Workout Week 24.–30.11.2014

Workout Week on igal pühapäeval ilmuv postitus, mis võtab kokku minu nädala treeningud.

24.–30.11.2014

Tervet nädalat iseloomustab tegelikult pidev väsimus. Õnneks aga mitte kehaline väsimus, vaid pigem suur vaimne väsimus. Trenni jaksan teha ja väga korralikult, see on koht uue energia ammutamiseks, aga aju tahaks kogu aeg ainult magada/tukkuda/puhata. Unekvaliteet mingit erilist puhkust ajule kahjuks ei võimalda: vahel ärkan isegi keset ööd üles, sest mul on liiga palju mõtteid. Päris hull. Täpselt 3 nädalat kooli veel ja siis ootab mind pikk talvepuhkus. Jääme ellu?!

Esmaspäevases jooksutrennis tegime vaheldumisi lühikesi jooksu- ja kerelihaste blokke. Kokku saime kirja 3 jooksuosa ja 2 jõuosa. Jooksin paljajalu ja madala pulsiga, u 145 bpm. Huvitav oli natuke teistmoodi trenni teha, väsitas ka rohkem. Pärast läksin BodyPumpi, kus veel viimast korda neid mõnusaid miksitud kavasid teha saime. 🙂 Kahjuks ei töötanud saalis konditsioneer ja sellest õhupuudusest hakkas mul isegi natuke halb, aga muidu oli kõik super. Septembris praeguse kava tulekuga tegime endale challenge’i, et detsembris enne uut kava tuleb rinnaloos kõik kätekõverdused päkkadel korraliku tehnikaga ja temposse ära teha. Kuna vahel on ju kangiga osad ka, siis pole see üldsegi nii kerge ülesanne. Esmaspäeval sain sellega juba peaaegu hakkama, madalamad võiksid nad olla küll, aga siiski ma ütleks, et olukord on praegu juba päris hea. Lisaks saime kätekaid harjutada ka õlaloos.

Teisipäev oli puhkepäev.

Kolmapäeval käisin JJV-s. Tegime 2 jooksublokki – 15 minutit jooksu ja jooksuharjutused – ning pärast seda umbes pool tundi jalalihastele fokuseeritud jõutrenni: trepijooksud, hüppenöör, puusatõsted, reie tagaosa harjutus, seina ääres istumised, kükid ühel jalal, väljaasted topispalliga. Korralik trenn oli. Imelik oli pärast mitte BodyPumpi edasi minna, aga seekord oli kava selline. Kooliasjad vajasid sellel nädalal lihtsalt eriti palju aega.

Neljapäeval käisin hommikuses joogas. Oli väga suur tahtmine äratuskell kinni panna ja edasi magada, aga siiski läksin kohale. Kahetsema otseloomulikult ei pidanud, sest jooga on mõnus.

Reedel tegin BodyPumpile sisehallis väikse soojendusjooksu (pulss 143 bpm). BP-s tegime 91. kava, kuna juba järgmisel reedel saame uut kava proovida. Kuna viimastel nädalatel oleme nautinud miksitud kavasid, siis üle pika aja oli tore praegust kava teha. Nagu ma juba varem olen maininud: see programm on intensiivsem kui eelnevad, sest kalorikulu on alati tavapärast ligikaudu 100 kcal võrra suurem. Trennis sellest nagu aru ei saagi, aga see kava siiski on funktsionaalsem ja haarab rohkem igas loos kogu keha. See on ju hea. Kätekõverdused tegin rinnaloos kõik päkkadel, aga kahjuks oli mul kehv “mummuline” stepipink ja peopesad selle üle küll õnnelikud ei olnud. Aga jällegi tehtud. Ahjaa, see oli minu 100. BodyPump! Väga uhke ju. 🙂

Laupäeval oli puhkepäev (loe: õppisin terve päev non-stop)…

otepää-matk-530x85

Rajaprofiil Lõuna-Eestis ei hellita.

… sest täna, pühapäeval, käisime jooksugrupiga Otepää-Pühajärve kandis jooksmas. Tegime pika 3-tunnise trenni järgmise süsteemiga: 5 minutit jooksu, 5 minutit kõndi. Pealtnäha tundub see võib-olla kerge ja ka kilometraaži ei tulnud meeletult palju, aga ma ütlen teile: raske oli lõpus ikkagi, ilmselt ka selle tõttu, et nii pikka ja sellise distantsiga trenni pole ma oma elsu kunagi teinud. Iseenesest oli ilm super: ligi 10 miinuskraadi, aga päike, tuulevaikus, lumi ja härmatis. Jooksime kogu aeg nagu mingis ilusas postkaardis, lisaks veel super seltskond. 🙂 Tempo oli mõnus nii jooksus kui ka kõnnis, aga see Lõuna-Eesti maastik oma tõusudega tuharalihastele armu küll ei andnud. Pärast saime ühe trennikaaslase juures veel süüa, saunatada ja niisama aega veeta. Vot selliseid treeningpäevi kulub küll alati ära. Igal juhul oli tänane päev üks korralik pühapäev, mida veel kaua hea sõnaga meenutada saab.


Kokkuvõttes: 11,5 h (neto: 10 h)

24.–30.11.14

 • 5,5 h jooksu (u 37 km)
 • 3 h 20 min jõutrenni
 • 1 h joogat

Oli üks vägagi jooksukeskne nädal, aga tõesti nautisin, eriti just seda vaimse pinge maandamist füüsilise koormuse kaudu. Tänane päev oli nagu kirss tordil. Järgmisel nädalal jõuan aga seevastu jooksma vist ainult täpselt üks kord ja siis ka ainult 40 minutiks, aga noh, see tähendab omakorda rohkem aega puhkusele ja ujumisele. Vahel võib ka nii. 🙂 Milleks aga tänast pikka jooksu vaja läks, sellest juba järgmise nädala esimeses pooles. Eks mõned juba aimavad, mis mind enne aasta lõppu ees ootab. 😉

3 kommentaari “Workout Week 24.–30.11.2014

 1. Oh jah, tänane ilm oli tõesti ilus ja lausa lust oli vist sellise ilmaga joosta 🙂 Igatahes, tubli nädal oli sul, vaheldust palju, see on hea 🙂 Palju õnne ka 100. BP puhul 🙂

  Meeldib

  1. Tõesti oli tore, muidugi vahepeal väga lumine tee võttis päris võhmale ja tegi jalad külmaks, aga muidu oli super päev. 🙂

   Meeldib

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.