Workout Week 18.–24.09.2017

18.–24.09.2017

Esmaspäev: Jooks Jõud Venitus. Samal ajal kui teised tegid fartlekki, jooksin mina väga rahulikult sisehallis (6:53 min/km, 124 bpm), sest ma olin just pärast haigust tagasi rajale saanud ja nina nohises veel nohus ning keha oli tuntavalt nõrk. Pärast 40 min jooksu tegime harjutusi kerelihastele: kõhule, külgedele ja seljale. Ma olin ikka päris läbi peale trenni, aga vähemalt tuli natukenegi inimese tunne tagasi.

Teisipäev: lihashooldus. Rullides andsid lihased pea kohe märku, et hei, oled olnud haige ja vist nädal tagasi päris palju jooksnud. Esireis oli vist kõige hullem. Kuigi ma eriti trenni minna too päev ei viitsinud, oli mul siiski hea meel, et läksin.

Kolmapäev: Jooks Jõud Venitus. Kavas oli fartlek “mägedes”. Ehk siis alustasime 20 min soojendusjooksuga (6:28 min/km, 133 bpm), võimlesime, tegime TYSKi kõrval jõeäärsel Ranna teel jooksuharjutusi ja 4 lahtijooksu. Edasi viis tee meid Tähtvere spordiparki suusarajale tõuse jooksma. Harjutus nägi ette järgmist: tõusud jookseme kiirelt, alla ja vahepealsed osad väga rahulikult. Vahele üks ring asfaldil/laasturajal ja siis veel üks ring tõusudega ning sealt jooks spordiklubisse tagasi. Ära ma selle trenni koos Kaire ja Liisiga tegin, aga hing oli paelaga kaelas (7:27 min/km, 141 bpm). Selline tunne, nagu poleks elu sees varem jooksnud. Eks haigus oli oma võtnud. Järgmisel päeval andsin kehale heaga puhkust.

img_2983

Neljapäev: puhkus.

Reede: lühike jooks. Enne Tartu Elamusretke käisin ühel lühikesel jooksul. Täitsa mõnus jooks oli: ilm klappis, tunne oli märkimisväärselt parem kui kogu nädala jooksul kokku. Vist enam-vähem ainus nädala trenn, millega päriselt rahule võis jääda. 6:29 min/km, 146 bpm.

Laupäev: puhkus.

Pühapäev: pikem jooks. Saatsin härra Jooksja Norra poole teele, tundsin end 45 min väga haledalt, lükkasin jooksutossud jalga ja asusin oma negatiivseid emotsioone välja jooksma. Kokku 10 km mõtete mõlgutamist, mis kulges päris raskesti ning vastutuul ei teinud asja kergemaks. 6:25 min/km, 153 bpm.

img_3003

Kokkuvõttes:

18.–24.09.17

Mis seal ikka: järgmisel pühapäeval ootab ees Paide-Türi Rahvajooks, milleks mul ühtegi eesmärki pole, kavatsen minna lihtsalt rada läbima ja natuke suurema pingutusega pikemat trenni tegema (kui endale transpordi leian…). 2 nädala pärast ootab ees Tartu Linnamaratonil poolmaraton: kes selle veel ära jookseb, ma ei tea. Praegu tundus isegi 10 km pikk maa. 🙂 Loodame, et 2 nädala jooksul suudan ära taastuda ning selle jooksu rõõmsameelselt ära joosta.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.