Treeningpäevik 29.04–5.05.2019

Esmaspäev: Jooks Jõud Venitus. Lõigutrenn. Kes olid Viljandi järvejooksule minemas, nendel oli kergem kava ja teised said pikemaid lõike joosta, et teha viimased ettevalmistused Tartu Maastikumaratoniks. Ülesandeks olid 800 ja 1200 m lõigud staadionil. Jõudsime teha 2 blokki. Iga lõigu vahele sörkisime 400 m ja siis puhkasime 2 minutit ehk siis korralik taastumine. Ilunumbrid:

 • 1200 m: 4:36 min/km, 167 bpm
 • 800 m: 4:29 min/km, 167 bpm
 • 1200 m: 4:36 min/km, 169 bpm
 • 800 m: 4:25 min/km, 167 bpm

Sellega võib rahul olla küll, ma arvan. 🙂

Teisipäev: trennivaba.

Kolmapäev: ülipikk lõigutrenn. 1. mai. Küsisin Treenerilt, et kuna JJV jääb püha tõttu ära, siis kui palju jooksma peaks. Olime enne rääkinud, et teeme viimase pika trenni, kuna mul eelmise nädalavahetuse pikk jooks läks ju vett vedama. Sain oma pika trenni. Ja missuguse veel! 😳

Plaan anti kätte selline:

 • 3 km rahulikult soojenduseks;
 • Seejärel 3 blokki:
  • 1000 m kiirem jooks,
  • 1000 m rahulik jooks,
  • 2000 m kiirem jooks,
  • 1000 m rahulik jooks,
 • 3 km rahulikult koju.

Kes oskab arvutada, siis saab aru, et see kõik kvalifitseerus ühe pika jooksuna, kuna kokku andis see lõigutrenn 20 km.

Lisaks tuli joosta Lähte suunas, et natuke tõuse võtta saaks, ja kiired lõigud oleksid pidanud teoreetiliselt olema kiirenevad tempos. Praktikas see kahjuks välja ei tulnud, sest ma olin omadega puhta läbi, sest temperatuur oli palav (ca 20 kraadi), päike säras lagipähe ja vett mul otseloomulikult kaasas ei olnud. 🙄 Koju jõudes olin higist läbivettinud ja meeletus joogijanus. Janu hakkas juba kuskil 1. lõigu peal kiusama, seega mnjah.

Lõikude tempod tulid sellised:

 • 1000 m: 5:08 min/km (167 bpm), 5:11 min/km (166 bpm), 5:19 min/km (167 bpm);
 • 2000 m: 5:15 min/km (165 bpm), 5:23 min/km (168 bpm), 5:27 min/km (167 bpm).

Üldiselt need numbrid mingit erilist emotsiooni ei tekita (võrrelge näiteks esmaspäevaste tempode ja pulssidega), aga arvestades, et täpselt sama sooja ja päikselist ilma lubab ka Tartu Maastikumaratoni ajaks, siis väga hea harjutus eesootavaks saunaks…

Neljapäev: trennivaba.

Reede: kerge jooks. Tegin õhtul hästi kerged 6 km. Jalad olid veel suhteliselt väsinud ja ilm oli võeh. Tegin oma 6 km lemmikringi ära ja aitas kah selleks korraks. 6:07 min/km, 149 bpm.

Laupäev: trennivaba. Jalutasin natuke linnas ringi – peamiselt Uuskasutuskeskuses ja Kevadlaadal – ja puhkasin. Väga imelik oli praktiliselt mitte midagi kasulikku ja asjalikku teha. Õhtuks olid juba süümepiinad kohal…

Pmst mina laupäeva pärastlõunal. 😂
Kiisu on vist selle nädalaga lõpuks terveks saanud *sülitab 3 korda üle õla*. 🙂

Pühapäev: kerge jooks. Nädala võtsin kokku ühe 10 km otsaga. Kui toast välja astusin, hakkas tibutama, varsti sadas juba üpris tugevalt ja tagasi kodutänavale jõudes oli vihm peaaegu läinud. Ideaalne ajastus. 😂 Muidu oli numbrite poolest ülimalt asjalik jooks – osad kilomeetrid tulid 15 lööki madalama pulsiga, aga praktiliselt sama 5:30 kanti tempoga nagu kolmapäevased kiired lõigud –, aga seal vihmas ligunedes hakkas jalgadel külm ja kiirustasin kodu poole tagasi. Üldiselt see “jooksen 5 kiltsa Ihastesse ja siis sama teed tagasi” on sellel aastal juba nii ära leierdatud, et peaks mingi uue ja mõnusa 10 km ringi endale otsima. 5:45 min/km (!), 153 bpm. Selliste ilunumbritega on juba päris tore joosta.

Pärast tegin kodus mõned tunnid remonti ka, et eelmise päeva süümekaid leevendada. Kõik muud pühapäevased toimetused nagu poes käimine, söögitegemine ja pesupesemine otsa ja ongi juba öö käes. Vähemalt saab to-do list lõpetatud. 🙂

Kokkuvõttes:

Oleks vist patt selle nädala üle väga palju nuriseda. Natuke kahju on, et see pikk lõigutrenn nii ebaõnnestunud ilmaga oli, aga mis teha: selline see jooksja elu kord juba on. Kilomeetreid kogunes kenasti ja nüüd peaks ma teoreetiliselt järgmise pühapäeva TMM 24 km jaoks valmis olema. Vähem kui nädal on jäänud. Ulme!

Aprilliga sai kokku 204 jooksukilomeetrit, mis on aprilli kohta ikka väga hea tulemus, arvestades, et sinna pidi mahtuma ka võistluse nädal ja taastumise nädal. Pärnu laager kindlasti aitas nii vormile kui mahukogumisele kõvasti kaasa. Eks näis, mis mais ja juunis selle ehitatud vormi pealt tulema hakkab. 🙂

Ja muideks: mingis meeltesegaduse hoos panin ma end viimasel hetkel kirja selleaastasele Blogiauhindade üritusele. Taaskord tunnustatakse Eesti parimaid blogisid ja kuna ürituses on omajagu muudatusi tehtud, siis mõtlesin, et seekord võiks taas kaasa lüüa.

Kes soovib minu spordiblogi poolt oma hääle anda, siis hääletada saab SIIN ja spordiblogide kategooria on viimane. Seal on teised toredad spordiblogijad samuti üles reastatud, vaadake kindlasti nende blogid ka üle, päris võrdsed ja kõvad konkurendid on see aasta kirjas. 🙂 Igas kategoorias saab anda kuni 3 häält, igas kategoorias ei pea hääletama, kui selleks pole soovi, ja hääletus kestab kuni 31. maini. Üks lugeja saab hääletada ühe korra, kasutades selleks oma e-maili aadressi.

Vaatame siis statistika üle, mitu inimest seda blogi siin üldse püsivalt veel loeb. 😉

6 kommentaari “Treeningpäevik 29.04–5.05.2019

  1. Aitäh! Kuna mul Postimehes eraldi oma nö sektsiooni ei ole ja siin on spordiblogi kõrvalt lihtsalt väike nurgake, siis ei osanud seda mingil moel nö üles anda. 🙂

   Meeldib

 1. Ma niii naudin jooksupostitusi, kuna ise pole pikalt saanud tegeleda. Aitäh, et kirjutad!

  Meeldib

 2. Heh, mul juba ammu sinu poolt hääletatud 🙂 vist esimesel võimalikult päeval juba hääletasin ja selles kategoorias polnud küsimustki, kellele hääl anda.
  Jälgin sind juba nii kaua, et oled nagu oma inimene juba 🙂

  Meeldib

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.