#100blogipäeva 52/100 – Saksamaa 5. osa

Hommik algas täna eriti mõnusalt: magasime kella poole üheksani ning üles tõustes saime Heidiga istuda kohe hommikusöögilauda, sest Elari oli valmis küpsetanud korraliku ja ülimaitsva hommikusöögi. Sõime ahjuomletti, leiba, suitsulõhet, tomatit-kurki, juustu ja kohupiima. Loodetavasti ei ole ma siit lahkudes lõpuks sajakilone. 😀

FF 8.08.2014

Tänane Food Friday kollaaži kujul

Töllerdasime natuke niisama ja kell 12.15 istusime S-bahnile ja sõitsime rongiga Dresdenist välja Saksimaa Šveitsi ehk Sächsische Schweizi. Rongisõit oli mugav ja mõnus ning juba varsti olimegi selles maalilises piirkonnas kohal.

Ainus pilt, kus Elari naeratus sisaldab hambaid. Tal on need ikkagi olemas! 😀

Lilled, lilled, lilled igal pool.

Sõitsime praamiga üle Elbe jõe ning hakkasime jalgsi ronima mäe tippu. Natuke ronisime, tegime vaateplatvormil pilte, siis ronisime veel, külastasime järgmist platvormi ja nii muudkui edasi ülespoole. Rahulikus tempos polnud matk midagi kontimurdvat.

Margit in action. Foto: Elari erakogu

Rõõmsad ja värvilised.

Rõõmsad ja sinised.

Tipule lähenemas.

Vahepeal jõudsime äärmiselt huvitavate liivakivist moodustisteni. Vaated olid tõesti lihtsalt hingematvad, kõik oli nii ebamaiselt suursugune, võimas ja kena. Mulle tõesti niiiiiiiiii meeldis seal. 

Palusime üht peegelkaameraga meest meist pilti teha. Hea otsus! Lõpuks ometi keegi, kes mõistab midagi kompositsioonist ega paigutanud meid kuskile pildi nurka, lõiganud keha imeliku koha pealt pooleks jnejne. 😀 Tänan, onu! Vaieldamatult parim pilt meist kolmekesi koos.

No ja nüüd vaadake neid i-me-li-si vaateid. Mul polegi vaja rohkem midagi öelda…

But first, let me take a #selfie. Foto: Heidi erakogu

Mäe otsas tegime oma kaasavõetud kraamiga pikniku ja istusime niisama. Mõne aja pärast hakkasime allapoole tagasi minema. Tahtsime veel külastada koopaid, aga kuna tee sinna oli ohutuse eesmärgil suletud, jäi see plaan teostamata. Mis siis ikka, järgmine kord lähme. 😉

Mulle ilmselgelt meeldib lilli pildistada. 🙂

Matk tehtud, tahtsime sõita Königsteini kindlust külastama. Mõeldud, tehtud. Istusime S-bahnile ja sõitsime.

Oodates möödus meist pikkkkkkk rong täis tuttuusi autosid.

Saksimaa Šveits on kirju.

Königsteini saabudes selgus aga kurb tõsiasi, et kell oli juba liiga palju saanud, kindlust hakati sulgema ning seega kõndisime linnakeses lihtsalt natuke ringi ja sõime jäätist. Nägime ka homme Königsteinis toimuva jooksuvõistluse stardipaiga ära. Jooksjaid või jooksutossudega inimesi võis kohata igal nurgal.

 Taaskord ootasime rongi ja sõitsime tagasi Dresdenisse. Käisime kiirelt toidupoest läbi ja hakkasime õhtusööki valmistama. Valmis maitsev salat mee ja sinepikastmega ning makaronid hakklihaga. Magustoiduks sõime veel Heidi tehtud jäätist, mis sisaldas banaani, maapähklivõid ja mandlipiima. Ülilihtne, aga imeliselt hea. Ükski kohvikust ostetud ülesuhkrustatud jäätis Heidi maiusele küll vastu ei saa.

Vot selline oli meie tänane päev. Jäänud on veel ainult nädalavahetus ning peabki hakkama tagasi Eestisse sõitma. No mitte ei taha veel koju tulla. 🙂

11 kommentaari “#100blogipäeva 52/100 – Saksamaa 5. osa

  1. Nii tore on näha, kuivõrd head reklaami Heidi teile Saksamaast teeb! 🙂 Kõik see, mida te seal kogete on ka põhjus, miks see maa minu südame on võitnud! 😉

    Meeldib

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.