Workout Week 28.01–3.02.2018

Tere, veebruar! 🙂 Alanud on minu sünnipäevakuu ja loodetavasti ka viimane tõsine talvekuu.

Esmaspäev: Jooks Jõud Venitus. Fartleki päev. Mulle endale tundus, et olin juba terve, aga igaks juhuks võtsin veel kergemalt. Fartlekis tegime sellist süsteemi: 7+3, 6+4, 5+5, 5+5. Tegu on siis minutitega ja neist esimene märgib kerget jooksu ja teine veidi tempokamat jooksu, aga mitte nii hullu, et veri ninast väljas, vaid sellist meeldivat tempotõusu. Mina võtsin need tempo tõstmised eriti kergelt (5:45–6:10 min/km) ja hästi mõnus jooks oli kokkuvõttes. Tundsin end hästi, mitte haigelt ja väsinult: jei! 🙂 6:38 min/km, 151 bpm.

Peale tegime otseloomulikult pika ringi ÜKEt kogu kerele ja seljale. Ikka täitsa läbi võeti need lihased. Nii võib isegi kevadeks ja kogu hooajaks äkki tugevaks saada? 😅

Teisipäev: BodyPump. Arvasin, et hoian veel igaks juhuks end natuke tagasi, juhuks kui haigus pole veel kehast kadunud, aga kui Treener jälle sama listi peale pani, mis reedelgi mängis, oli minu pea kohe game on režiimis. Võtsin korralikult raskusi, eriti rinna- ja seljaloos (7,5+7,5 kg kangil), nautisin ja kõik pingutasin ära. Nii hea oli kohe olla pärast üht korralikku trenni üle nädala tõbist olemist. 😍 Koju tulles oli lisaks vaja kogu sissesõidutee, majaesine tänav ja hoov lumest puhtaks rookida. Ja seda lund oli ikka palju…

Kolmapäev: Jooks Jõud Venitus. Lõigutrenni päev. Mina tundsin end täiesti normaalselt ning juba soojendusjooks ja jooksuharjutused andsid märku, et haigus vist selleks korraks on mu kehast lahkunud. Lahtijooksude ajal olid jalad ikka müstiliselt head. Kerged, lennukad, mõnusad.

Lõigud olid aga sellised, kokku kolm identset blokki:

  • 200 m: 4:01, 4:31, 4:12 min/km
  • 300 m: 4:27, 4:23, 4:20 min/km
  • 200 m: 4:29, 4:11, 4:10 min/km

Vahele üks ring rahulikult ja blokkide vahel 5 minutit rahulikult. Kõndima ei pidanud üldse, sest pulss tegi jube hästi koostööd ja langes täpselt nagu pidi. Tempod olid ju tegelikult minu kohta väga korralikud. Jäin väga rahule selle trenniga. 🙂 6:13 min/km, 151 bpm.

Lõppu tegime veel natuke alakehale ÜKEt ja pöiale tõusud andsid endast veel reede õhtuni tunda.

Neljapäev: trennivaba.

Reede: jooks + BodyPump. Nii masendav ja kiire päev oli, et kuidagi ei saanud õigeks ajaks TYSKi mindud, seega joosta sain ainult 20 minutit. 😕 Asi seegi. 7:04 min/km, 131 bpm. Pumpis tegime jälle vanadest kavadest miksitud trenni ja nii mõnus vaheldus oli. Laupäeval oli ikka kogu kere natuke hell, kõige hullem vist selg. Järelikult: toimis. 😉

Laupäev: trennivaba. Sõna otseses mõttes terve päev koristasin ja korrastasin korterit. Saaks kuidagi juba ehitustolmust ja tööriistadest ning materjalidest vabaks selle olemise siin, oleks ikka nii palju lihtsam…

Pühapäev: pikk jooks. Plaanis oli 1:40, aga tuli natuke rohkem ja täiesti planeerimata sai kodu ukse ees 15 km täis. Õues oli nii mõnusalt soe ja natuke isegi kevadine, aga kahjuks käis sellega kaasas märg, lompe täis ja plögane teekate. Seltskond oli aga ikka hea – pundiga pikka jooksu teha on ikka palju mõnusam kui üksinda – ning aeg läks lennates. Las suusatajad peavad oma Tartu Maratoni ära ja siis võiks küll kevad juba tulla. 🙂 147 bpm, 7:13 min/km. 

Pärast jooksu sain muidugi jälle lund rookida, mis tänu sulale oli ikka väga märg ja raske. Aga vähemasti sai minu rookimisnädal nüüd jälle läbi.

Kokkuvõttes:

Täiesti korralik nädal, üks kolmest sellest kasvava koormusega blokist jälle tehtud.

Järgmisel nädalal saab kolmapäevane trenn ilmselt raske olema, sest koos tänasega tuleb mul neli trennipäeva jutti. Hea meelega jätaks teisipäevase Pumpi vahele ja teeks ainult reedese, aga reedel ma töö tõttu kahjuks Pumpi ei jõua ning asendan selle ilmselt ühe õhtuse kerge jooksuga, pärast pikka istumisepäeva. Pikk jooks läheb ikka pikemaks ja muu annab Treener ette, seega ise midagi palju mõtlema ei pea, see on alati suurepärane. 😅

Sünnipäevajooksuni: 4 nädalat.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.