Workout Week 21.–27.09.2015

21.-27.09.2015

Esmaspäev: JJV. Esimene ja siiani ainus jooksutrenn pärast maratoni. Pulss kiskus kõrgeks ja näitas ikka väga koledaid numbreid. Ignoreerisin neid. Lisaks kõigele lõi viimasel jooksuringil mulle vasakusse põlve mingi imelik valu, mis kergelt andis tunda ka järgmisel päeval ning kiirgas säärde. Liiga ruttu jooksurajale tagasi? Ei tea. Õnneks nädala jooksul see valu kadus. Kerelihaste osa tegime tavapäraselt topispallidega, juurde plangud, keretõsted, puusatõsted. Täitsa läbi võttis ning korralik post-workout high oli õhtuks kindlustatud.

Teisipäev: puhkus. Eelmise päeva põlvevalu rikkus mu plaanid ära ja läksin hoopis lihashooldusesse.

IMG_3640

Kolmapäev: JJV. Jooksuosa asendasin siserattaga, et mitte mingi vigastusega riskida. Edasi tegime ÜKEt, kus mina oma jalgadele ohtlikud harjutused jällegi asendasin. Seina ääres ’istumine’, puusatõsted, keretõsted (tavalised ja pöördega), reie tagakülje surumised, alakõht, plangud, seljalihased. Täitsa mõnus trenn oli ja jalad ei teinud kuskilt valu.

Neljapäev: puhkus.

Reede: BodyPump. LÕPUKS OMETI! 🙂 Piinlik tunnistada, aga paus kujunes 3 kuu pikkuseks. Igatsesin seda trenni nagu kala vett, sest let’s face it: seal trennis olen ma täielikult omas elemendis. Raskustega pidin muidugi kõvasti tagasi hoidma, sest ma olen palju nõrgemaks jäänud. (Siinkohal ma räägin iseendast ja minu tavalistest raskustest, mitte ei väida, et need oleksid kehvad raskused või midagi sellist. Vahel on oma keharaskus piisav koormus, mina ei arvusta kedagi.) Pärast trenni värisesid kõik lihased, väljaastete loos võbelesin nagu sült. 😀 Ühtegi päkkadel kätekõverdust ei suutnud samuti teha. Hull lugu, aga nüüd vähemalt on jälle, kuhu püüelda. Esmalt oma vana vormi juurde tagasi (halloo, 50+ päkkadel kätekat polnud probleem…) ja siis sealt edasi. Teeme ära!

Raskused:

  • Soojendus: 3,5+3,5 kg
  • Kükid: 5+5 kg (ja mu jalad surid selle raskusega…)
  • Rind: 5+5 kg, 3+3 kg hantlid, põlvedel kätekõverdused
  • Selg: 5+5 kg
  • Triitseps: 5 kg ketas, 3 kg hantel
  • Biitseps: 3+3 kg hantlid
  • Väljaasted: keharaskusega, kükiosad 5 kg kettaga
  • Õlad: 3,5+3,5 kg, 2+2 kg hantlid

Laupäev: puhkus.

IMG_3650

Pühapäev: BodyPump. Kui arvate, et mul polnud kõik lihased reedest valusad, siis eksite. 😀 Olid, aga ma tahtsin veel Pumpi minna, kuna järgmisel nädalal mul seda võimalust ei teki. (Loe altpoolt, miks.) Veel mõnusam oli kui reedel. Minu lemmik sellest kavast on ilmselt õlalugu, puhtalt see muusika juba meeldib ja sobib sinna viimasesse raskesse loosse väga hästi. Nautisin iga hetke ja jube kahju oli, kui tund läbi sai. Mõnes kohas võtsin isegi tibake rohkem raskust. Pumpiks veel ja veel ja veel… 🙂


Kokkuvõttes: 6 tundi (neto: 5 tundi)

21.-17.09.15

Täitsa asjalik nädal oli. 🙂 2 JJV-d ja 2 BP-d ehk põhimõtteliselt tegin oma lemmiktrenne oma lemmikute inimestega oma lemmikus spordiklubis. Hea nädal oli.

Aga miks ma järgmisel nädalal Pumpi ei jõua? Vastus on siin:

Jah, ma lähen Linnamaratonile 10 km jooksma. 🙂 Ma nii tahtsin minna ja tundsin end halvasti, et ei lähe. Aga kuna jalad (nii parem tald kui vasak põlv) said korda, siis keskmise pingutusega läbida suudan selle raja kindlasti. Miks mitte? Muidugi lähen. Jooksupidu kodulinnas ja mind pole osalemas? Mis nali see veel oleks? 😀 Ennekuulmatu!

Ühesõnaga: näeme seal! Kes veel tulevad ja mis distantsile?

7 kommentaari “Workout Week 21.–27.09.2015

  1. Tõepoolest, ennekuulmatu, kui sa ei osaleks! 😀 Ma ise jooksen Linnamaratonil seekord poolmaratoni. Eelmisel aastal, kui osalesin ka Tallinnas maratoni distantsil, jooksin Linnamaratonil 10km distantsil enda rajarekordi ja päev hiljem Paide-Türi jooksul parandasin samuti oma aega päris tublisti. Niiet nael tossu sulle ka! 😉

    Meeldib

  2. Kuna treenitus kaob väga ruttu, kui ei jookse, sisi on üsna loogiline, et alguses on raske rajale tagasi saada. Endal piisab nädalast (tegelikult isegi vähemast), et pulss tõuseks joostes liiga kõrgeks ja samas tempot nagu polegi 🙂 tasapisi rajale tagasi!
    it’s simple.. you must start run again! (Y)

    Meeldib

Lisa kommentaar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.