Tartu Rulluisumaraton 2017

img_2660
Aitäh Taurile fotode eest, mudu mul polekski siia midagi lisada. 🙂

Rulluisumaraton jättis ka sellel aastal täpselt sama hea mulje kui eelmisel korral. Harjutama jõudsin muidugi piinlikult vähe: kõigest 2 korda. Aga kuna eesmärk oli rada läbida ja Tartu Maratoni Kuubikusse etapp kirja saada, läks kõik suurepäraselt. 🙂

Ka seekord läksin rulluisumaratonile üksinda. Isa viis mu autoga starti ja tuli siis tagasi minu tulevase magamistoa seina krohvima. Õnneks kohtusin stardis Kaisa ja Tauriga ning sai vähemalt natuke kiiremini aega mööda saata. Kaisa sõitis 21 km distantsi. Mina võtsin stardiasjad välja, käisin WCs, panin oma kodinad pakihoidu, kaitsmed, uisud ja kiivri külge, tegin 10 min sooja ja siis lihtsalt ootasin. Õnneks oli Tauri seltsiks.

Tartu Maratoni stardisgnatuur toob alati külmavärinad seljale. Ka seekord. Esiteks tuli kohe Raadi tõusust üles ronida. See tõstis kohe pulsi natuke ülespoole, kuigi üldiselt oli pulsi poolest tegu treeningu, mitte võistlusega. Edasi saime juba allamäge kulgeda, kuigi vastutuult ja esimesed 5 km läksid lausa lennates. Juba oligi tagasipöörde aeg. Haarasin teeninduspunktist ühe joogi ja kulgesin edasi.

img_2653img_2654

Tagasitee oli ka seekord raskem. Tuul oli küll tagant, aga tuli natuke vastumäge sõita. Mul hakkasid uisud jalgu hõõruma, sest ma, rumal, ei pannud põlvikuid jalga. :/ Nojah. Kannatas ära, aga sain koledad villid keset säärt. Tagasipööre tuli ruttu ja kõige ebameeldivamad olid siiski viimased kilomeetrid. Asfalt on krobeline, tuul on vastu, mingi tõus. Keegi vahepeal röökis, et hoidke paremale, aga ometigi me ju olimegi juba paremal. Kus ma siis olema pean, muru peal?

21039601_1698234070209867_1023614545_n
Nägu on lõpukilomeetritele vastav. 😀 Tegelikult oli seal juba hullem möödas ja ma lihtsalt ei oska silmi lahti hoida. Foto: Edgar Kriisk

Viimaks sai täis 9 km ja ees ootas minu kardetud Raadi langus. Kuna ma olen sedavõrd algaja, siis minu jaoks on seal saavutatavad kiirused juba väga suured. Võtsin hästi rahulikult, vältisin kaevukaasi ja suutsin languse ilusti ära võtta. 🙂 Juhei! Finišisirge oli juba mõnus. Avastasin, et härra Jooksja jätkuvalt jookseb 10 km kiiremini, kui mina seda rullitada suudan. Neetud. 😀 Üle joone jõudsin ajaga 38:03, ca 1,5 minutit kiiremini kui eelmisel aastal.

Igati õnnestunud võistlus. Vahel on selliseid tšillimisi vaja, et oma aegade tagaajamisega mitte hulluks minna. 🙂

Kokkuvõttes:

  • Aeg: 38:03
  • Distants: 10 km (minu kell: 9,9 km)
  • Koht: 116/161
  • Koht naiste seas: 65/96
  • Koht N21 vanusegrupis: 20/27
  • Keskmine kiirus: 15,77 km/h
  • Max kiirus: 22,7 km/h
  • Keskmine pulss: 147 bpm
  • Max pulss: 165 bpm

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.