Workout Week 23.–29.10.2017

23.–29.10.2017

Esmaspäev: Jooks Jõud Venitus. Alustasime miniettevalmistust Tartu Novembrijooksuks ühe fartlekiga. Plaanis oli 10 min kerget jooksu, siis 4 blokki järgnevas süsteemis: 3 min 10 lööki kõrgema pulsiga (minu puhul kuni 160 bpm) ja 2 min kiires tempos, nagu torust tuleb. Johhaidii kui rasked need kiired osad olid. Keha, jalad ja mõistus ei ole harjunud enam kiirelt liigutama ja kogu organism on täiesti hooajavälises puhkerežiimis. Kuidagi hambad ristis sai see fartlek ära joostud. Peale veel 10 min kerget jooksu ja lühike jupp harjutusi kerelihastele. Täiesti läbi olin trenni lõpuks.

Teisipäev: BodyPump. BodyPumpi kohta mäletan ainult nii palju, et päris raske trenn oli, sest unetunde oli taaskord vähem, kui oleks pidanud olema, ning sellise elutempo juures ei tohiks sellist koonerdamist endale tegelikult lubada. Olin tööpäeva lõpus nii väsinud, et plaanisin otse koju magama minna, kuid siis vedasin end siiski trenni kohale. Kõige õigem otsus: trenni lõpuks oli tülitav peavalu läinud ja tuju umbes sada korda parem. Maris ei lubanud lõigutrenni eel väljaasteid teha, selle peale tegin kutsikasilmi ja lasin kuuldavalt ühe haleda: “Miks?”, aga loomulikult oli tal õigus. Tegin siis kerelihastele lisaloo ja see ei jookse kunagi mööda külgi maha. Rullima ei läinud, sest kodus oli veel väga palju toimetusi, mis tegemist vajasid.

Kolmapäev: Jooks Jõud Venitus. Lõigutrenn. Neid, kes lõike jooksid, oli vähe, sest Novembrijooksule meid palju minemas ei ole. Teised tegid harjutusi jalalihastele, aga meile oli välja mõeldud lõigutrenn, seejuures veel igaühele natuke erinev. Mina jooksin järgmised blokid:

  • 2 x 200 m (4:38 min/km, 4:39 min/km)
  • 2 x 400 m (4:52 min/km, 4:53 min/km)
  • 2 x 200 m (5:01 min/km, 4:42 min/km)

vahele 7 minutit taastavat jooksu ja seejärel lõppu:

  • 200 m (4:55 min/km)
  • 400 m (4:54 min/km)
  • 200 m (4:25 min/km)

Peale veel mõned ringid kerget jooksu. Esimene blokk oli raske, aga siiski mitte enam nii raske kui oli esmaspäevane fartlek. Oli tunda, kuidas esmaspäevast oli tunduvalt kasu olnud. Teine blokk oli juba enesetunde poolest päris okei, jalad olid isegi päris lennukad. Küll see pulss ja kops ka järele tuleb. 🙂 Tempot ei vaadanud üldse, puhtalt tunde järgi jooks. Jäin trenniga rahule.

Neljapäev: puhkus. Võtsin töö endaga kaasa (te ei kujuta ette, kui palju asju õnnestus mul ühte väiksesse seljakotti ära mahutada 😀 ) ja lendasin 2 päevaks Norrasse härra Jooksja juurde. Ise ka ei usu, kui palju üks pikk nädalavahetus meeleolu ja enesetunde paranemisele kaasa võib aidata. 🙂

Reede: kerge jooks. Pärast mitut tundi IKEAs möllamist läksime õhtul enne Bergenist ärasõitu veel jooksma. Plaanis oli küll tol päeval Floyeni otsa joosta ja mäkkejooksude trenn ära teha, aga kuna jooks venis pimeda peale, siis mäkke me enam ei läinud. Jooksime ühe mõnusa peaaegu 6 km ringi, mis Norra kohta on ikka väga lame ja lihtne jooks. Tempo tuli 6:14 min/km ja pulss 149 bpm, kuigi oli kohati ikka natuke kõrgem, kui kergeks jooksuks vaja oleks (kõikus 153–155 vahel), aga ma ei tahtnud lasta härra Jooksjal minu kõrval oma 110-löögise pulsiga ära jäätuda. 😀

norra-2017-1001norra-2017-1005img_3382

Laupäev: puhkus. Sõitsime 17 tundi Bergenist autoga Stockholmi. Olen korra varem seda teekonda juba läbinud, aga seekord oli kogu asi tunduvalt raskem: saime paduvihma, lumetuisku, paksu udu, tuult… Ühes kohas seisime südaööst kuni kella 2ni öösel ühe teerremondi taga. Väsinud ja unise peaga ei ole see just mõnus tunne. Kokku siis ca 17 h sõitu (+ tund aega sadamas ootamist), 68 erinevat tunnelit (kõige pikem neist 24 km!), peaaegu 1100 km. Ainult sellest on kahju, et läbi mägede alati pimedas sõitma peab.

Pühapäev: puhkus. Jõudsime lõunaks Tartusse, käisime teatris ja tegime koduseid toimetusi. Homme tuleb jälle kontorilaua taha asuda. Oeh.


Kokkuvõttes:

23.–29.10.17

Nagu näete, siis trenni mõistes oli üpris lahja nädal. Järgmisel nädalal on plaanis ikka joosta ja pumpida, võib-olla nädalavahetusel Prorunnerite pundiga üks matk ette võtta, kui vähegi inimlik ilm on. Eks seda näeb siis, kui see aeg käes on. Järgmisel kaks nädalat võiks igal juhul hääääästi aeglaselt minna, et maksimaalselt palju kvaliteetaega koos oma lemmikinimesega veeta. 🙂

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.