Workout Week 5.–11.06.2017

5.–11.06.2017

Esmaspäev: Jooks Jõud Venitus. Esiteks ikka kerge jooks ette. Seekord põimisime sisse viis 1 min kiiret lõiku. Erilist särtsu ja minekut kahjuks sees ei olnud. Väga “julgustav” võistlusnädalal. Pärast 45 min jooksu (6:47 min/km, 147 bpm) tegime natuke harjutusi kõhule ja seljale, et kerelihased toonuses hoida. Ei midagi rasket, sest võistlusnädalal tuleb ka jõuaosaga tagasi hoida. Ja oligi trenn juba läbi.

Teisipäev: puhkus.

Kolmapäev: Jooks Jõud Venitus. Viimane ettevalmistus enne Narva Energiajooksu. Kerge 20 min soojenduseks. Õues oli üle tüki aja üle 20 kraadi sooja ja pulss hüppas kohe rohkem ringi, kuigi keskmine tuli 6:45 juures 147 lööki, mis pole nüüd nii hull. Kuumataluvus jätkuvalt null. Edasi tegime mõned jooksuharjutused ja 3 lahtijooksu. Sisuline osa oli eriti üürike: 1 km poolmaratoni tempos jooksu. Treenerilt saime käsu kätte pidurid peale tõmmata, joosta õiges tempos ja mitte kiiremini. Tahtsin joosta 5:20, tuli 5:10, kuna olen sellega varasemalt nii palju pikki lõike jooksnud, et see lihtsalt istub seal jala sees mugavalt. Arutasime veel laupäevaseid plaane ja oligi aeg koju joosta. Kõige lühem kolmapäevane trenn aegade ajaloos.

Neljapäev: puhkus. Tahtsin küll väga jooksma minna, aga mõistus ütles, et puhkama peab ka.

Reede: võistluseelne soojendus. Jumal tänatud paindliku tööaja eest! Enamasti ma seda paindlikkust ei kasuta, sest eelistan varakult tööle minna ja kella 16.30ks palgatööle kriipsu alla tõmmata, aga reedel oli see paindlikkus nagu jumala kingitus. Tegin võistluseelse soojenduse hommikul enne tööd ära. Esiteks sörkisin 3 km (144 bpm, 6:52 min/km), siis tegin jooksuharjutusi ja paar lahtijooksu ning lõpuks jooksin 2,5 km koju tagasi. Nägin Ihaste teel hirvekest. 🙂 Tuju oli hea ja enesetunne ka enam-vähem hea. Jalad muidugi eriti kõrgele ei tõusnud, aga lahtijooksud olid lubavad. Tahtsin kolmanda lahtijooksu ka teha, aga natuke pidi võistluspäevaks ka “nälga” jääma. Õhtul sõitsin Ida-Virumaale ja vorpisin bussis veel hoolega aruannet kirjutada. Täitsa produktiivne päev.

img_1741
Kõige õigem kirjake minu motivatsioonipurgist tuli välja just enne võistlust.

Laupäev: Narva Energiajooks. Pikemalt saab lugeda SIIN.

img_1785-1

Pühapäev: puhkus. Praegu on lihaste seis veel täitsa inimlik, aga arvan, et homme hommikul tahaks ratastooli. 😀 Vaikselt hakkab lihasvalu tulema. Loodetavasti viitsin jalad hiljem ka rulliga üle käia.


Kokkuvõttes:

5.–11.06.17

Mis ma ikka muud öelda oskan: vormistasin selle pooliku rekordi sellel nädalal kõige kiuste ära ja nüüd võin järgmisi juba väga pingevabalt jooksma minna. Praegu on aga kavas võistlemisse paari kuu pikkune paus teha, natuke puhata ja sügishooajaks uuesti põhja laduma hakata. Peagi saan ka oma #MinaJooksja-lt võidetud Randma jooksukava kätte. Aiman, et siis tuleb kõvasti aeglaselt mahtu koguma hakata. Sellest aga siis, kui midagi täpsemat tean.

Ilusat tulevat nädalat!

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.