10 nädalat maratonini (25.06–1.07.2018)

Maratoni countdown algab.

25.06–1.07.2018

Esmaspäev: trennivaba. Ei tundnud end veel nii tervelt ja hästi, et jooksma minna.

Teisipäev: kerge jooks. Üle 7 trennivaba haiguspäeva võtsin end õhtul kell 22 kätte ja julgesin jooksma minna. Õues oli tuuletu ja soe ilm. Võtsin eesmärgiks pulssi hoida alla 140, et mitte endale liiga teha. Lonkisin nagu tigu (7:10 min/km, 142 bpm), aga joosta oli ikka nii mõnus. 😊

Kolmapäev: trennivaba.

Neljapäev: Jooks Jõud Venitus. Lõpuks tagasi oma jooksupundi juures. Võtsin sinna punti, kes tegid rahulikku jooksu ja taastusid. Ei olnud mingit mõtet veel lõike joosta, kui keha alles taastub haigusest. Sörkisime kergelt 40 minutit – kuigi tõele au andes oli ilm megakuum ja pulss ronis sörgi ajal ikka kõrgele (7:02 min/km, 149 bpm) – ja siis rullisime ja venitasime ning lonkisin koju tagasi. Mõnus oli ikkagi, mis sest, et veidi raske. Päeva kilometraaž ei tulnud üldsegi mitte paha.

Reede: kerge jooks + BodyPump. Üle 2 nädala sain tagasi BodyPumpi. Enne tegin kerge jooksu, mis pulsi poolest ei olnud enam nii kole, aga jalad olid eelmisest päevast veel rasked (7:02 min/km, 142 bpm). Pumpis sain natuke rohkem sotti 106. kavast, mis mulle tegelikult täitsa meeldib, kui see killer väljaastete lugu välja jätta. 😀

Laupäev: trennivaba. Tegin remonti.

Pühapäev: pikk jooks. Alustasin hommikut jooksuga, et edasi rahulikult remonti teha. See oli ikka üks väga hull jooks. Õues oli külm, tuul oli enamik ajast liiga hull, lihtsalt rühkisin üksinda neid kilomeetreid seal pühapäeva hommikus. Mul oli mitu võimalust varem koju ära pöörata, aga tegin lõpuks veel mitu paunakest juurde, et planeeritud 90 minutit ikka täis saaks. Tahtejõud oli vähemasti kõva. 🙂 6:31 min/km, 152 bpm.

img_6445

Kokkuvõttes:

25.06–1.07.18

Sel nädalal sain tegelikult enam-vähem kõik trennid tehtud, mida ma maratoniks valmistudes nädala kavasse ära tahan mahutada. Tegemata jäi vaid üks kiiruse trenn (tempojooks/fartlek/lõigud), aga arvestades asjaolusid, oli targem sel nädalal see ära jätta.

Proovin järgmised 9 nädalat mingist kondikavast kinni hoida, eriti arvestades, et nädala viiest jooksust neli pean üksinda tegema ja ilma pundita võib motivatsioon natuke vähenema hakata, aga üritan samas asju mõistusega võtta, et mitte endale liiga teha. Tallinna Maratoniks valmistumine on peaaegu täies hoos alanud. Loodame parimat. 🙂

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.