Workout Week 18.–24.02.2019

Head vabariigi aastapäeva! 🇪🇪

Esmaspäev: Jooks Jõud Venitus. Fartleki ja ÜKE päev. Kuna tegu oli siiski rahulikuma puhkenädalaga, siis oli fartlek veidi lihtsam ja lühem: 4 blokki, blokis 7 minutit kerget sörki (7:00–7:30 min/km, 130–135 bpm) ja 3 minutit tempokat jooksu (ca 5:05–5:15 min/km, 155 bpm). Jalgades oli ikka väss pikast jooksust sees, aga lõpuks said need lihased soojaks ja liikusid kah. Pulss see-eest oli väga madal ja nende väsinud jalgadega ei suutnud end lihtsalt kiiremini liigutada. Peale tegime hoolsalt ÜKEt kerelihastele. Oi kui palju topispalliga harjutusi ja igasuguseid planke, mida üldse lõpuks hoida ei jaksa. 😅

Teisipäev: BodyPump. Olemine oli kuidagi väss ja tegin rahumeeli natuke kergema trenni. Kui keha pole päris 100% konditsoonis, siis pole mõtet sundida teda endast andma 100%. Hea trenn oli ikkagi kokkuvõttes. Lõpuks võtsin end kokku ja rullisin end natuke pärast trenni. Tundub, et aitas jalgadel väga hästi kiiremini taastuda.

Kolmapäev: Jooks Jõud Venitus. Lõigutrenni päev. Kiire ja kerge soojendus + jooksuharjutused alla ja seejärel:

  • 4×200 m: 4:05, 3:58, 3:53, 4:00 min/km (163–165 bpm, max 176 bpm)
  • 3×300 m: 4:12, 4:07, 3:59 min/km (168–172 bpm, max 180 bpm)
  • 2×200 m: 3:59, 3:56 min/km (168–169 bpm, max 177 bpm)
  • 1×300 m: 3:59 min/km (173 bpm, max 180 bpm)

Seekord jooksin koos Mariaga ja meil õnnestus saada nii palju lõike alla 4:00 min/km. 😍 See on lihtsalt nii äge tunne. Meenutasime vanu nostalgilisi aegu, kui jooksime lõigutrennis kilomeetriseid lõike 6:00 tempos ja olime selle üle nii õnnelikud. Tore, et aastatega ikka päris palju edasi areneda saab ja töö vilju kannab. 🙂

Neljapäev: trennivaba.

Reede: pikem jooks. Kuna see nädal oli siiski puhkenädal, ei olnud mingit väga pikka jooksu kavas. Otsustasin lihtsalt tunnikese päikeseloojangu ajal Ihaste poole ja tagasi kulgeda. Ihaste teel oli asfalt väljas, ilm oli supermõnus ja esimesed pool tundi ka tagant tuul ning jalg kohe lihtsalt automaatselt tegi kiiremaid samme kui tavaliselt kergel jooksul (6:18 min/km). Pulss seejuures püsis väga ilus (147 bpm). 🙂 Ainus paha asi oli see meeletu lihasvalu, mis kolmapäevasest lõigutrennis reie tagaküljes ja säärtes pesitses. Aga ma ei lasknud end sel üldse häirida. Tagasi linna joostes olid tuul vastu ja miinuskraadid külmetasid nägu, aga vähemalt riietus oli täpselt õige ja külm ei hakanud.

Laupäev: BodyPump + BootCamp Challenge. Nii, nagu sai EV100 sünnipäeva aastat 2018. aasta 24. veebruaril alustatud, sai see 2019. aasta 23. veebruaril ka lõpetatud. 2 tundi BodyPumpi ja BootCampi väljakutset. Oli ikka väljakutsuv küll, BootCampi lugudes sai pulsi ka korralikult üles ja lihased said mõnusalt tuld. Kõik kehaosad said korralikult läbi treenitud ja tänane lihasvalu… noh, ütleme nii, et seda on ikka parajalt palju. 😂 Kogu saal oli ilusti sinimustvalgesse riietunud ja väga äge tiim oli kohal. Super! 🙂

Pühapäev: trennivaba. Möllame remonditandril.

Kokkuvõttes:

Täitsa tegus, aga siiski madalama jooksumahuga puhkenädal sai seekord kokku. Lihased on eilsest pikast jõutrennist üpris vihased ja annavad endast lihasvaluga märku. Eks see tänane remonditegu natuke naljakas olema saab, aga ehk võimlebki lihased natuke rohkem jälle lahti.

Järgmisel nädalal tuleb kokku mitme kuu pikim nädalane jooksumaht, kuna laupäeval on plaanis ära joosta minu 27-kilomeetrine sünnipäevajooks. Samuti on mul nädal aega töölt puhkust, et kolmapäeval natuke oma sünnipäeva tähistada ja terve nädal isuga remonti teha. Lisaks muid tegemisi ja toimetusi, mis tegelemist vajavad.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.