Tutvustan oma lemmikuid: YOGAFUNC

Ma ei ole hommikuinimene. Mulle meeldib hommikuti kaua magada ja rahulikult oma toiminguid teha. Aga ometigi on üks trenn, mille nimel olen ma nõus igal neljapäeval kell 6.15 ärkama ja kella 7 end spordiklubisse ajama. See on YOGAFUNC.

Kus: TÜ ASK Fitnessklubi (väike saal)

Millal: neljapäeva hommikul kell 7.15

Kellega: Indrek Talpsep

“Jocke Salokorpi loodud kontseptsioon YOGAFUNC on Ashtanga joogal põhinev muusikaline joogatund, kus iga loo ajal keskendutakse erinevatele asenditele ja tehnikatele, näiteks päikesetervitustele, kerepööretele, ettepainutustele jne.

Nagu mitmete populaarsete rühmatreeningute puhul, vahetub YOGAFUNCi kava iga kolme kuu tagant, mis annab võimaluse enda arengut hästi jälgida. Kuna kõiki harjutusi on võimalik sooritada vastavalt oma kehalisele võimekusele, sobib tund nii algajatele kui ka edasijõudnutele soost ja vanusest sõltumata.

YOGAFUNC on mitmekülgne ja funktsionaalne treening, mis garanteerib igale osalejale positiivsed emotsioonid. (Tekst TÜ ASK Fitnessklubi kodulehelt)

Mis mulle eriti meeldib, on see, et YOGAFUNC toimub hea tänapäevase muusika saatel, mitte vaikuses või lihtsalt vaikse taustamuusika saatel nagu ‘tavalised’ joogatunnid. Kuna mul endal kõiki lugude järjekord meeles pole ning ma ei tunne end joogas nii pädevana kui näiteks BodyPumpis, siis palusin oma treeneril Indrekul natuke tunni ülesehitust tutvustada. Ta oli lahkesti nõus. Tänud, Ints! 🙂

Indrek kirjutab:

“Meie teeme üldiselt YOGAFUNC Originali: kaks esimest lugu päiksetervitused, A ja B seeria, 3. lugu kolmnurkasendid, 4. lugu tasakaal, 5. lugu sõdalased, 6. lugu vinyasad ja puusade avamine, 7. lugu kere keskosa tugevdavad asendid (kõht ja selg), 8. lugu ülakeha tugevdavad (peamiselt kätekad 🙂 ), 9. lugu kerepöörded, 10. lugu ettepainutused, 11. lugu puusade avamine, 12. lugu seljavenitused, 13. lugu lõpetusasendid (turiseis, adra asend, kala asend, peapealseis või selle ettevalmistusasendid). Viimaks 14. lugu ehk lõpulõdvestus.”

Veel täpsustab Indrek natuke YF ajaloo kohta:

“YF sai just 5 aastaseks oma 20. kavaga ja näiteks võrreldes juba selle ajaga, kui mina seda andma hakkasin, on mitu muutust – varem ei olnud eraldi seljavenituste lugu ja eraldi puusade avamist. Kui mina alustasin, siis just lisati lõpetusasendid, neid ka algselt ei olnud. Kava on 55  või 60 minuti pealt kasvanud 65-minutiliseks.”

Mis mulle eriti meeldib, on väike meditatiivne osa enne päikesetervitusi ning see, et Indreku tunnis on lõpulõdvestus juhendatud. Klassikaliselt alustatakse kohe päikesetervitustega ja lõpulõdvestus nagu Ashtanga joogas ei kaasa enesesisestust. Aga see enesesisestus, kui sa lamad maas täiesti liikumatult ja keskendud sellele ning ütled mõttes kaasa, et “Ma lõdvestan oma … . Mu … on lõdvestunud.” ja nii iga kehaosa kohta, siis sa tõesti tunned end ülimalt lõdvestunult ja kergelt. Uskumatu, kuidas üks väike asi võib nii hästi mõjuda. 🙂

Have fun. Get fit. Never quit.

See on YOGAFUNCi moto. Kuna mina just väga ‘hea’ joogas ei ole – paindun kehvasti, tasakaal on olematu – siis just sellest have fun osas püüan endast parima anda. 😉

YOGAFUNC on täiuslik algus päevale. Igal neljapäeval tulen sealt ära sellise seletamatu mõnusa energiaga. Kindlasti soovitan kõigil proovida. 🙂

2 kommentaari “Tutvustan oma lemmikuid: YOGAFUNC

  1. Oiii, ma hakkan homme pihta 😄. Sain esimeseks ülesandeks balance loo ja koreo selgeks õppida. Hip opening ja tasakaal. Ja ma avastasin, et ei paindu ka absoluutselt 😂.

    Meeldib

Lisa kommentaar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.