Workout Week 15.–21.05.2017

15.–21.05.2017
Mulle meeldib Garmin Connect Polar Flow’st nii palju rohkem, et sisestan kõik oma trennid Garminisse käsitsi. 

Esmaspäev: Jooks Jõud Venitus. Tegime kerge taastava jooksu (139 bpm, 7:01 min/km), seejärel natuke kergemaid kerelihaste harjutusi ning rullisime lihased lahti. Täitsa inimese tunne hakkas sisse tulema, kuigi jalad olid võistlusest veel terve nädala väsinud.

Teisipäev: puhkus.

Kolmapäev: Jooks Jõud Venitus. Tegime terve trenni väljas. Alustuseks sörkisin TYSKi, siis sörkisime Tähtvere spordiparki, võimlesime ja tegime mõned jooksuharjutused. Teised jätkasid siis päris raske maastikutrenniga, aga pühapäeval Raplas võistlenutel soovitati kergem trenn teha. Mina võtsin selle soovituse kiirelt omaks. 😀 Jooksime Tähtvere tõusukestel ühe ringi sörkides, vahele üks asfaldiring sörki, siis üks tõusukiirendustega ring, veel sörk asfaldil ja siis veel sörk tõusudel. Lõpuks jooksin koju. Kokku sai päris hea kilometraaž.

Neljapäev: rattasõit. Selle aasta esimene rattasõit! 🙂 Sõitsin Jõgeva maanteel, Vasula teel ja Kõrvekülas. Kõrvekülla jõudmise hetkeks oli mul tagumik nii valus (no ei raatsi uusi rattapükse osta…), et ma mõtlesin korraks rattalt maha tulla ja takso kutsuda. 😀 Aga muidu oli mõnus. Hullult mõnus. 

img_1328

Reede: BodyPump. Üle tüki aja käisin Pumpis ja hullult raske oli, aga hullult hea ka. Jalgu hoidsin, kuna need värisesid all nagu haavalehed. Ikka annab tunda, et nad on vatti saanud eelmistel nädalatel (ja see nädal ka). Enne Pumpi jooksin ka natukene ja oh-sa-issand kui palav oli, pulss kohe muidugi selle peale laes ka (148 bpm, 6:54 min/km). Igal juhul pumpima peab vahel ka. Hing igatseb, mis ma teha saan. Enda õnne ei ohverda ma ka rekordite nimel. 🙂

Laupäev: puhkus.

Pühapäev: pikk jooks. Käisime pundiga ühiselt pikal jooksul. Õues oli 17-18 kraadi sooja ja päike säras täies hiilguses. Toppisin küll maika ja lühikesed püksid selga, et mitte üle kuumeneda, aga minu keha juba nii lihtsalt ei lollita. 😀 Ta sai aru, et kuum on ja vastas sellele numbritega 148 bpm ja 7:12 min/km. Ehk siis selle pulsi juures ligi minuti võrra aeglasem kilomeetri aeg. Tunnistama peab ka seda, et ilmselt oleks pidanud pärast Rapla võistlust natuke rohkem puhkama. Mingi väsimus on ikkagi sees ja ma tunnen selle väga kergelt ära, kui lennukas tunne ära kaob. Ilmselt tuleb järgmiseks nädalaks omad järeldused teha.

Kokkuvõttes:

15.–21.05.17

Nagu ma juba mainisin: sellel nädalal oleks pidanud endale natuke rohkem puhkust andma. Järgmisel nädalal on plaanis enne pühapäevast Tartu Rattarallit (sõidan niisama oma lõbuks 62 km) laupäeval üks pikem jooksutrenn teha, kuhu sisse ilmselt ka natuke poolmaratoni tempot põimida. Pean selles osas veel Marisega aru. Igal juhul nädala lõpuks pean olema jälle tiptop taastunud ja muud varianti ei ole. See tähendab tõenäoliselt lisaks tavapärasele kahele puhkepäevale ka kolmandat. Eks seda peab juba enesetunde, pulsi ja tempo pealt jooksvalt vaatama.

Muideks: Eesti Blogiauhindade hääletus suletakse juba 31. mail ehk 10 päeva pärast. Kes veel pole oma 5 häält ära jaganud, siis seda saab teha SIIN. Minu bloginurga leiab ikka spordiblogide hulgast. 🙂

PS. Minult on mitu korda küsitud, et ma oma kaalulangetamisest ja toitumisest räägiksin. Peaks selle tuleval nädalal ette võtma?

11 kommentaari “Workout Week 15.–21.05.2017

  1. Täna oli tõesti juba suvetunne jooksmisel ☀️mega palav… Mis nimega Polar Flows oled… Jälgiks 😉kui sa vastu pole?

    Meeldib

    1. Pidin nüüd tükk aega mõtlema, aga siis vaatasin, kes kommenteerib. 😉 Tõesti: Portugalis sai mõned korraga linnarattaga sõidetud. Minu viga! Neljapäeval oli siis selle aasta esimene sõit maanteerattaga.

      Meeldib

  2. Mingi väsimus on ikkagi sees ja ma tunnen selle väga kergelt ära, kui lennukas tunne ära kaob.

    Tartu jooksumaratonist taastumine võtab vähemalt 2 nädalat- eeldusel et neil nädalatel ikka (aktiivselt) puhatakse.
    Sel nädalal pane nüüd muud trennid kõrvale ja katsu veel mõned rattatrennid teha – selles seisus kus sa praegu oled (ratta jaoks täiesti treenimata) annab iga lisa-rattakilomeeter rallil kohe tugevalt tunda.
    Reede-laupäev tuleks puhata ja “rasva koguda” .

    Meeldib

    1. Ma ei lähe Rallile ju aega sõitma. 62 km läbimine ka 0 km pealt on võimalik ja seda seejuures täitsa hea tujuga. Ralliks valmistumine ei ole prioriteet. Prioriteet on poolmaraton 11. juunil.

      Meeldib

      1. Ma igaks juhuks mainiks, et kui sa ei taha 11. juuni Narvas üksi joosta, siis tule ikka 1 päev varem kohale. Siis on rahvast ilmselgelt rohkem:)

        Meeldib

Lisa kommentaar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.