Traditsiooniline kama Islandi võtmes

Ma tean küll, mida te selle retsepti nime lugedes mõtlesite. “Sügisel kama sööma? Hulluks on läinud?” Ausalt öeldes ei ole ma kindel, miks kama just suvetoiduks peetakse. Otsingud internetis ei andnud samuti tulemust. Kui Sina tead, siis anna mulle teada. Siit aga tuleb üks traditsiooniline kama väikse Islandi vimkaga.

farmi-skyr-16

Koostisosad (ühele sööjale):

  • 300 g Farmi AB joogiskyri
  • 50 g kamajahu
  • 1 spl vedelat mett (või muud meelepärast magustajat)
  • 50 g mustikaid

Valmistamine:

Kama valmistamine on imelihtne: mõõda välja 300 grammi joogiskyri: see sobib imehästi asendama jogurtit/keefiri/petti/hapupiima, millega tavaliselt on harjumuspärane kama valmistada. Maitse sellest kindlasti ei kannata: skyr on maitselt mahe ja neutraalne hapendatud piimatoode. Sega skyri sisse 50 grammi kamajahu (mina kasutasin Tartu Milli kama), 1 supilusikatäis vedelat mett või muud endale meelepärast magusainet ning kõige tipuks lisa peotäis, so ca 50 grammi mustikaid – ilma marjadeta ei ole kama minu jaoks päris “see”. Loomulikult võib kasutada enda lemmikmarju. Lase kamal vähemalt 5 minutit seista. Kes soovib, võib kama juba eelmisel õhtul valmis teha ja hommikul kiirelt endaga kaasa haarata. Täpselt nii lihtne ja lühike see retsept ongi. Head isu!

Toitumisalane teave:

Tegu on ühe suhteliselt kalorivaese hommikueinega nendeks puhkudeks, kui kõht hommikul valjult ei korise. Retsept sisaldab 386 kcal, 21 g valku, 71,3 g süsivesikuid ja 1,8 g rasva.

2 kommentaari “Traditsiooniline kama Islandi võtmes

  1. Kama on ilmselt suvetoit seepärast, et piim läks suvel ruttu hapuks ja suvel tahaks ikka rohkem kergemat toitu, energiat saab lisaks päikesest. Lapsena sõime vanaema juures seda rammusast hapupiimast tehtud kama väga tihti.

    Meeldib

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.