Reedene lobajutt

Ma ei viitsinud täna Food Friday’d tegema hakata, sest kui ma siin saiakesi söön, siis see vist ei motiveeri eriti kedagi. 😛 Seega tuleb hoopis üks chit-chat stiilis postitus, sest mul on sada teemat, millest natuke rääkida.

Eile oli minu selle semestri viimane koolipäev. Saime veel ootamatult ühe koduse töö, mille ma ruttu öösel valmis vorpisin, ning sellega võib esimesele aastale magistrandina joone alla tõmmata. Eksamitulemusi mul veel muidugi käes pole ning see ootamine ajab juba vaikselt juuksed halliks, aga pole midagi parata ka. Pole vist väga normaalne, et märtsis tehtud tööde tulemusi ikka veel ootama peame? Minu pingutused on tehtud ning loota jääb ainult seda, et kõik on arvestatud. Tundub kuidagi nii uskumatu. See semester muudkui venis ja venis ja nüüd on juba juunikuu otsaga käes. Tuleks veel päris suvi ka. On juunikuu ja ma pole kordagi randa/päevitama jõudnud. Sellist asja pole küll viimased 10? aastat juhtunud. 

Aga kuigi kool läbi on, ei tähenda see, et mul puhkus hakkaks. Praktika vajab tegemist. Kuna mõned inimesed on küsinud, siis teen praktikat poliitikauuringute keskuse Praxis juures. Õnneks saan seda arvuti kaudu teha endale sobival ajal ja sobilikus kohas, aga teha on teda ikkagi vaja. Mõnes mõttes on hea, et kuskil kontoris passima ei pea, samas iseennast kodus töötama sundida on vahel isegi raskem. Mu praktikal pole midagi viga, täitsa põnev on, aga noh… suvi. 😀 Tegelikult alustasin asjaga juba maikuus ning olen päris suure tüki juba valmis saanud, aga ikkagi on palju veel teha. Ja see kohtulahendite ülesanne (pikemalt rääkida ei saa ega tohi 🙂 ) on alles minu esimene ülesanne. Hiljem peaksin veel ühe teise projektiga tööle hakkama. Millal mu praktika läbi saab: pole aimugi. Kindel on see, et terve suvi ma seda teha ei tahaks. Puhkama peab ka!

Rääkides puhkamisest… Kuidas läheb taastumine Tartu Rattarallist? Vaikselt vist läheb ka. Lihased enam valusad pole ning natuke trenni olen juba sellel nädalal teinud, aga pulss kipub ikkagi kiiremini üles minema :/ ning see näitab, et süda tahab veel aega, et puhata ja taastuda. Tuleb siis seda aega anda, kuigi ise tahaks rohkem teha. Sellel nädalal saab kirja vist koguni 3 puhkepäeva. Minu jaoks ebatavaline, aga kui on vaja, siis on vaja. Narva Energiajooks on juba nädala pärast (appppiiiii!) ning ma pean selleks ajaks täielikult võimalikult palju taastunud olema. Pühapäeval alustan ka teiperiga, et poolmaratonil maksimaalselt kütust täis olla.

Et suvepuhkust algust tähistada, sõitsin paariks päevaks maale ära. Maal on hea. Siin on nii vaikne, siin on pere ja koer, siin saab end täielikult välja lülitada ja sajaga puhata. Mida harvem siia satun, seda parem on tagasi olla. Tahan juba grillida, päevitada ja sauna minna. Kavatsen oma 3 päeva siin sajaprotsendiliselt ära kasutada. 

Minu kuts.
Minu kuts.

Ja neljapäeva õhtul ootab ees Eesti Blogiauhindade jagamine. Otsustasin juba mõni aeg tagasi ära, et ikkagi lähen sinna kohale ja kaen ürituse oma silmaga üle. Õnneks Sally tuleb samuti Tartust, seega lähme koos. Ikka toredam. 🙂 Äkki keegi Tartust on veel minemas ja isegi autoga? Jube ebameeldiv on nende bussidega loksuma hakata. Õhtul peame viimase bussi peale kell 23 jõudma, loodetavasti on auhinnad selleks ajaks jagatud. Oleks ikka “tore” küll, kui poole pealt ära jooksma peame. 😀 Eks see auhindade jagamine natuke halval päeval on: esiteks peaksin siis kodus süsikaid laadima (poolmaratoniks laadimise esimene päev), eks üritan siis seal midagi sobilikku endale sisse süüa ja võtan sõidu ajaks banaanid kaasa 😀 , teiseks on üks lahe AEGEE üritus samal õhtul, kuhu ma nüüd minna ei saa, ja kolmandaks oli mul eelmine aasta 11. juuni lõputöö kaitsmise päev ehk üks väga väga halbade tunnetega päev. Loodetavasti see 11. juuni needus saab nüüd murtud ning tuleb ikkagi üks tore õhtu. 🙂

Vot selline postitus kõigest ja mitte millestki.

Mida põnevat Sina nädalavahetusel ette võtad?

