Workout Week 29.10–4.11.2018

29.10–4.11.2018

Esmaspäev: Jooks Jõud Venitus. Ülakeha päev. Pool tunnikest jooksu alla (7:17 min/km 140 bpm) ja siis kolm ringi ÜKEt peale. Ülakehatõsted selili ja kõhuli, puusatõsted, topispalliga kerepöörded, jalgade langetamised, plank jmt. Pärast pildistasin kostümeeritud Halloweeni BodyPumpi.

Teisipäev: BodyPump. Üks mõnus pärastlõunane Pump oli täpselt seda, mida tööpäeva lõpus vaja oli. Sai korralikult end jälle mugavustsoonist välja viidud. Mõnus.

Kolmapäev: Jooks Jõud Venitus. Jalapäev. Ikka vana hea 30 min jooksu (7:01 min/km, 148 bpm) ja 3 ringi ÜKEt peale, seekord siis jalgadele. Puusatõsted, jalgade langetamised, kummilindid, kükid, väljaasted. Ja vahepeal sokkides jooksmine, et päkka tugevamaks treenida.

Neljapäev: trennivaba.

Reedest pühapäevani olin härra Jooksjaga SK Prorunneri sügislaagris.

Sügislaager toimus Pärnus, täpselt nagu ka kevadlaager. Kui aprillikuus saime mõnusa maikuiselt parajalt sooja ja päikselise ilma, siis ka seekord ei vedanud ilm alt. Oli soe, tuul ei tapnud ja viimasel päeval oli lausa imeline jooksuilm. Super! 🙂

Majutusime Pärnu Rannahostelis. Söögid on seal alati maitsvad, toad on lihtsad, aga uued ja puhtad. Lisaks võimalus ühises ruumis õhtuid veeta ja staadionil trenni teha. Sinna läheks hea meelega tagasi.

Reedel jõudsime Pärnusse umbes kella 17 paiku. Õues oli juba pime, aga 13 kraadi sooja: nagu suvi oleks. Mul hakkas oma kilekaga lihtsalt väga palav. Uues kohas on muidu alati mõnus joosta, kilomeetrid lähevad lennates. Kerged 6 km, 6:54 min/km, 154 bpm. Pärast seda sai kohe sööma ja sotsialiseeruma. Ja härra Jooksjaga jälle kokku. 🙂

Laupäev algas traditsioonilise hommikujooksuga. Jalad ei tahtnud liikuda ja uni oli silmas, aga mida kilomeeter edasi, seda paremaks läks. Natuke tuuline ja jahe oli, aga hästi mõnus. Mulle meeldis hommikune jooks – wow! 😅 4,53 km, 150 bpm, 6:40 min/km.

Pärast maitsvat hommikusööki tegime väikese uinaku, et jalga puhata, ja oligi aeg juba lõunasesse trenni minna. Ees ootas kiirusetrenn ja ÜKE. Valida oli kahe variandi vahel ja mina võtsin lihtsama ehk fartleki: 10 ringi, kus sirged jooksed tempokalt ja kurvid rahulikult. Kokku 20×100 m lõike. Teine variant oli 4 kuni 6 1000-meetrist intervalli, mis minu jaoks on ilmselgelt liig, kui ma pole 8 nädalat teinud ühtegi pikka jooksu ega lõigutrenni.

Alustasime muidugi 2 km soojendusega, järgnes võimlemine ja jooksuharjutused. Esimesi kiireid liigutusi oli alguses ikka väga veider ja teistmoodi teha, vahepeal oli juba päris hea ja siis hakkas juba väsimus peale tulema. 5,22 km, 164 bpm, 5:39 min/km. Pärast lõike tundsin kerget valu sääres, seega kõik hüpetega harjutused jätsin ÜKEs ära. Tegin oma jalatõsteid, erinevaid kükke, väljaasteid. Tuhar põles. Kerge venitus ja lõunale ära.

img_8455

Õhtusele jooksule minnes olid jalad ikka päris kanged ja väsinud. Säär õnneks enam valu ei teinud, aga Achilleused olid pinges küll. Kahjuks seekord mul rulli kaasas ei olnud. Tegin oma vaikseid jooksusamme ja muudkui kulgesin. Esimesed kaks kilomeetrit olid kanged, edasi läks juba paremaks. 6,04 km, 7:07 min/km, 145 bpm. Ja VO2max tõusis selle päevaga 2 ühikut! 😍

Pühapäev oli viimane laagripäev. Alustasime ikka hommikujooksuga. Osadel oli peoõhtu päris pikk, seega jooksma jõudis kell 7.30 meid vaid 8 inimest. Päikesetõus oli i-m-e-l-i-n-e. Peatusin kohe mitmes kohas ja tegin pilte. Jalad olid nagu tinast, aga jooks oli ikka tore. Natuke kurb ka, et laager läbi hakkas saama. 4,03 km, 137 bpm, 7:21 min/km.

img_8463
Lihtsalt… 😍.

img_8473

Pärast hommikusööki ja kiiret pikutamist oli aeg jälle trenniriided selga visata ja suunduda laagri viimasesse trenni ehk pikale jooksule. Kavas oli selle pikkuseks 2 h 15 min, aga minu jaoks oli see selgelt liiga pikk. Jooksin mööda rannaäärset teed kesklinna, et ära teha 2 silla jooksu ring, kõik kokku ca 14 km. Pulss oli kogu jooksu vältel 145 kandis ja ega need jalad kiiremini liikuda enam ei suutnud, olin korralik puujalg.

Juba 4. km hakkasin vaikselt endale sobilikku põõsast otsima, sest ega häda ei anna häbeneda. 😅 Õnneks 6. km lõpus leidsin ühe vana WC. Edasi läks samm kohe reipamaks ja tunne mõnusamaks. Vahtisin rajaäärseid maju ja inimesi. Nägin üht Endla teatri näitlejat. Kiirelt olingi juba Endla teatri juures tagasi ja sealt oli Rannastaadionile vaid veidi maad. Päike säras, tuult ei olnud, palav ei olnud. Ideaalne. Lõpus oli jalg juba väga raske, aga õnneks sai siis ka mu plaanitud jooks läbi. Laager oli lõppenud. 14,03 km, 7:17 min/km, 143 bpm. VO2max tõusis 47 peale.

Laagris kogunes 43 tunni jooksul 6 trenni, 44 jooksukilomeetrit, 4 ühikut VO2maxi tõusu pärast 5 nädalat seisakut või langust, ja terve hunnik mõnusaid emotsioone. 🙂 Järgmise korrani!

Kokkuvõttes:

29.10–4.11.18
Selliseid kilomeetreid pole paar kuud näinud…

Järgmist nädalat alustan kohustusliku puhkepäevaga, lisaks mahutan sinna paar lühemat jooksu, ÜKE, kaks BodyPumpi ja ehk ka ühe nädalavahetuse matka.

2 kommentaari “Workout Week 29.10–4.11.2018

    1. Kurk on terve (ptüi-ptüi-ptüi). Ainus hetk päevas, kui tunnen, et midagi on teisiti, on hommikul pärast ärkamist. Siis on kurk justkui kange, aga siis jälle “venib” ja kõik on okei. 🙂

      Meeldib

Lisa kommentaar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.