Coconut flour waffles

Yesterday I received a package from an Estonian online shop that sells ecological products. I ordered coconut oil, coconut ghee (coconut oil + regular ghee), hemp seed flour (it seemed interesting) and coconut flour. It was my first time to buy most of those things (aside from coconut oil) and I was very excited to try everything. 

So this morning (or lunch) I decided to make some waffles from my coconut flour. OMG, people. They were so good! I literally added no seasonings and the taste of coconut really came out strong. If you don’t like coconut you probably won’t enjoy these. Maybe if you add some seasonings like cocoa and camouflage the taste of coconut, then you will.

I just had to come and write a blog post about them right after I finished eating. 

The recipe made me 2 big waffles. As always, the waffles are low carb, sugar-free, grain-free, gluten-free. Plus, this time also dairy-free which makes them also OK for primal eating and paleo.

 
 

What do you need?

 • 20 grams of coconut flour

 • 3 eggs

 • 10 grams of melted butter / oil

 • a splash of sweetener

 • 1/4 teaspoon of baking soda

 • 10 grams of butter (for frying)

 

How to make them?

First of all, get your waffle maker preheating to high heat.

Whisk up your eggs well. Add in the coconut flour, baking soda and mix again. Now add in some sweetener according to your taste and also the oil or melted butter. Whisk until there are no lumps. Let the batter sit there for some minutes so it can thicken a little bit. If needed, add some water (I didn’t need any).

Brush your waffle maker with some butter and add in half of the batter. Fry until the waffle is nicely golden brown. Do the same with the other half of your batter.

Serve with whatever you like: sour cream, whipped cream, berries, nuts, nut butter or plain. I put some coconut ghee on mine and they were really really yummy.

 

What about nutrition?

Coconut flour seems to be pretty high in carbs although a big part of them is insoluble fiber. Total carbs per 100 grams is 64,7 g, fiber 38,5 g, so net carbs is 26,2 g. The 20 grams of coconut flour that I added in this recipe will give you 13 g of total carbs, 7,7 g of fiber and 5,3 g of net carbs. It’s not that bad in my opinion.

The whole recipe (without toppings) is 500 kcal, 28 g of protein, 39 g of fat, 14 g of total carbs (of which 7,7 g is fiber, so net carbs = 6,3 g).

 

Bon appetit!

5 kommentaari “Coconut flour waffles

 1. Oioioiiii, kuidas tahaks ka! 🙂 Aga mul on puudu vahvlimasin ja magustaja ja kookosjagu… :DKas see kookosjahu on päris nö pulbriline? Kas nendest kookoshelvestest kannataks ka teha? Nii-nii ahvatlevad!

  Meeldib

  1. Kookosjahu on väga peen, täiesti pulber. Kookoshelvestest võib-olla saaks teha, ei ole kindel, kuidas nad selle munamassi ära paksendavad. Kui helbeid enne kohviveskis jahvatada, saaks võib-olla isegi kookosjahu laadse asja. Poest ostetud kookoshelveste häda on aga see, et neid on tihti suhkruga magustatud…Magustajana olen mina kasutanud vedelat Huxoli, seda olen leidnud täitsa tavalistest toidupoodidest (kas tervise-, diabeetikute- või ökoletist). Vahvlimasin… Seda väga asendada ei anna. Võib aga proovida taigent pannil praadida, peaks saama teha ilusad pannkoogid 🙂

   Meeldib

 2. Tegin neid endale tänaseks, pühapäeva hommikuks- MMMMMM!!!!!! Rääkides aga kookosjahust, siis mina ostsin endale mahe/ökopoest kookosjahu ning selles on vaid 21,7g süsivesikuid 100 grammi kohta, millest 6.8 on siis suhkur (Margit, kas see tähendabki net carb?). Kuna hommikul avastasin, et mul vaid 1 muna, siis jagasin retseptis kõik ained kolmega ning ei saanud isegi 1 grammi SV nende vahvlitega (kasutasin vaid 7 grammi kookosjahu). Magustajaks panin panin 1tl enda kasvatatud mett, kuid selle SV ei arvestanud- mis siin ikka juuksekarva lõhki ajada 🙂 Tegin vahvleid võileiva grillis, sest ma ei teadnud, et mul kodus see uueaegne vahvlimasin on 😀 Arvasin, et meil ainult see vana veneaegne, mis neid hästi mõnusaid krõbedaid vahvleid teeb, aga ei viitsinud seda välja ajada. Kasutasin taignas 10g kookosrasva ja võileiva grillile eraldi ei lisanud üldse rasvainet- tulid suurepäraselt lahti. Igatahes, ka võileiva grill ajab asja ära :)Margit, suured tänud super retsepti eest! Jääb kindlasti minu igapäevasesse pühapäeva!

  Meeldib

  1. Ma arvan, et see 21,7 g ongi net carbs ehk SV ilma kiudaineteta. SV märgitakse erinevalt eri maades, mõnel pool märgitakse kogusüsivesikud, kiudained ja suhkrud, teisel pool aga net carbs ja kiudained lisaks. Eks peab oma loogikat kasutama, et aru saada, kus mis märgitud :)Tore, et retsept meeldis 🙂

   Meeldib

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.