Food Friday 29.05.2015

Food Friday postitustes jagan oma reedest menüüd. Kirja saab kõik, mis sai suhu pistetud.

Sain blogi jälle üles ning laupäeva ehk tänase päeva esimestel minutitel ilmus isegi veel postitus, küll mina ikka olen tubli. 😀

Hommikusöök

Enne selle semestri kõige kohutavamat eksamit oli mul raskusi üldse mingi toidu suust allasaamisega. Mul oli füüsiliselt süda paha, nii närvis olin. Kokkuvõttes kõige hullemini vist ei läinud, aga ega ma väga positiivselt meelestatud küll praegu pole. Hommikusöögiks ikka tavaline kaerahelbe ja -klii puder koos kohupiima ja kirssidega.

Lõunasöök

Pärast 3-tunnist eksamit, viimast sellel semestril (juhhuu!… aga mul on veel järgmine nädal ka loengud, how crazy is that?!) otsustasime kursakaaslastega suurepärast ilma nautida ning käisime Raekoja platsis Suudlevates Tudengites lõunat söömas. Valikusse langes päevapraad: ahjukartulid, külm kaste, kanafilee peekoniga ja värske salat ning üks imemaitsev chai latte. Selle hinna kohta sai korraliku koguse liha, peaks ma mainima. Salatit oli muidugi näruselt vähe. 

Õhtusöök

Pärast linnas ringi tammumist, blogiauhindade õhtu jaoks riiete otsimist, Ralli stardimaterjalide väljavõtmist ja Tour of Estonia esimese etapi finiši vaatamist polnud mul küll mingit tuju kodus süüa tegema hakata, aga korisev kõht nõudis oma. Pannile langesid hakkliha, sibul, porgand, keedetud riis ja natuke ketšupit ja maitseaineid. Juurde tomat ja õun.

Kokkuvõttes sai liiga vähe juur- ja puuvilja söödud. :/ Keha kohe nõuab salatit… Eks nüüd laupäeval saab, kuigi üritan vist natuke süsivesikuid ikka ka laadida, sest 142 km rattal ei ole siiski nali. Rattaralli on juba HOMME! Alles sai eksamiärevus läbi ning nüüd hakkas see korralik ralliärevus pihta. 😉

Ilmselt keegi seda siin väga lugeda ei viitsinud, aga tulge õhtul kindlasti tagasi, sest siis ilmub minu blogis üks ääretult vinge külalispostitus! 🙂

3 kommentaari “Food Friday 29.05.2015

 1. Eelmise ralli piltide põhjal paar nõuannet:

  Täna lase kummid õigesse rõhku lüüa ja võta paar minutit et eemaldada rattalt kõik ebavajalik ja tuultkoguv (tuled,helkurid,kiivrilt nokk ),ka kiivripael või tossupaelad peaks olema korralikult kinnitatud mitte lotendama tuules. Telefon võib olla kaasas aga kõrvaklapid jäta küll koju-see on suisa eluohtlik. Vöökott-kui taskutega rattasärki ei ole siis ehk ajab asja ära-kuigi ei kujuta hästi ette kuidas sealt sõidu pealt midagi kätte saab.

  Pudelis võiks olla spordijook-ralli vältel on sinu peamine ülesanne jälgida et iga 15 minuti tagant võtad 3-4 lonksu janu olemasolust hoolimatta. Parem oleks muidugi kui oleks 2 pudelit nagu enamusel-ca 6 tunnisel võistlusel pead tp-des ikka väga palju aega veetma ( ajal kui esimesed 1000-1500 sõidavad sisuliselt tp-de abi kasutamatta) .

  Käigud on kasutamiseks- tõenäoliselt oleks optimaalsem kasutada ees ainult kõige suuremat hammasratast ning vahetada üksnes tagumisi käike(ehk parema käega)..

  ÄRA JÄÄ KUNAGI ÜKSI ! Kui mingil hetkel jääd üksi väntama siis võta rahulikult ja oota parem lähimad tagantulejad järgi (või pinguta eesolijatele sappa)-tuules sõites on energiakulu 30-50% madalam. Tuul on läänest ja edelast nii et Laiuselt tagasitulek saab raske olema.

  Vaata ka TM kodulehelt videot grupisõidu rajaetiketist ja ohutusreeglitest.

  Meeldib

  1. Kiskusin nii palju ebavajalikku ära, kui suutsin.
   Kõrvaklapid jäävadki koju, eelmisel aastal olid kaasas, üks oli kõrvas ja vaikselt tuli muusika, aga üldiselt täiesti ebavajalikud asjad, pöörasin ikka ümbritsevale tähelepanu, mis on kõige olulisem.
   Rattasärk on, aga ma veel ei tea, kas tahan seda selga panna, kui on väga päikseline ilm (päevitan sellised randid 6+ tunniga peale, et jäängi neid terve suvi maha päevitama… first world problems, ma tean). Vöökotist olen harjunud asju ka sõidu pealt kätte saama, sellega probleeme pole. Ega mul sinna palju midagi panna pole, mida sõidu ajal vaja läheb, paar energiageeli vast. Telefoni võtan kaasa, aga loodetavasti seda kasutada vaja pole.
   Käike kasutada ei karda, vahetan neid isegi liiga palju.
   Üksijäämise hirmu pole, kuna lähen rajale kahe kaaslasega, kellega on plaanis kogu aeg koos sõita. Tuules sõitmise rõõme sain tunda juba eelmisel aastal, oli kõvasti kasuks.
   Videod on vaadatud, aga õhtul vaatan veel korra. 🙂

   Meeldib

   1. Päikse kätte jäävad kehaosad tasuks päiksekreemiga sisse määrida, uv on ikkagi 5 kandis ja asfaldil on see päevitamine veel eriti intensiivne. See käib ka tänase päeva kohta kui lähed kohe algavat tänavasõitu vaatama.

    Rattasärgi kasuks räägib see et kõiksugu asju on lihtsam taskusse toppida või sealt kätte saada, banaan või tp-st saadud joogipudel mahub kenasti ära. Aga eks sai ise tead, päris uusi asju avastama hakata pole mõistlik.

    Meeldib

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.