Workout Week 7.–13.08.2017

7.–13.08.2017

Esmaspäev: puhkus. Taastusin hullust trennipäevast ja valutasin lihaseid.

Teisipäev: jooks. Ei saa selle jooksu ette panna ei laiendit “kerge” ega “rahulik”. Üks väga segane jooks oli. Palav oli ja ma mõtlesin muudkui mingeid maratonimõtteid ning ajasin endal ise pulsi kõrgeks. Jalad ei tahtnud normaalses tempos püsida ja lõpuks jooksin spontaanselt 1000 m lõigu jooksu sees. 😀 Pudru ja kapsad, mitte normaalse inimese trenn. 6:21 min/km ja – wait for it! – 156 bpm.

Kolmapäev: Jooks Jõud Venitus. Lõigutrenni päev. Kavas oli üks lühike lõigutrenn (siiski ju võistlusnädal) ja enne seda oli aega üks korralik rahulik jooks teha. Palavus tahtis ära tappa, päike ja 25 kraadi. Joppenpuhh! 😀 6:40 min/km ja 151 bpm. Edasi tegime kiirelt mõned jooksuharjutused ja 2 lahtijooksu. Kolmandat Maris teha ei lubanud, nii jubedalt väsinud nägime välja. Jalas särtsu polnud. Suhteliselt katastroof ühesõnaga. Lõikudes jooksime:

  • 800 m: 4:51 min/km
  • 600 m: 5:05 min/km
  • 400 m: 5:10 min/km
  • 200 m: 4:25 min/km

Tempo muudkui langes ja pulss püsis lõikudel maksimaaselt alla 175 ja keskmiselt alla 170. Taastumisosad olid vaevalised ja pulss alla ei tulnud, pidin selleks kõndima. Kokkuvõttes hea harjutus Rakveres ees ootanud saunaks.

Neljapäev: puhkus.

img_2492

Reede: võistluseelne soojendus. Käisin õhtul kell 21 jooksmas ja kõik oli täiuslik. See jooks oli nagu meditatsioon. Meelestatus võistluseks sai paika. Instagramis kirjutasin nii:

img_2516
Hing põles tänasel jooksul sama eredalt kui taevas. Võitlejahing. Jooksjahing. Unistajahing. Ma olen tänulik, et mul on võimalik elada seda täiesti ebaglamuurset ja täiesti vapustavat elu, mis mul on. Teha kõike seda, mida ma armastan. Olla nendega, keda ma armastan. Küll te teate, kes te olete. Armastada iseennast pealaest jalatallani ja kogu hingest südame põhjani. Tulgu, mis tuleb: ma olen tänulik, et mul on olnud see hetk, see tunne, see mõte. Elu on imeline.

Laupäev: Eesti Ööjooks. Pean hakkama ruttu võistluse kokkuvõtet kirjutama, sest see oli ikka tõsiselt raju jooks. Ainus SUUR mure on hetkel see, et millegi (äikesetormi, vihmavee, ebaõnne, …) tõttu pole fikseerunud mu lõpuaeg ja esialgse info kohaselt lõpuaegasid ei t-u-l-e-g-i. Kui päriselt ongi nii, siis nutan krokodillipisaraid, sest jooksin tõsiselt võimsa isikliku rekord ja 1:50 ei jäänud palju puudu. Jään ootama korraldajapoolsele lahendusele.

img_2537

Pühapäev: puhkus.


Kokkuvõttes:

7.–13.08.17

Huh, mida nädalat! Ei oskagi rohkem midagi öelda, hakkan Ööjooksu postitust lugema, saadan korraldajatele Garmini screenshottidega kirja ja loodan parimat! Hoidke pöidlaid, eks!

5 kommentaari “Workout Week 7.–13.08.2017

  1. Super tubli olid :), et sellise aja jooksid, sest ilm oli ikka niiniinii raju. Aga kummaline ikkagi, et sa aega kirja ei saanud, mu mees jooksis 1.48 ja sõber 1.53 ning nende ajad fikseeritud. Mingi täielik jamps 😦

    Meeldib

    1. Tõeline jamps tõepoolest. Kuni 17 km kõik ajad kenasti olemas, eespool trennikaaslaste ajad olemas ja minu oma pole. Samas neid on päris palju finišiprotokolli lõpus, kellele veel 17. km kõik OK ja lõpus aega pole. Äkki tuleb mingi lahendus. Loodan väga.

      Meeldib

      1. Hoian pöialt, et aja fikseerimine protokolli õnnestuks. Muide kas maratoni mõte on taaskord sul peas tuksatanud? Sa ikka sel aastal nii heas vormis 🙂

        Meeldib

        1. Usu mind: sa ei ole kaugeltki esimene ega kaugeltki viimane, kes minult seda küsib. 😀 Eks mul üks väike mõte ja salaplaan on, sest tõele au andes olen ma elu parimas vormis, aga kuna praegu olen maratoni mõistes praktiliselt olematu arv pikki trenne teinud ja vahepealsed 3 nädalat haigust ja ülekoormust kodu ümberehitusel mõjus laastavalt, siis Tallinnas jooksen ilmselt poolmaratoni.

          Meeldib

  2. OMG -1.50 !!!
    Ja keegi kurtis äsja ,et korteriremont on viinud viimasegi vormi 😀

    Jooksmine (ja käik) on tõepoolest omal kombel meditatsioon või mindfulness`i (meelevirguse) harjutus juba ilma mingeid esoteerilisi praktikaid lisamatagi .Eks toovad teisedki kestvusalad omal kombel ilusaid meeliülendavaid kogemusi aga jooks on selles osas küll midagi täiesti erilist.

    Meeldib

Lisa kommentaar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.