Tallink Maijooks 2018

Laupäeval jõudis lõpule üks ilus teekond: minu aeg Tallink Maijooksu särasilmse ja naerusuise reklaamnäona. Tuleb välja, et mul oli au olla ühe tõeliselt ägeda ja meeleoluka võistluse sõnumikandjatest. 🙂 Aga alustame kõigega algusest.

Hakkasime Liiliga Tartust liikuma kella 9 paiku. Terve tee jutustamist ja juba olimegi kiirelt 11.30 Tallinna Lauluväljakul. Otsisime veidi aega parkimiskohta, võtsime stardimaterjalid välja ja läksime sooja tegema. Sörkisime ca 10 minutit, kiire võimlemine ja mõned jooksuharjutused, lõpuks peale 2 lahtijooksu. Tunda oli, et keha on veel Tartu Maastikumaratonist väsinud ja jalad olid üpris pehmed. Poleks olnus vaja neljapäeval õhukeste baleriinadega mööda linna tatsata. Igal juhul tegi soojendus olemise särtsakamaks. 🙂

Panin kiirelt võistlusnumbriga särgi selga, andsin asjad pakihoidu ja hakkasin stardikoridori poole liikuma. Mass oli meeletu ja stardikoridor tundus lõputu. Sain oma valitud lemmiknumbriga – 27 – võtta koha sisse kõige esimeses stardigrupis.😳 Naljakas oli seal seista koos Kaisa Kuke, Liina Tšernovi, Liis-Grete Arro ja teiste tegijate jooksunaistega. Üritasin heaga tahapoole ritta hoida. 😆

t1z23fqv.15p
Foto: Martin Ahven (Õhtuleht)

Kui Kelly Sildaru udupasunaga stardi andis, panid kõik hullu ajamisega minema. Mina ise üritasin mitte väga hullu tempoga minema panna, samas ei tahtnud ka seda, et kogu tagantpoolt tulev mass mind enda sisse neelaks.

1. km tiksus kinni ajaga 4:29.

Tairo Lutter PM
Nätaki! kand ees maha.😂 Foto: Tairo Lutter (Postimees)

Liiga kiire. Elu, vorm ja väsimusaste tegi omad korrektuurid. Jooksin lihtsalt tunde järgi ja tempot väga ei vahtinud. Maijooks pole nagunii aja jooksmise koht, see on koht saada emotsioone ja nautida jooksusõpradega koos kulgemist.😊

Vaikselt kujunes välja mingi punt jooksjaid, kes enam-vähem minu temposid liikusid. Üldiselt võis aimata, et kuskil väga taga ma veel ei ole, sest jooksjaid oli suhteliselt hõredalt.

2. km: 4:53

Rada oli üldiselt lame nagu pannkook ja esialgu liikusime vana head üle-eelmise aasta maratonirada pidi. Tulid kõik need emotsioonid seal meelde, nii ilusad kui ka valusad. Mere ääres puhus mõnusalt jahutav tuul.

3. km: 4:58

Mingil hetkel tuli paar pisikest tõusukest, mis kiirelt otsa said. Vahepeal tuli ka joogipunkt. Punkt oli rajalt paar sammu vasemal, aga kuna meid oli nii hõredalt, andsid vabatahtlikud meile otse raja ääres juua.🙂 Võtsin kiirelt jooksu pealt ühe lonksu juua, sest olime jõudnud parki, kus jahutavat tuult enam väga ei olnud.

splits

4. km: 5:07

Vahepeal oli üks kastmisvoolik üles pandud. Oeh kui hea ja jahutav oli sealt alt läbi minna. Korraks hakkas ikka raske ka, sest eelmise nädala väsimus oli paratamatult ikka kehas veel sees. Lasin kehal tempot vastavalt korrigeerida, pingutasin küll tugevalt, aga tempos kinni ei olnud. Tuleb mis tuleb. Õnneks sai varsti ka allamäge joosta ja tempo läks ise jälle kiiremaks ja pulss alla.

5. km: 5:00

MG_7849
Foto: Sportland Running

5 km sai täis ajaga ca 24:30. Omajagu (35 sek) aeglasem kui eelmisel aastal Novembrijooksul, aga mis sest ikka. Maijooksul ei olnud aeg oluline.

6. km: 5:09

Teadsin juba siis, et ametlikult on rada 6,6 km, seega minna polnud palju. Kohe peale 6 km märk oli pööre vasakule ja juba paistiski laulukaar.😍 Väike petekas oli ka, sest finiš juba paistis, aga otse sinna minna ei saanud. Viimased sajad meetrid enne finišit kuulsin, et minu seljataga ergutati Kelly Sildarut. Viimased pöörded finišit ja lõpetasingi veidi pärast Kelly’t. Tehtud!

32:18.

 

Pilk kellale näitas, et olin üllatuslikult jooksnud täpselt enam-vähem samas tempos nagu Tartu Parkmetsa jooksul. 4:54 min/km. Natuke liiga kiire taastuva keha kohta. Korraks kartsin, et jooksin oma Rapla 10 km jooksu Maijooksul ära. Eks seda näitab ainult aeg.🙂

Tegin mõned pildid, ajasin tuttavatega juttu, vaatasin müügiexpol ringi – mõnusalt suur Nike esindus oli väljas, aga jõudsin liiga hilja kohale, sest S suuruses asju, mis mulle meeldisid, enam alles ei olnud – ja kuulasin ühe kõrvaga Taukari kontserti. Hästi mõnus õhustik ja tuju oli hea, mis ongi ju kõige olulisem. Oli ilus Maijooks. Aitäh korraldajatele!

Kokkuvõttes:

 • Aeg: 32:18
 • Distants: 6,6 km (minu kell: 6,59 km)
 • Keskmine tempo: 4:54 min/km
 • Max tempo: 3:04 min/km
 • Keskmine pulss: 173 bpm
 • Max pulss: 181 bpm
 • Koht: 132/3336 (tervelt 96% osalenud naistest kiirem 😳)
 • Jooksu dünaamika:
  • Keskmine sammu tihedus: 179 spm
  • Keskmine sammu pikkus: 1,13 m
  • Vertikaalne ostsillatsioon: 8,6 cm
  • Keskmine maaga kokkupuuteaeg: 239 ms
  • Paremal jalal olin 52,7% ja vasakul 47,3% ajast
Advertisements

One thought on “Tallink Maijooks 2018

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.