Workout Week 24.–30.07.2017

24.–30.07.2017

Esmaspäev: puhkus.

Teisipäev: kerge jooks. Kui olin oma pühapäevasest jooksust vajalikud 52 tundi taastumist ära kannatanud, läksin üht kerget jooksu tegema. Ilm oli palavavõitu, aga varjus ja tuulega jõe ääres joosta oli päris mõnus. 🙂 Jooksin oma lemmikut 6 km ringi. Pulss oli keskmiselt 152 lööki minutis ja tempo hädine 6:44 min/km. Aga küll see paremaks läheb. Võib-olla mitte septembriks, aga oktoobriks äkki ikka?

Kolmapäev: Jooks Jõud Venitus. Lõigutrenni päev. Soojenduseks jooksime 10 min staadionil, siis tegime mõned jooksuharjutused ja 4 lahtijooksu. Päris palav oli, aga õnneks puhus tuul ja staadionil oli umbes pool ringi päikesevarjus. Edasi jätkasime lõigutrenniga: 2 blokki, ühes blokis 600+400+200 meetrit kiireid lõike, lõikude vahele 400 m sörki/kõndi ja blokkide vahel 5 min rahulikku jooksu. Kiirustel pole väga vigagi, nagu polekski jooksupausi vahel olnud, aga taastumine lõikude vahel on aeglane. Esimeses blokis sörkisin, aga teises lõiguvahed osaliselt kõndisin, et pulss alla 140 saada, joostes kippus ta minimaalselt 155 langema ja mitte allapoole. Et lõigutrennist kasu saada, on vaja vahepeal pulss allapoole viia. Kokkuvõttes jäin trenniga rahule ja tulin hea tujuga ära. 🙂

Lõikude ajad ja tempod:

  • 600 m: 2:45 (4:35 min/km, oli vaja kohe eufoorias kihutama hakata), 2:59 (4:58 min/km)
  • 400 m: 1:58 (4:55 min/km), 1:59 (4:58 min/km)
  • 200 m: 0:52 (4:20 min/km), 0:53 (4:25 min/km)

Neljapäev: puhkus. Tegin hoopis remonti.

Reede: BodyPump. Soojenduseks tegin mõned ringid sisehallis. Ülimõnus, kui kell siseruumis ise distantsi arvestab. 🙂 6:37 min/km, 142 bpm. Mis tuletab mulle meelde, et peaks selle kellade võrdluse postitusega alustama, aga pole mitte mahti saanud. Oeh. BodyPump ise oli super! Tegime vanu lugusid ja kui nii ebaregulaarselt Pumpis käia, siis on kõik väikse raskusegagi vägagi väljakutsuv. Aga hakkama sain ja tunne oli tõesti hea.

img_2380

Laupäev: puhkus. Tegin, nagu ikka, remonti.

Pühapäev: pikk jooks. Hommikul enne kella 9 asusin pikale jooksule. Ilm oli juba palav ja väga päikeseline. Aga teadsin, et kui hommikul jooksu ära ei tee, siis pärast pikka foto- ja remondipäeva ma sinna rajale ei jõuagi. Jooks oli kohati raske (eriti Mõisavahe ja Ringtee tõusud), aga muidu tunduvalt parem kui eelmise nädala pikk ots. Seekord tegin 17,6 km Tartus ja ümbruses. Garmin näitas taastumisaega 23 tundi, mida võrreldes eelmise nädala 52 tunniga on ikka tunduvalt vähem. 6:52 min/km, 154 bpm.

img_2395

Vaatamata päris okei jooksule kippusid mõtted ikka mõruks minema. :/ Ööjooks on vähem kui 2 nädala pärast. Kirjas mind ei ole, aga üldiselt tahtsin ma ju minna. On mul üldse asja sinna poolmaratonile? Vorm on… njah. Ei ole eriti seda vormi. Mis üldse sügishooajast saab? Ma ei tea…

24.–30.07.17

 

8 kommentaari “Workout Week 24.–30.07.2017

  1. Aga, kui arvad, et pole selleks poolmaratoniks valmis, siis tule hoopis 10km jooksma. Rakvere ööjooks on ju elamus omaette. Kõik need kaasaelajad annavad suurepärase feelingu.

    Meeldib

  2. Ma soovitan ka tulla siis 10 km distantsile. 🙂 Ja usu, küll kõik paremaks muutub ja kõik läheb lõppkokkuvõttes hästi ikkagi! Sa oled tubli naine! 🙂

    Meeldib

  3. Mul endal on päris vana Garmini kell (mis küll töötab laitmatult) ja seega tekkis küsimus, mis andmete põhjal ja kuidas ta seda taastumist arvutab? Mis andmed sa ise selleks enda kohta sisestama pead?

    Meeldib

    1. Ega ma päris kindel ei ole, mis andmete põhjal arvutus teostatakse. Ilmselt ikka sinu aeroobse ja anaeroobse läve, treeningu pulsi ja võib-olla ka treeningu pulsi ja tempo suhte järgi (võrreldes eelmise samalaadse trenniga?). Kui kella kasutama hakkasin, sisestasin palju andmeid alates pulsitsoonidest kuni vanuseni ja rohkem ei pea ma midagi tegema: kell näitab peale trenni ekraanil taastumisaega.

      Meeldib

      1. Eks kogemused näitavad kuidas neid numbreid interpreteerima peaks.
        Üks on selge et 2 tunnisest jooksust ei taastu sa tegelikult ka mitte nädalaga.

        Meeldib

Lisa kommentaar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.