Workout Week 7.–13.01.2019

Esmaspäev: Jooks Jõud Venitus. Uuel aastal uue hooga. Nüüdsest hakkame esmaspäeviti jooksma fartlekki ning tegema ÜKEt ja kolmapäeviti tegema lõigutrenni. Kõik rahulikud jooksud tuleb teha iseseisvalt.

Seekordne fartlek: 7 minutit kerget jooksu, 3 minutit tempokat jooksu, seda 10-minutilist blokki korrata 5 korda. Kõhus kippus pistma hakkama ja jooks oli seega üpris ebamugav, kuid lõpp läks juba paremaks. 6:36 min/km, 155 bpm. ÜKE osas keskendusime kõhule ja seljale: topispallidega visked, plangud, puusatõsted.

Teisipäev: BodyPump. Pärastlõunane Pump viib kõik töömõtted minema. On ikka hea trenn. 🙂 Tunne oli kuidagi hea ja tugev, isegi õhku seekord jätkus. Unustasin küll veepudeli maha, aga imekombel sain selle tunni hästi ka ilma veeta üle elatud. Naudin neid teisipäevaseid BodyPumpi tunde veel seniks, kuni ma seal käia saan. Kui võistlused lähemale jõuavad, on Pump nagunii varsti menüüst väljas.

Kolmapäev: Jooks Jõud Venitus. Trenni alguses ütles Treener, et ta veel ei ütle meile, milline lõigutrenn tuleb. Tegime ilusti oma 20-minutilist soojendusjooksu ja mõtlesime, millise lõigutrenni Treener meile välja mõelnud on. Siis hakkas Maria rääkima, et millalgi tuleb kindlasti hooaja alguse NATO või Cooperi test. Kõik olid üksmeelel, et esimese lõigutrennina see ikka ei tule: me ju pole selleks veel üldse valmis.

Siis meenus mulle, et Treener soovitas mul eelmise päeva Pumpis kükid ilma raskuseta teha, kuid siis mõtles ringi ja ütles, et kuna ma reedel nagunii tulla ei saa, siis pole vaja end tagasi hoida. Kui mulle jooksu ajal see meenus, olin üpris kindel, et nüüd see Cooper siis tulebki. Kui nägime Treenerit paberite ja pliitsitega treenerite ruumi suundumas, oli asi selge.

Võimlemise ajal oli kõigil vist kergelt süda sellest mõttest juba paha. Kaasa võis aidata ka see, et minu trennieelne snäkk oli natuke liiga hilja peale jäänud, seega täis kõhuga joosta – pole just parim stsenaarium. Tegime ilusti üle saja aasta ka jooksuharjutusi ja kõige lõppu kolm lahtijooksu. Selleks ajaks õnneks oli ka see täiskõhutunne üle läinud.

Siis läks esimene punt jooksjaid testi tegema ja teised lugesid nende ringe. Palju parema meelega oleks ma ka esimeses ringis oma jooksu ära teinud, et mitte seal närvitsenud. Lõpuks tuli aga ka minu kord.

Need 12 minutit olid natuke veel rõvedamad kui tavaliselt, sest me pole ju alates võistlushooaja lõpust eriti kiirust arendavat trenni teinud. Ülimalt minimaalselt. Nagu Treener ütles: siis on hea tulemust märtsis ja mais võrrelda. Minu saagiks langes seekord 2487 meetrit. Isiklik rekord on 2550 meetrit, mis on joostud praktiliselt tippvormis, seega sai isegi päris okei tulemus tehtud. 4:50 min/km, keskmine 178 bpm, max 184 bpm, sammu sagedus 178 spm.

Neljapäev: trennivaba.

Reede: trennivaba. Käisin õhtul pärast tööd üht sündmust pildistamas ja trenni ei jõudnud.

Laupäev: pikk jooks. Mu sääred olid kolmapäevasest Cooperi testist ikka veel täiesti valusad. Keegi oleks justkui säärelihased 5 cm lühemaks lõiganud. See 1,5 tundi jooksu oli tõsine piinapink. Taevas oli sinine ja hommikupäike juba paistis, aga teed olid lumised ja mu valusad jalad ootasid algusest peale jooksu lõppu. Kuidagi sai ikka eesmärk täidetud ja 90 minutit ära kannatatud. Kerge igal juhul ei olnud, pigem ikka päris raske. 7:08 min/km, 153 bpm. What doesn’t kill you…

Pühapäev: trennivaba.


Kokkuvõttes:

Järgmisel nädalal on plaanis ikka 2 JJV-d, 2 BodyPumpi, üks pikk jooks ja kaks puhkepäeva. Loomulikult ka omajagu tööd, natuke pildistamist ja remonti. Et igav ei oleks. 😅 

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.