Kes Blogiauhindadele tulevad?

Kes Narva poolmaratonile tulevad? 🙂

8 kommentaari “Reedene lobajutt

    1. Eks ta suurim kasu on siiski maratonil, aga halba kindlasti ei tee. Saan vähemalt kindel olla, et olen korralikult laetud. Vähemalt kütusepuuduse kaela midagi ajada ei saa. 😉 Ja maratoni mõttes tuleb teiperiga harjutamine samuti kasuks.

      Meeldib

  1. Nädalavahetus möödub kolimise ja asjaajamise tähe all. 🙂

    Meie Merliniga(merlinsaretok.blogspot.com) tuleme samuti bussiga blogiauhindadele melu nautima.

    Meeldib

  2. Praktika tundub küll väga põnev, ise tegin oma praktika ühes ministeeriumis ja õppisin seal lühikes ajaga palju rohkem, kui mitme aasta jooksul koolis :D:D

    Kui sel nädalal rahulikult võtad, siis usun, et taastud energiajooksuks enam-vähem ära, eriti veel, kui kodus selle nunnu kutsa valvsa pilgu all puhkad 🙂 🙂

    Minu nädalavahetuse plaanid hõlmavad kujutavad endast ühte pikka jooksu (u 1,5 tundi) homme varahommikul (loodan, et saan ikka hakkama) ja lohesurfi. Eelmisel nädalavahetusel sain jälle surfimaigu suhu ja oi, kuidas tõmbab jälle merele 🙂

    Blogiauhindadele ega Narva Energiajooksule kahjuks ei tule. Tegelikult oli kogu aeg mõttes, et tahaks Narva tulla, aga kogu üritus läheks lõpuks üsna kalliks ja veel logistikaprobleemid ka. Eks järgmisel aastal planeerin oma aega/üritusi/tegemisi paremini.

    Mõnusat nädalavahetust Sulle! 🙂

    Meeldib

  3. Mu hing keeldub uskumast, et toitumisega mõned päevad enne võistlust on midagi võimalik lõpptulemuses muuta. Enda kogemused on näidanud seda, et pole absoluutselt vahet mida sa viimastel päevadel sööd-tulemuse määrab ära, kui treenitud ja valmis sa oled. Toitumine võib minu arusaama järgi tulemusi mõjutada vaid väga pikkaajalise menüü tulemusena.

    Nädalavahetusel üks tähtis sünnipäev ja Rapla Selveri Suurjooks 10km

    Narva jääb seekord vahele, kuna 13-14. juuni on mu kodu lähedal üks pikem jooks tulekul.

    Meeldib

    1. Ilmselt on see personaalne aga isiklik kogemus ütleb et viimaste päevade toitumine on PIKA võistluse lõpptulemuses ülioluline-olen enda peal täheldanud et isegi see millise toiduainega sa peamised süsivesikud laadid mängib päris suurt rolli. Eriti kehtib see nende tegelaste puhul kes spordiga kaalu üritavad langetada ja on niigi energiadefitsiidis.

      Poolmaraton on selline piiripealne võistlus-pmst piisab kui laupäeval üks tugev lõuna teha.

      Meeldib

      1. Hetkel kaldun sinna, et söömine ikkagi mõjutab päris arvestatavalt pika jooksu kiirust. Võib-olla ei taju vahet näiteks need, kelle jaoks on pasta ja koogid igapäevane toit, aga näiteks minul, kes ma olen muidu rohkem köögivilja- ja oasööja, on, praeguse kogemuse järgi öeldes, tempo väga erinev sõltuvalt sellest, mida ma eelmisel ja samal päeval söönud olen. Kuna kavatsen laupäeval Narvas oma elu esimese ametliku poolmaratoni joosta, siis olen viimastel kuudel nii mõnedki pikad trennid teinud ja mulle tõesti tundub, et viimaste päevade menüü kajastub isegi rahulikus treeningsörgitempos üsna selgelt.

        Margitile: Mulgi mõlgub 2h piir mõttes (seni parim mittteametlik aeg üksi metsas joostes on olnud 2:10), aga arvestades minu täielikku jõuetust möödunud nädalavahetuse lühikest 10 km ringi tehes, on praegu pigem plaan minna ja lihtsalt tunde järgi joosta. Mul on muidugi ka see eelis, et see on mu “esimene”, seega on juba ainuüksi distantsi läbimine minu jaoks piisav saavutus. 🙂

        Meeldib

  4. Lootsin et käitud ikkagi oma sõnade järgi ja teedki puhkenädala… ehk enne uuele teekonnale asumist tasuks alati korraks maha istuda .
    Kuigi omal kulus rallil 2+ tundi vähem siis sellist taastumist mille peale võiks uuesti trenni tegema hakata (võistlemisest rääkimatta) ei ole isegi tänaseks(laupäevaks) kuskilt näha.

    Trenni teha oskab igaüks, oskus puhata on tõeline kunst mis mõnele jääbki kättesaamatuks.
    (Otepää )

    Meeldib

Lisa kommentaar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.