Eesti Blogiauhinnad 2017

Esiteks tahan tänada kõiki lugejaid, kes eelmisel nädalal mulle ajakirja Jooksja konkursil “Mina, Jooksja!” kaasa elasid, pöialt hoidsid ja hääletasid. Üheskoos õnnestus meil see hääletus kinni panna! 🙂


Nüüd aga selleaastastest Eesti Blogiauhindadest. Ootamatult jõudis kätte aeg, kui EBA hääletus ongi juba avatud. Ausalt öeldes tekkis mul hääletades väike segadus. Kui proovisin teisipäeva hommikul hääletada, siis minu häält ei saanud ära saata, sest ma ei täitnud kõiki kategooriaid (nt videoblogisid ma ei jälgi ja ma ei tahtnud seal suveliselt kedagi valida). Aga kui ma praegu EBA lehekülje lahti võtan, on sealt see kohustusliku välja tärnike ära kadunud… Kas mina olen peast sassis 😀 või ongi midagi muudetud? Igal juhul: tundub, et siiski ei pea igas kategoorias kedagi valima, mis on minu meelest ka ainuõige lahendus. Vastasel juhul oleks osades kategooriates (sh spordiblogid) suurim otsustusõigus juhuslikkusel, sest nagu eelmistest aastatest selgus: teatud kategooriad jätab 70%–…% hääletajatest lihtsalt vahele (sest nad ei loe neid). Nüüd tuli korraldaja blogi lugedes välja, et ühelt IP-aadressilt saab sellel aastal hääletada viis korda. Hmm. Ma ei oskagi kohe seisukohta võtta. Kõige parem oleks ilmselt välja pakkuda mitu autentimisvõimalust (ID-kaart, mobiil-ID, pangalingid, Facebook, email), siis oleks asi aus. Iseasi, kui paljud siis hääletada viitsivad…

16711612_653800014821259_4130691853537187564_n

Kuskil suhteliselt kirjapanemise tähtaja lõpus mõtlesin ma, et registreerin oma blogi siis ikkagi ära, kuigi mulle vahepeal tundub, et ega ma mingi tubli blogija küll ei ole: kui teised blogijad postitavad mitu korda nädalas või mitu korda päevas, siis minul tuleb postitus võistlustevälisel hooajal üks kord nädalas (ja seegi on nädala kokkuvõte, mida heal juhul loen täies mahus mina ja mu ema 😀 ). Ma olen siin oma kategooria blogidest üks tõsine dinosaurus, sest neid, kes alustasid minuga ühel ajal või sootuks enne minu ajaarvamist, enam põhimõtteliselt ju alles ei olegi… Samuti oli mul väike kahtlus selles osas, kas ma ikka tahan ennast selliselt teistele arvustamiseks ette sööta? Kas ma tahan seda tähelepanu? Sest uskuge mind: EBA toob nii positiivset kui ka negatiivset tähelepanu, milleks peab end valmis panema. Inimesed on head, aga inimesed on vahel ka õelad.

Minu blogi kõige hinnatum osa on tõenäoliselt võistluste kokkuvõtted, kus ma oma võistlustel kogetu, mõtted ja emotsioonid 100% aususega kirja panen ja kogu võistluse üksipulgi läbi analüüsin. Neid postitusi loetakse, neid meeldib mulle endale kõige rohkem kirjutada ja neid loen ma ise alati ka järgneva(te)l aasta(te)l hea meelega. Tänase päeva seisuga on neid võistluste kokkuvõtteid siin 50 ringis. Sellest saaks juba väikese raamatu! o_O

Ma üritan tegeleda kvaliteetse sisu loomisega. Sellepärast pole siin ka suuri sponsoreid; on vaid need, kes usuvad minusse ja kellesse usun mina. Ma olen seda meelt, et oma blogisse tahan ma koondada seda, mis on minu jaoks päriselt oluline. Ilmselt olen ma kehv blogija, sest viimasel paaril aastal olen ma blogides väga isekaks muutunud: ma ei tooda seda, mis tooks siia lugejaid (kaalulangetuse nõuanded, trenninõuanded, toidupäevikud, …), vaid kirjutan sellest, mis mulle endale päriselt korda läheb. Minu blogi on minu kõige väärtuslikumate (spordi)mälestuste laegas.

Ma luban oma kalli laeka sisu kõigil teistel inimestel uurida ja uudistada, katsuda ja vaadata. Enamasti on inimesed toredad: vaatavad seda varandust laeka sees, ütlevad vahel paar head sõnagi ja panevad laeka seejärel ettevaatlikult kinni. Aga vaatama tuleb ka selliseid huvilisi, kes laeka kaane hooletult lahti kisuvad, nii et laeka hinged ragisevad, kogu laeka sisu mööda kambrikest laiali pilluvad ja siis kambrikesest minema tormavad. Õnneks on esimest tüüpi laekakülastajaid rohkem kui teisi: ainult seetõttu ma julgengi kõiki oma laegast veel uudistama lasta.

Kui Sina arvad, et minu mälestuste laegas on Sinu lemmik omataoliste seas, siis saad oma hääle anda SIIN. Aga nagu näed: seal on veel paljude teiste laekaid, kaste, korve ja muid esemeid, kuhu säilitatakse mälestusi, lugusid ja muud taolist. Eks Sa ise tead, kellele läheb Sinu väärtuslik hääl ja poolehoid. Kuna hääletada tohib kuni 5 korda (kui hääletad rohkem, läheb kirja 0 häält), võid hääli ka lemmikute vahel jagada. 🙂 Häid ja toredaid tegijaid on palju ja mingit auhinnalist kohta ma selle aasta konkurentsis ei oota. Üks on kindel: meie kategoorias võidutseb sport! Mida rohkem oskakski ma tahta?

3 kommentaari “Eesti Blogiauhinnad 2017

  1. See mulle Sinu blogi juures kõige enam meeldibki, et iga su postitus on läbi mõeldud ja selles on tunda Su hinge. Elan Sulle väga kaasa juba aastaid.
    Olen blogimaastikul näinud seda, et kui blogija ja ta blogi teeb läbi mingi muutuse (näiteks järsku tekib tung lugejatele rohkem meele järgi olla), siis õige pea ta enam blogimist ei naudi. Ja ka see on postitustes kohe näha.
    Ole aga isekas edasi, mulle meeldib 🙂

    Meeldib

Lisa kommentaar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.