Workout Week 7.–13.05.2018

7.–13.05.2018

Esmaspäev: trennivaba.

Teisipäev: kerge jooks + lihashooldus. Kuna esmaspäeval tegin lisapuhkepäeva, siis kasutasin teisipäeval ilusat ilma üheks kergeks jooksutiiruks. Mitte kõige kergem jooks, aga vähemalt sain ma joosta. 🙂 6:26 min/km, 153 bpm. Pärast käisin veel lihashoolduses rullimas.

Kolmapäev: Jooks Jõud Venitus. Tegime kerge võistluseelse viimase trenni. Kõigepealt natuke jooksu soojenduseks, siis kiirelt võimlemine, jooksuharjutused ja lahtijooksud. Seejärel tegime 1 km võistlustempos: tegelikult tuli küll omajagu kiiremini (4:48 min/km). Sörkisime staadionile tagasi, elasime staadionijooksude 1 km võistlusele kaasa ja jalutasin koju. Selline mõnus kerge liigutamine.

Neljapäev: trennivaba.

Reede: Heateo jooks. Tund ja 20 minutit enne jooksu algust olin alles Eesti Õpilasfirmade võistlusel ERMis. Plaanisin küll lõpust varem ära tulla, aga võistlus oli nii põnev ja tahtsin näha, kuidas minu lemmikul läheb. Läks väga hästi: sai 2. koha ja eriauhinna. Kõrget lendu, BestIce! 🙂 Kauemaks jäämine tähendas kontstel ja mitte just eriti liikuvates riietes ERMi tagumisest otsast läbi ekspositsiooniala jooksmine. Jõudsin sekundipealt bussile. 😄 Tormasin koju, riietevahetus megakiirelt ja jooksujalu Tähtverre. Jõudsin kenasti. Heateo jooks oli üpris palav, samm kiskus kiiremaks ja pulss väga madal ei olnud (5:58 min/km, 160 bpm), aga pole hullu. Kokku koguti 12000€ laste vaimse tervise ravi tarbeks.

Laupäev: trennivaba.

img_5595img_5589

Pühapäev: 36. Tartu Maastikumaraton. Palav ja raske, aga ära tegin! 😍 Olen kokkuvõttes üllatunud ja rahul, kui hästi mu keha tegelikult täna kuumusega hakkama sai. See tõi hea tüki eneseusku tagasi. Pikemalt lähipäevil.


Kokkuvõttes:

7.–13.05.18

Üle ootuste normaalne nädal. 🙂 Võib-olla oli seda rasket võistlust vaja, et Viljandis murduma hakanud vaimu natuke kokku lappida. VO2max küll jälle langes – what else is new? – ja jõudis märtsi alguse tasemele, aga õige tunne, eelkõige minu peas, hakkas tagasi tulema. Kõik ei ole veel kadunud!

Advertisements

3 thoughts on “Workout Week 7.–13.05.2018

 1. Vo2Max ju palavaga langebki – see ei tähenda, et sa kuidagi kehvamas vormis oled (pigem tänane näitab, et vastupidi). Lihtsalt ilm on kehavaenulik ja kell ei tea seda. 🙂 Mul künnavad ka kõik näitajad mingit põhjamuda praegu.

  Meeldib

  1. VO2 max kahjuks langes mul juba siis, kui veel palav ei olnud, vaid lihtsalt vorm hakkas langema ja pulsi taastumine rasketes trennides kippus aeglasemaks jääma. Aga tore teada, et ma ei ole ainus. 😅 Edu Riias! 💪🏻

   Meeldib

 2. Superjooks sult sellise ilmaga-ise olin sel aastal üksnes treeningtempos läbimas, vigane ja tõbine, õnnelik sellegi üle 🙂

  Kellade Vo2Max kurnatusseisundis langebki- järgmised ca 2 nädalat sa pole sa ju võimeline kordama eilset sooritust.
  Taastumine 3 päeva…väga kahtlane, tasub ikka ligi nädala ainult lihashooldusele ja kergetele jalutuskäikudele pühenduda, uuesti lõhkuma hakata on mõtet siis kui oled senisest kõrgemale tasemele välja taastunud(otsi Lembergi loengutest need vormi ja superkompensatsioonikõverad välja).

  Meeldib

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.