Nädalavahetuse soolased pannkoogid kalamarjaga

Täna jagan teiega viimast retsepti Farmi hommikusöökide sarjast. Viimane ei ole seekord sugugi mitte hapupiimane, küll aga on ta skyrine (on see eesti keeles üldse sõna?), imemaitsev, suisa veidi pidulik ning igati sobilik ühe postitustesarja ja ühe nädala lõppakordiks. Siit tulevad ühed eriti mõnusad nädalavahetuse soolased pannkoogid kalamarjaga.

farmi-skyr-30

Minul hakkasid igal juhul juba süljenäärmed tööle…

Koostisosad (kahele sööjale):

Pannkookide valmistamiseks:

  • 2 keskmist kanamuna
  • 250 g Farmi AB joogiskyri
  • 60 g kaerajahu
  • 60 g odrajahu
  • näpuotsaga soola
  • 1/4 tl küpsetuspulbrit
  • praadimiseks õli

Serveerimiseks:

  • 1 tops (150 g) Farmi Skyri
  • ca 50 g punast kalamarja
  • hakitud punane sibul
  • hakitud till
  • veidike soola

Valmistamine:

Esiteks tuleb valmistada pannkoogid, mida jagub selle retsepti järgi kahele sööjale. Selleks klopi munad kausis koos soolaga kergelt vahuseks. Lisa pool joogiskyri kogusest ning sega korralikult läbi. Seejärel lisa kaussi nii kaera- kui ka odrajahu ning küpsetuspulber ja sega hoogsalt, kuniks taignas pole ühtegi tükki. Seejärel lisa teine pool joogiskyri, sega ning jäta taigen 30 minutiks toatemperatuurile “puhkama”.

Pärast 30 minuti möödumist pane keskmiselt kõrgele kuumusele sooja non-stick pann. Pann on siin retseptis ilmselt kõige olulisem tööriist: kehva panni puhul pead kasutama palju õli, et pannkoogikesed panni külge kinni ei jääks. Korralik pann võimaldab õli ja seega kalorite kogust tunduvalt vähendada. Lisa pannile sutsuke õli, lase sellel kuumaks minna ning aseta supilusikaga esimene laar kooke küpsema. Kui koogid on pealt peaaegu täielikult settinud, st et need ei ole enam taignased, vaid kergelt kleepuvad ja osaliselt küpsenud, võid koogid ringi pöörata. Teine pool küpseb alati kiiremini, seega ole hoolas ja ära kõrveta oma pannkooke ära. Jätka küpetamist, kuniks taigen viimaks otsa saab.

Kui tavapäraselt serveeritakse soolaseid pannkooke lisaks kalamarjale hapukoorega, siis taljesõbralikum variant on hapukoor asendada topsiskyriga. Lisa peale veel tilli, punast sibulat ning kirsina tordil aseta pannkookidele punane kalamari. Kui oled Instagrami kasutaja, siis see retsept vajab kindlasti jäädvustamist ja sõpradega jagamist. Kuldpruunid koogid valge skyri, rohelise tilli, lillaka sibula ja oranži kalamarjaga – ükski toidufotograaf ei nuriseks. Ükski sööja ammugi mitte.

farmi-skyr-29

Bon appetit!

Toitumisalane teave:

Üks portsjon sisaldab 587 kcal, 34 g valku, 52 g süsivesikuid ja 27 g rasva.

3 kommentaari “Nädalavahetuse soolased pannkoogid kalamarjaga

  1. Super retseptisari! Võiksid teha sarnase sarja ka lõuna- või õhtusöökide kohta 😎
    Ja seda on tõesti kohe näha, et see sisuturunduse-diil oli sul südamega tehtud.
    See on ka üks sajast põhjusest, mis mulle su blogi nii hirmsasti meeldib – ehe ja aus ja hingega tehtud ning üks reklaamartikkel ei aja teist taga.

    Meeldib

Lisa kommentaar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.