Workout Week 17.–23.12.2018

Kõigi asjaolude kokkulangemisel oli sellel nädalal puhkepäevi rohkem kui trennivaba. Loodetavasti mõjub see puhkenädal järgmise nädala 30 km matka eel pigem positiivselt. Boonusena sai selle nädala reedel tehtud ka selle aasta viimane tööpäev põhikohal.

Esmaspäev: Jooks Jõud Venitus. Üpris tavapärane kerelihaste päev. Jooks oli kohe eriti lühike, et maksimaalselt palju harjutusi tehtud saaks (6:58 min/km, 127 bpm). Töötasime kahes jaamas: ühes olime kolmestes puntides, et plankusid hoida ja topispallidega viskeid ja kerepöördeid teha, teises tegime harjutusi kõhule ja seljale, tavapärased mitmesugused ülakehatõsted, jalgade tõstmised ja käte kõverdamised. Hästi korralik blokk ÜKEt.

Teisipäev: trennivaba. Kuna Marise Pumpi tunniplaanis ei olnud, siis kuskile mujale ma minna ka ei tahtnud.

Kolmapäev: Jooks Jõud Venitus. Fartleki ja jalapäev. Ilmselt jäin oma trennieelse söömisega liiga hilja peale, sest fartleki alguses hakkas niimoodi pistma, et jäta või jooks pooleli. Jube raske oli ka. Tegime seekord 4 blokki süsteemis 6 min kerge jooks ja 4 min tempokas jooks. Eelmise nädala fartlekiga võrreldes nagu öö ja päev. Kiirete osade tempo oli ikka tunduvalt aeglasem (5:40, 6:00, 6:15 ja 6:00 min/km, aga pulss ka ainult 160–164 vahel) ja enesetunne 5x raskem. Njah. Aga tehtud sai.

ÜKE osas tegime kummilintidega astumisi, jalatõsteid, väljaasteid ja mitmesuguseid puusatõsteid. Täitsa läbi kohe võttis need kaks ringi harjutusi.

Neljapäev: trennivaba.

Reede: jooks + BodyPump. Ma ei tea, mis mul reedel viga olin: vaatamata mitmele puhkepäevale olin ma lihtsalt täiesti läbi ja nii väsinud. Jooksu ajal kippus pulss tempo kohta kuidagi väga lihtsalt üles ronima: 6:48 min/km, 149 bpm. Hmm.

Pump oli väga hea ja olen seda uut kava täitsa nautima hakanud, aga millegipärast ei olnud mul saalis kuidagi üldse õhku. Mitmes loos oli tunne, et kohe läheb pilt tasku ära, sest hapnik saab otsa. 😕 Paaris loos lihtsalt tegin aeglasemalt, et tempokates osades silme eest päris mustaks ei lähe. Ei tea, mis toimus. Vehkisin ainult kätega õhku lehvitada ja maksimaalselt palju õhku ahmida.

Laupäev: trennivaba. See-eest käisin Tallinnas Vana Aasta Maratonile kaasa elamas, kuna (vist natuke ära keeranud) härra Jooksja otsustas seal 42 km joosta. Äratus kell 4.15, rohkelt kõmpimist (panin härra Jooksja maratoni ajaks kella käima ja sain seega oma kõndimise ja joogipunktis abiks olemise aja kilomeetrid ka kirja) ja väga väsitav ja külm päev oli.

Pühapäev: trennivaba. Magasin peaaegu 12 tundi, tegime remonti, lükkasime lund ja natuke puhkasime ka.

Kokkuvõttes:

Järgmisel nädalal on plaanis üks pikkkkkk pekipõletamise matk ühes JJV inimestega, üks BodyPump ja üks-kaks lühemat jooksu. Remonti saab ka teha. Aasta viimased 8 päeva. Aeg kõik kokkuvõtted ära kirjutada ja uue aasta plaanid paika panna.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.