis kilomeetri kohta. No ma ei teagi. Üritada sellega alustada ja siis vaadata, mis edasi saab: kas jaksan kiirendada või võtan kiiruse maha. Nii vist tulebki teha. Kõige rohkem kardan võistlusadrenaliini toel stardis minema kihutada (Olümpiajooksul tegin esimene kilomeetri ajaga 4:50 ja edasi tuli täielik surm) ja siis 3. või 4. kilomeetril avastada, et oih, enam ei jaksagi.

Paistab vist välja, KUI närvis ma olen? 🙂

Homme siis Food Friday, väike carb load ehk süsivesikute laadimine on sellel nädalal juba toimunud, homme siis üritan veelgi süsivesikute osakaalu suurendada. Kui poodi jõuan, siis peaksin vist mingit spordijooki ka ostma. Soovitusi, milline hästi maitseb? Lisaks välja mõtlema, mida ma võistluspäeval hommikust kuni stardini söön. Liialt rasket toitu (liha, kiudaineid, rasva) igal juhul väldin, tuleb pudru, banaani ja pastapäev. 

Närvid ja ärevus. Äkki läheb kõik veel ikkagi hästi?

10 kommentaari “#100blogipäeva 58/100 – ettevalmistused

  1. Minul jääb kahjuks sel aastal Rakveres käimata. Rahaliselt pole lihtsalt praegu võimalik. Spordijoogi kohapealt…mulle meeldib kõige rohkem see tavaline Arctic Sport spordijook (kollast värvi, greibimaitseline vist?!? :D).

    Igatahes palju edu ja ära liialt pabista 🙂 🙂 Kõik läheb hästi!

    P.S Playlist on hea 😉

    Meeldib

  2. Soovitan playlisti lisada destiny’s child’i survivori, lõpukilomeetritel tuleb ilmselt kasuks kui kolm imeilusat naist sulle sisendavad, et sa suudad seda 🙂

    Meeldib

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.