Workout Week 23.–29.05.2016

Veel 2 päeva saab hääletada Eesti parimate blogide poolt. Korraldaja sõnutsi pidid spordi kategoorias olema vahed minimaalsed, seega kui sa veel pole hääli andnud, siis on viimane aeg.  Vaata siia.

23.–29.05.2016

Esmaspäev: Jooks Jõud Venitus. Märksõna oli väsimus, mis pärast eelmist intensiivset nädalat kummitas. Jooksu tegime kergelt, aga pulss läks ikka natuke kõrgemale kui minu puhul normaalne on (7:23 min/km, 151 bpm). Kerelihastes tegime topispalliga kerepöördeid, erinevaid keretõsteid ja harjutusi seljale.

Vaat mis kaante vahele sai. 🙂

Teisipäev: puhkus. Juba eelmisel õhtul enne magamaminekut tundsin, kuidas nina on kinni. Ei lasknud haigusepisik end kaua oodata. Öösel oli korraga kuum ja külm ning hommikul tundsin end puhta haigena. 25 kraadises ilmas! Ei mingit rannapäeva ega lihashooldust mulle. :/ Istusin kodus ja nokitsesin ühe projekti kallal. Kergelt käisin õhtul rulliga jalad üle, kui enesetunne natuke paremaks läks. Üldiselt olin terve päeva haigena pikali maas. Paha, väga väga paha.

Kolmapäev: Jooks Jõud Venitus. Lõigupäev. Ega ma 100% terve ei olnud, ilmselt pole praegugi, aga piisavalt inimene, et trenni minna (aga kellelegi teisele ma sellist käitumist sellegipoolest ei soovita). Vähemalt lihasnõrkus oli kadunud. Kavas oli üks jubedamaid lõigutrenne in the history of ever: intervall-püramiid. 400, 600, 800, 1000, 800, 600, 400 m. Iga lõigu vahele sama palju maad, kui oli lõigu pikkus (v.a 1000, millele peale jooksime 600). Kokku tervelt tund aega ja üle 9 km. Ränk!

Algus oli jubedam kui lõpp. Plaanisin hoida tempot 5:50–5:55 min/km (poolmaratoni tempo miinus 10 sek/km) ja sain sellega hakkama. Kuna GPS arvab, et ring on pikem kui 400 m, siis jälgisin tempo jaoks ringiaegu, 400 m = 1 min 10 sek, et olla 5:50 tempos. Lihtne. GPSi järgi jooksin isegi kiiremini. Lõppkokkuvõttes hea, et see trenn tehtud sai. Palav ja raske oli, aga mitte ületamatu. Win!

  • 400 m: 4:55 min/km (arvutatud ringiaja järgi, mitte Garmini mõõdetud)
  • 600 m: 5:37 min/km
  • 800 m: 5:47 min/km
  • 1000 m: 5:51 min/km
  • 800 m: 5:55 min/km
  • 600 m: 5:45 min/km
  • 400 m: 5:40 min/km

Neljapäev: rattasõit. Plaanisin Ihaste silla kaudu liikuda Lõunakeskuse poole ja sealt mööda kergliiklusteed Elva poole ja sama tee tagasi. Ilm minu plaani ei soosinud. Järsku oli muutunud külmaks ja rõskeks, 14 kraadi ja see tuul… Oh, see tuul. :/ Nii vali oli see tuul. Sõitsin Ihaste silla ära, Ringtee tänavale mööda lauget pikka tõusu üles välja ning minu mõõt oli täis. 😀 Pöörasin otsa ringi, sõitsin sama teed tagasi, mõned ringid ümber Anne kanali ja koju tagasi. Tund sai täis ja aitas kah. Tubli, et üldse end kodust välja vedasin.

Reede: puhkus. Mõtlesin jooksma minna, aga ei tulnud seda õiget tunnet peale. Ei hakanud end liialt sundima ja ei läinudki. Lükkasin trenni südamerahus laupäevale.

Laupäev: lühike jooks. Palav oli ning pulss oli umbes sada miljonit (loe: keskmine 161 bpm), tempo minu igapäevajooksu kohta natuke liiga kiire (6:53 min/km). Palju rohkem selle 30 minuti kohta rääkida ei olegi. Mõnus ei olnud, aga tehtud sai. Anne kanali ääres jooksid nii 2 Luike kui ka Tiidrek ja Mukunga. Küll nad on ikka kiired. Õhtul saatsin härra Jooksjat pikal jooksul ratta peal, aga seda alla 90 pulsiga tiksumist ma trenniks ei loe. Väga ei usu, et see Rattarallit liialt mõjutas.

Pühapäev: Tartu Rattaralli. Sellel aastal siis lühem distants. Kuidas ma üldse suutsin eelmisel aastal 90 km pikemat otsa sõita – mul pole aimugi. Igal juhul natuke raske oli täna. Sõitsin koos isaga, kes on ikka väga heas rattahoos. Pikemalt muljetan juba järgmisel nädalal.

Kokkuvõttes: 8 h 45 min

23.–29.05.16

Tundub, et isegi need ühepäevased haigused mõjuvad organismile vägagi laastavalt. Just nagu hakkasid asjad minema ja… Tuli haigus ja jälle nullis tagasi. Plaanisin järgmisel pühapäeval Raplas 10 km joosta, aga ma veel mõtlen sellele. Kui rahuliku jooksu pulssi normi ei saa, siis peab vist keha signaale kuulama ja hoopis endale rohkem puhkust lubama. Enne Narva Energiajooksu tuleb ikkagi ilusti terveks saada, et see 21 km liiga tapmiseks ei läheks ning ka pärast seda normaalselt edasi treenida saaks.

Sellel nädalal ei õnnestunud siia blogisse ühtegi postitust tekitada, sest tegelesin ühe teise huvitava projektiga. Üritan juba järgmisel nädalal saladuseloori kergitada. 🙂 Kindlasti tuleb järgmisel nädalal ka Rattaralli kohta pikk postitus, mida kohe trükkima asun. Püsige lainel!

3 kommentaari “Workout Week 23.–29.05.2016

  1. Viska jah pilk aastatagusele blogile peale-sammud kindlalt samas suunas..
    Paar-kolm päeva või kauemgi -nagu ise tunned (mina sunnin end terveks nädalaks ) , unusta igasugune sport-enne kui uuesti teele asuda tasuks korraks maha istuda. Me ei treeni selleks et end kohutavalt ära väsitada või krooniliselt väsinud olla, vaid et paremaks saada-ja see toimub puhates.

    Ja siis hakka triatloniks treenima ,Emajõgi on piisavalt soe et ujumistreeningutega alustada.

    Meeldib

Lisa kommentaar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.